Основната вакцина лежи во светот на лажните вести

„Комбинираната стапка на смртност од црвена треска, дифтерија, голема кашлица и сипаници кај деца до петнаесет години покажува дека скоро 90 проценти од вкупниот пад на смртноста помеѓу 1860 и 1965 година се случилe пред воведувањето на антибиотици и раширената имунизација. Делумно, оваа рецесија може да се припише на подобреното домување и на намалување на вирулентноста на микроорганизмите, но далеку најважниот фактор беше поголема отпорност на домаќинот како резултат на подобра исхрана. " - (Иван Илич, Медицински Немесис)

 

Како прво, дете со силен имунолошки систем ќе протера болести како сипаници или грип без инциденти. Ако навистина се разболи, неговиот имунолошки одбранбен систем ќе замавне во голема брзина, ќе постави целосен инфламаторен одговор и акутната фаза на болеста ќе згасне. Постојат милиони такви примери низ поновата историја.

Ако некое лице има слаб и компромитиран имунолошки систем, вакцинацијата нема да го излечи тој факт.

Во најдобрата презентација на конвенционалната теорија на вакцини, истрел во раката носи антитела, кои се извидници за имунитетниот систем. Тие емитуваат сигнали: „Откриваат напаѓачи“. Но, ако остатокот од „имунолошката армија“ е слаб, какво е добро предупредувањето? Воопшто не е добро. Така, компромитираниот имунолошки систем е проблем што не може да се реши со вакцинација.

Овие се едноставни и основни реалности - се разбира откако ќе го исчистите псевдонаучниот хокус-покус.

И како што велам, луѓето со слаб и компромитиран имунолошки систем, кои се во основа нездрави, НЕМА да се лекуваат или да се штитат со вакцинација.

Многу лекари ги знаат овие факти, но се плашат да проговорат. Тие исто така знаат за опасностите од вакцините.

 

Главниот печат, со нон-стоп про-вакцинска пропаганда, соработува со медицинскиот естаблишмент и владите да ги замолчат критичарите.

Пресот е лажна вест. Ние, кои укажуваме на фатални недостатоци во вакцинацијата, се вистински вести.

Можете ли да именувате единствен голем мејнстрим медиум кој посвети време и простор на целосна и рационална дебата за безбедноста и ефикасноста на вакцините, претставувајќи ги двете страни на прашањето праведно? Можете ли? Се разбира не. Дали ова изгледа разумно? „Науката е напред и решена“. Само будалите и незамислените умови би ја прифатиле таа позиција.

Кој е виновникот тука? Критичарите на вакцинацијата, или деликвентниот империјален печат?

99,9% од меинстрим-известувачите, водителите на вести и медицинските бирократи не знаат ништо за безбедноста или ефикасноста на вакцините. Нивната вештина, каква што е, се состои во преправање дека стекнале знаење.

Со други зборови, ако гледавте вечерни вести, а папагал на дрво постојано ви повторува: „Земете ги вакцините, земете ги вакцините“, дали би му верувале на изворот?

Наместо да ги третирате меинстрим вестите како сигурен износ на информации, направете резервна копија и сфатете дека оваа операција е многу финансиран и заштитен монопол - и сите монополи вршат огромни дела за да ја одржат својата позиција. Тие соработуваат со други можни монополи (на пример, медицинскиот картел) за да ја подобрат својата моќ.

Под „дрско дело“, се разбира, мислам: злосторства. Секој криминалец кој е во центарот на вниманието на јавноста, ден за ден, ќе свитка, искривува, фабрикува и ќе смислува повеќе лаги за да ги прикрие своите минати престапи. Ова е здрав разум. Соочете се со овој факт. Не го избегнувајте.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас