Отров на лицето - благодарение на обврската за носење маска

Дали знаевте дека состојките на маските за уста и нос немаат никаква улога во одобрувањето? Се тестира само нивниот ефект на филтер. Ако ова е доволно, тогаш маската е овластена. Не е невообичаено производот да доаѓа од Кина, каде што не се размислува многу за компатибилноста на употребените материјали.

Покрај тоа, „производителите на маски“ никнаа како печурки и никој не проверува што има во производите на фабриките во задниот двор.

 

Хемија наместо хартија

Маската може да изгледа како хартија или картон, но изгледот е измамлив. Главно се состои од термопластичен полипропилен. Другата листа на несигурни можни состојки е исто така долга:

Лепила, врзива, антиоксиданти, УВ стабилизатори во големи количини, испарливи органски јаглеводороди, во некои случаи и формалдехид или анилин и вештачки мириси кои би требало да го прикријат непријатниот хемиски мирис. Во случај на хируршки маски во сина боја, кобалт обично се користи и како боја.

Институтот за животна средина во Хамбург и Универзитетот Леуфана во Линебург го извадија сето ова на виделина. Мајкл Браунгарт, научен директор на Институтот за животна средина во Хамбург, според Хајзе на интернет вели:

Сметаме дека бидејќи ова е хируршка опрема, таа треба да биде здрава. Но, бидејќи повеќето луѓе во Кина, каде што се направени повеќето маски, никогаш не размислувале за околината, тие само користат сè што работи. Секоја нечистотија во светот е таму.

И таа „нечистотија“ вклучува и микропластични влакна. Не само што, (како што е толку соодветно формулирано во статијата за хајзе на Интернет), носиме хемиски коктел пред носот и устата што никогаш не е испитан за токсичност и никогаш за какви било долгорочни ефекти, ние исто така дишеме честички од микрофибер  со цел да се заглават во белите дробови или да мигрираат понатаму низ телото.

 

Не само отров, туку и микрофибер

Овие микропластични влакна, кои се одделуваат од руното од маската, беа испитани од тимот на Мајкл Браунгарт. Ова се честичките кои се најопасни според дефиницијата за германско осигурување за социјални несреќи (ДГУВ).

 

Хајзе на Интернет го става накратко што е најперфидното нешто во врска со тоа:

И тогаш главно постарите добиваат и писмо од федералната влада со два ваучери со кои секој може да земе шест маски во аптека за дополнителна исплата од две евра. Аптеките, сè осигуруваат дека луѓето ќе го добијат својот отровен коктел.

 

Среќно рандеву за креаторите на болни лица

„Краста од маска“,  исто така треба да се надополни, дека микробите од влажниот биотоп под маската може исто така да се вдишат, а потоа да се смират во белите дробови. Изгледа дека таму имаат среќен рандеву со микропластичните влакна на маската.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас