Скандалот сега има одредена бројка: мРНА вакцинациите се 40 пати поопасни од вакцинациите против грип

Смртта не е поврзана со вакцинацијата“ - од денес, под никакви околности веќе не може да се верува на таквите гаранции. Во Велика Британија, од скоро десет милиони вакцинирани лица, не помалку од 244 починаа кратко време подоцна, вклучувајќи осум спонтани абортуси (заклучно со крајот на јануари). Бројката доаѓа од Агенцијата за регулирање на лекови и здравствени производи на британската влада и е официјална, па дефинитивно не е претерана.

Колку смртни случаи нормално би очекувале по вакцина од грип? Постои и официјален одговор за ова: 5,75 на десет милиони луѓе вакцинирани. Бројот доаѓа од Велика Британија и може да се најде на страницата 77 од прирачникот „Основи на безбедноста на вакцините“ објавен од СЗО во 2013 година.

 

 

За безбедноста:

мРНА вакцината од Фајзер/БиоНТех е тестирана на 20 000 луѓе, а други 20 000 добиле плацебо. Овој мал број испитаници не дозволува веродостојна проценка на безбедноста. Дури и една единствена смрт под 20 000 статистички би го удвоила ризикот. Ниту една смрт не би затскривала каква била опасност.

 

За да може приближно да се утврди веројатноста за смрт по вакцинирањето, потребни се поголеми групи за тестирање.

Сигурни изјави за веројатноста за таканаречените „ретки настани“ се апсолутно невозможни со реалната големина на тестот од 20 000 вакцинирани лица. Изјавите дека вакцината е безбедна, се крајно ненаучни.

 

Фајзер очигледно е исто така свесен за овие недостатоци, поради што компанијата потпиша детален договор со Министерството за здравство на пионерот Израел за да ги процени податоците (за жал, само верзија со бројни поцрнети страници што ни излегоа во јавноста). Резултатите од студијата се доверливи, податоците ќе бидат објавени заеднички. Затоа Фајзер може да ги контролира резултатите.

 

Лошиот квалитет на тестовите на Фајзер исто така го подвлекува фактот дека само 8% од 3580 заболените  што се случиле по тест вакцинациите биле вклучени во анализата, имено само оние кои биле истовремено поврзани со позитивен ПЦР тест.
Од овие 170 потврдени заболени од Ковид-19, 162 биле невакцинирани, а осум биле вакцинирани. Ова доведе до светската објавена ефективност од над 90 проценти.

Останатите 3410 заболени беа исклучени од анализата затоа што не беа потврдени случаи на Ковид-19, туку напротив „осомничени на Ковид-19“, веројатно Ковид-19. (Детали за ова беа во извештајот на ФДА за вакцината Фајзер/БиоНТех)

Главен недостаток на тестирањата од „Фајзер“ е фактот дека особено постарите луѓе беа исклучени од студијата, како што е наведено во научниот труд „Жуурнал на американската медицинска асоцијација“.

 

„Постарите возрасни имаат најголем ризик од сериозни болести и смрт поради болеста на коронавирусот“, се вели таму. „На глобално ниво, луѓето постари од 65 години сочинуваат 9 проценти од населението, но се одговорни за 30 до 40 проценти од случаите и над 80 проценти од смртните случаи.

 

Според Угур Сахин од Бионтех, развивач на вакцината мРНА на Фајзер, во истражувањето учествувале доволно постари лица и дека е уверен дека „оваа вакцина изгледа дека работи кај оваа популација со поголем ризик“. (Извор)

 

Но, очигледно, повеќе од 80-годишници не учествувале во студијата, кои сега се најпогодени од смртта. Фармацевтските компании имаат позната тенденција да тестираат луѓе што се можно поздрави со цел брзо да добијат позитивни резултати.

 

Не може да се објасни дека ваквите статистички нејаснотии, ако не кажам дури и манипулација, поминуваат низ органите за одобрување без да ја информираат јавноста, особено затоа што „Свисмедик“ не ја одобри вакцината на „Фајзер“ забрзано, туку наводно во „обична постапка“, како што тоа се случи и беше објавено во медиумите.

 

Во случај на смрт, здравствените власти ширум светот изјавуваат на униформен јазик дека врската со вакцинацијата е многу малку веројатна. Свисмедик објави неколку часа откако случајот стана познат дека првиот човек кој починал по вакцинацијата во Швајцарија починал од својата болест. Ако бил болен - што неговиот лекар негира - зошто бил вакциниран? Ако бил здрав, од што умрел? Акутните болести се јасна контраиндикација.

 

Кампањите за вакцинација очигледно често се спроведуваат доста агресивно. Наместо јасни информации и свесна согласност, властите се потпираат на строга организација и симболи на авторитет. Во берлинскиот дом за стари лица со неколку смртни случаи, војниците во маскирни костуми биле присутни за време на вакцинацијата, што се вели дека ги заплашило старите лица со военото искуство од минатото (Втората светска војна), според извештаите на очевидците. Не е баш она што би очекувале со вакцина која е околу 40 пати поопасна од вакцината против грип. Индицирана е претпазливост и јасна комуникација со ризиците, како што се практикува и со други лекови.

 

Заклучок

Масовно зголемената леталност на мРНА  вакцината во споредба со вакцинацијата против грип е извонреден предупредувачки сигнал. Може да се претпостави дека ниту медиумите ниту властите не известуваат за тоа на соодветен начин - тие ќе мора да признаат премногу грешки за да се сметаат за веродостојни.

И се поставува прашањето, што сè уште може да стори социјално оддалечената и исплашена личност со своите ограничени и цензурирани средства за комуникација за да ги предупреди другите за опасноста. Бидејќи веројатно поголемите ризици, долгорочните несакани ефекти, сè уште се пред нас. Тие тогаш можат навистина да ги преоптоварат болниците. Но  дека сето тоа сме го знаеле нема да ни помогне многу.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас