Главните медиуми отворено му сигнализираат на светот дека КОВИД-19 е тука за да остане

Новото нормално - Коронарежим за секогаш

На 7-ми февруари, „Волстрит журнал“ (ВСЖ) објави статија под наслов (додека вакцините против Ковид-19 ја зголемуваат надежта студената реалност е што болеста веројатно ќе остане тука засекогаш) што во основа го потврдува она што го зборувавме цело време: вакцинирањето против вирусот нема да ве врати во нормала.

 

Всушност, нема смисла да се вакцинираме против вирусот бидејќи „властите“ велат дека и покрај вакцината, мора да се следат мерките: маски, дистанцирање и други „нови нормални“ протоколи.

 

Авторите на ВСЖ, Даниела Хернандез и Дру Хиншоу објаснуваат дека дури и ако луѓето се вакцинираат милиони пати, микробите „ќе продолжат да циркулираат со години, па дури и со децении, а општеството ќе мора да коегзистира со ковид-19, како и со други ендемични болести како грип, Сипаници и ХИВ “.

 

Разликата, се разбира, е во тоа што никој не требаше да носи маска за овие работи. До појавата на Ковид-19, општеството е целосно свртено во име на „безбедност“ од вирусот.

 

„Додека минуваме низ петте фази на тага, мора да ја достигнеме фазата на прифаќање дека нашите животи нема да бидат исти“, рече Томас Фридман, поранешен директор на САД Центри за контрола и превенција на болести.

 

„Не мислам дека светот навистина разбра дека се работи за долгорочни промени“, додава тој.
Коронавирусот ќе ве осиромаши или ќе ве збогати.

Со други зборови, маските и отуѓувањето никогаш нема да исчезнат.

 

Некои експерти за инфективни болести велат дека овие ограничувања може да исчезнат сега кога вакцините се широко достапни, додека други ја насликаат мрачна иднина кога работите никогаш не се враќаат во нормала поради страв од Ковид-19.

 

Според ВСЖ, постои „нова и потенцијално профитабилна индустрија во времето на Ковид-19“ која „произлегува“ од сето ова. Ова, се разбира, ги вклучува производителите на маски, но исто така и компаниите кои произведуваат уреди за следење на квалитетот на воздухот, филтри, комплети за дијагностицирање и нови „третмани“ со лекови.

 

На пример, Куест Диагностик инц. со седиште во Њу Џерси, очекува раст годинава со скокови и надминување на граници, како резултат на зголемената побарувачка за назални и анални брисеви.

 

„Претпоставуваме дека тоа ќе трае со години, или засекогаш, како грип“, вели Јивон Лим, портпарол на јужнокорејската компанија „СД Биосензор“, производител на тестови, кој го зголемува производството на комплети за домашно тестирање на Ковид-19.

 

Со седиште во Швајцарија, Новартис Интернешнл АГ и Ели Лили и Ко, исто така работат на добивање на сопствен дел од питата и брзо развивање на нови „терапии“. Во моментов се прават околу 300 нови производи за вирусот.

 

Воведувањето на меѓународни „сертификати за вакцинација“ против КОВИД-19 е уште еден профитабилен бизнис што ќе направи неколку луѓе многу богати, бидејќи светот продолжува да се наоѓа во затвор.

 

Дури и фабриките за месо стапуваат во акција со замена на своите човечки работници со роботски раце, наводно, за да го спречат ризикот од „пробивање“ со намалување на бројот на работници на монтажните линии.

 

The Wallstreet Journal

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас