Потеклото на терминот Lockdown има поврзаност со денешната ситуација

Според берлинскиот лингвист Анатол Стефанович, терминот “Lockdown" може да се следи до затворањето на затворениците во затвор; оваа блокада беше наметната по нападот со нож врз Хуан Валехо Корона во 1973 година. Во врска со ова, зборот значи „заклучување на затворениците во нивните ќелии како последица на немири на затвореници“

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас