25 пандемиски прашања кои ќе ве вратат во реалноста

1. Зошто не ги слушаме сирените на возилата за итни случаи постојано дење и ноќе?
2. Зошто погребните салони не се зафатени повеќе од претходните години?
3. Зошто не гледаме бесконечни редови на луѓе на гробиштата кои погребуваат сакани?
4. Зошто статистиката вели дека смртноста не се зголемила во 2020 година?
5. Каде отидоа смртните случаи од грип?
6. Ако првото заклучување функционираше, зошто го повторуваме?
7. Ако заклучувањата не работат, зошто ги повторуваме?
8. Зошто владата само го слуша многу малиот примерок од истите експерти и не ги слуша препознаените гласови на експертите во науката?
9. Зошто на ТВ гледаме преполни единици за интензивна нега кога во реалноста не се преполни?
10. Зошто обучените медицински сестри се без работа и зошто клиниките се затвораат поради недоволно искористеност?
11. Зошто владите ширум светот нарачаа тест за ПЦР во 2018 година?
12. Ако маските се контаминирани со многу заразен вирус, зошто ги гледаме на секој агол на улица?
13. Зошто имаме различни правила за растојание од земја до земја?
14. Ако вирусот не се пренесува од деца, зошто училиштата се затворени?
15. Ако маските работат, зошто не ги користиме со години против грип?
16. Зошто не гледаме како луѓе умираат на улица?
17. Зошто големите самопослуги се отворени со стотици луѓе кои купуваат истовремено, додека малите продавници во центарот на градот што можат да соберат само две / три лица се затворени?
18. Зошто оние кои биле позитивни на PCR тестот се нарекуваат „случаи на корона“, а не само оние кои биле позитивни?
19. Зошто заборавате да ги информирате луѓето дека СЗО призна дека тестот за ПЦР не е сигурен?
20. Ако кивање може да достигне два метра, зошто држиме растојание од еден и пол метар?
21. Зошто е во ред да ги дезинфицирате рацете десет пати на ден ако значително ја оштетува кожата?
22. Зошто ни е потребна експериментална вакцина за вирус со стапка на преживување од 99,9%?
23. Ако вакцината работи, зошто сè уште можете да го пренесете вирусот?
24. Ако сте вакцинирани, зошто сè уште мора да носите маска и да се држите на растојание?
25. Колку луѓе познавате лично кои починале од Корона, колку знаете кои страдаат од оштетување на вакцината?
Следниот пат кога ќе ја напуштите куќата, запрашајте се дали навистина се соочувате со смртоносна пандемија.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас