Роберт Ф. Кенеди Jуниор за безграничната контролна манија на Бил Гејтс

Краток извадок

Глобалното блокирање блокира повеќе од 100.000 компании само во САД и внесе милијарда луѓе во сиромаштија и опасна по живот несигурност на храна - притоа додавајќи 20 милијарди долари на богатството на Гејтс. Неговата нето вредност од 133 милијарди долари го прави четвртиот најбогат човек во светот.

Гејтс ги искористи овие новооткриени пари за да ја прошири својата моќ над светската популација со купување девалвирани средства по смешни цени и извршување монопол контрола врз јавното здравство, приватизација на затворите, онлајн образование и глобални комуникации и промоција на дигитални валути, хај-тек следење, анализа на податоци и вештачка интелигенција.

За човек опседнат со монополска контрола, можноста да доминира во производството на храна мора да изгледа неодолива.

Според последното издание на The Land Report, Гејтс тивко се направи најголем сопственик на земјоделско земјиште во САД. Портфолиото на Гејтс сега вклучува приближно 242 000 хектари американско земјоделско земјиште и скоро 27 000 хектари друго земјиште во Луизијана, Арканзас, Небраска, Аризона, Флорида, Вашингтон и 18 други држави.

Кампањата на Гејтс за превез на земјоделскиот имот на Америка е во најдобар случај сигнал дека феудализмот може да се врати во мода. Во најлош случај, неговиот тренд на трошење најавува нешто многу позагрижувачко - контролата на глобалните резерви на храна од мегаломан жеден за напојување со комплекс на Наполеон.

 

Почнувајќи од 1994 година, Гејтс започна меѓународна кампања за биоперација за да се постигне вертикално интегрирана доминација над глобалното земјоделско производство. Неговата империја сега опфаќа огромно земјоделско земјиште и големи инвестиции во ГМО културите, патенти за семе, синтетичка храна, вештачка интелигенција, вклучително и работници на роботски фарми, и лидерски улоги во гигантите за храна како Кока-Кола, Унилевер, Филип Морис (Крафт, Генерал Фудс) Келогс, Проктер и Гембл и Амазон (Whole Foods), како и мултинационални компании како Монсанто и Баер, кои продаваат хемиски пестициди и петрохемиски ѓубрива.

Како и обично, Гејтс ја координира оваа лична инвестиција со грантови субвенционирани од даночни обврзници од Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, најбогатата и најмоќната меѓународна организација за „помош?“, нејзините финансиски партнерства со Биг Аг, Биг Хемикал и Биг Фуд и неговата контрола врз меѓународните агенции - вклучувајќи и некои свои креации - со неверојатна моќ да создаде свои пазари за неговите производи.

 

Поранешниот државен секретар Хенри Кисинџер, штитеник и партнер на Дејвид Рокфелер, забележа: „Кој го контролира снабдувањето со храна, ги контролира луѓето.“ Во 2006 година, фондациите Бил и Мелинда Гејтс и Рокфелер формираа сојуз од 424 милиони долари за зелена револуција во Африка (АГРА) која ветува двојно зголемување на продуктивноста на земјоделските култури и зголемување на приходите на 30 милиони мали сопственици до 2020 година, додека ја преполови несигурноста на храната.

Пристапот на Гејтс кон глобалните проблеми ја става технологијата и нејзините хемиски, фармацевтски и нафтени партнери во срцето на секое решение. Како што се испостави, „иновативната стратегија“ на Гејтс за производство на храна се состоеше во наметнување на неуспешниот американски систем на земјоделство заснован на ГМО, хемиски и фосилни горива (африкански земјоделци - нема да имаат приватна сопственост во иднина!).

Земјоделските практики на Африка се претворија во земјата над 10 000 години во форми што промовираат разновидност на растенијата, децентрализација, одржливост, приватна сопственост, самоорганизација и локална контрола на семето. Личната слобода својствена на овие локализирани системи им овозможува на земјоделските семејства да донесуваат свои одлуки: господари на својата земја, владетели на нивната судбина. Континуираната иновација од милиони мали сопственици ги максимизираше одржливите приноси и биодиверзитетот.

 

Во својата немилосрдно повторно пронаоѓање на колонијализмот, Гејтс потроши 4,9 милијарди долари за да го расклопи овој стар систем и да го замени со високотехнолошко корпоративно и индустриско земјоделство, хемиски зависни монокултури, екстремна централизација и контрола од горе до долу. Тој ги принуди малите африкански фарми да се префрлат на увезени комерцијални семиња, нафтени ѓубрива и пестициди.

Гејтс ја изгради инфраструктурата за снабдување со хемиски производи и семиња и ги притисна африканските влади да потрошат огромни суми за субвенции и да користат драконски казни и авторитарни контроли за да ги принудат земјоделците да ги купуваат неговите скапи инпути и да се придржуваат до неговите диктати. Гејтс им нареди на земјоделците да ги заменат традиционалните, хранливи култури за егзистенција, како сорго, просо, сладок компир и касава со високо-приносни индустриски готови култури како соја и пченка, од кои придобиваат елитните трговци со стоки, но ги оставаат сиромашните Африканци да не јадат.  Продуктивноста падна. Почвите станаа покисели со секоја примена на петрохемиски ѓубрива

 

Како и кај африканската компанија за вакцинирање на Гејтс, немаше внатрешна проценка или јавна одговорност. Студијата „Лажни ветувања: Алијансата за зелена револуција во Африка (АГРА) во 2020 година е сведоштво за 14-годишниот напор на картелот Гејтс. Истражувањето заклучува дека бројот на Африканци кои страдаат од екстремен глад е зголемен за 30 проценти во 18-те земји на кои Гејтс бил насочен. Руралната сиромаштија е драматично зголемена и бројот на гладни луѓе во овие земји се искачи на 131 милиони.

Според системот за плантажи во Гејтс, руралните популации во Африка станаа робови на своја земја, изложени на тиранското ропство на високотехнолошки влезови, механизација, строги распореди, тешки услови, заеми и субвенции кои се дефинирачки карактеристики на Бил Гејтс..

Единствените компании кои имаат корист од програмата Гејтс се нејзините меѓународни корпоративни партнери - и особено Монсанто, каде што фондацијата „Гејтс фонд“ купи 500.000 акции за 23 милиони долари во 2010 година (но подоцна ги продаде тие акции под притисок на групите на граѓанското општество). Самиот Гејтс дури сними и реклами за ГМО на Монсанто, излагајќи ги како „решение“ за глад во светот.

Во еден типичен пример за чудната големина на Гејтс, неговата фондација очигледно им даде на гигантот „Биг Аг“  „добротворни“ грантови субвенционирани од даночни обврзници од 10 милиони американски долари за да ги изгради своите синџири за снабдување со ГМО сокови  во Јужна Африка. Африканците ја нарекуваат програмата на Гејтс „неоколонијализам“ или „корпоративен колонијализам“.

Иницијативата АГРА Воч на Алијансата на заедницата за глобална правда со седиште во Сиетл ја следи политиката за земјоделство и храна на Гејтс. Според Хедер Деј, портпарол на АГРА Воч, АГРА е тројански коњ за корпоративна клептократија.

 

„Фондацијата Гејтс и АГРА тврдат дека се„ Про-земјоделска “,„ Про-сиромаштија “и„ Про-околина ““, рече Деј. „Сепак, нивниот пристап е тесно поврзан со транснационални корпорации како Монсанто и актери во надворешната политика како УСАИД (Американска агенција за меѓународен развој). Тие ги искористуваат кризите со храна и глобалната клима за да ги разгорат централизираните високо-технолошки профити во индустриското земјоделство за корпоративните партнери на Гејтс. Нивните програми се мрачна форма на филантропски капитализам заснована на биократија и корпоративна биопиратија. "

Климатски активизам на Гејтс (меморандум до моите колеги за животна средина)

Со цел да ги заврши своите дистописки планови за човештвото во добронамерни намери, Гејтс ја експроприраше реториката за „одржливост“, „биодиверзитет“, „добра администрација“ и „клима“. Овие причини се сите мрачни реалности што претставуваат егзистенцијални закани за нашите деца и бараат итно внимание. Извештајот на Гејтс, сепак, ги открива неговите добронамерни намери како маскирање за неговата агенда за да ги зголеми личните придобивки и контрола.

Водечките климатски групи, Националниот совет за одбрана на ресурсите, Фондот за одбрана на животната средина, Клубот Сиера, Гринпис, Водени од вода, итн. Не добиваат буквално ништо од најголемата филантропија во светот. Неговата историја на инвестиции сугерира дека за Гејтс и неговите пријатели, климатската криза е само алиби за интрузивна социјална контрола, надгледување „големо ресетирање“ и масивни геоинженеринг бундоглали, вклучувајќи ги и неговите луди и страшни суетни проекти за прскање на стратосферата со калциум хлорид или морска вода за да се забави затоплувањето, користете гигантски балони за да ја заситете нашата атмосфера со рефлектирачки честички за да го блокирате сонцето или неговиот опасен потег да ослободи милиони генетски модифицирани комарци во Јужна Флорида.

Кога ги ставаме овие кошмарни планови заедно со низата експериментални вакцини што тој ги наметнува годишно на 161 милиони африкански деца, јасно е дека Гејтс смета дека сите ние сме негови лабораториски стаорци.

Гејтс исто така го следел советот на Кисинџер: „Контролирајте ја нафтата и вие ги контролирате ги нациите“. Личните инвестиции на Гејтс во јаглеводороди вклучуваат огромни залози во секоја поголема нафтена компанија: „Ексон“, „Шеврон“, „Конокофилипс“ и „Шел“. Тој е сопственик на најголемата светска компанија за приватни авиони. Неговата преголема изложеност на јаглен вклучува огромни инвестиции во највалканите флоти на јаглен, вклучувајќи ги канадската национална железница и CSX Ричмонд, најголемиот гигант за јаглен источно од Мисисипи. Гејтс е силно посветен на иднината на јаглеродот.

Неговата ГМО пченка бара голема употреба на ѓубрива, пестициди, агрохемикалии направени од природен гас и други фосилни горива. Според зборовите на Мајкл Полан, тој ефикасно ги принудил Африканците да „јадат масло“. Африканските земјоделци програмата „Гејтс“ ја нарекуваат „климатско глупаво земјоделство“.

Гејтс научи да се впушта во глобални кризи, било да се пандемии, клима, глад или масовни смртни случаи. Климатските промени му дадоа изговор на Гејтс да создаде монопол над семето, храната и земјоделството.

Во 2008 година, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс објави 306 милиони американски долари грантови за промовирање на високи приноси, одржливо земјоделство меѓу малите сопственици во субсахарска Африка и Јужна Азија. Плановите на фондацијата вклучуваа создавање високо продуктивни, млечни крави отпорни на суша преку генетска манипулација, како и развој и дистрибуција на супер-растенија отпорни на климатските промени.

Со други зборови, климатските промени беа покритие за повеќе палаво геоинженерство. Во меѓувреме, политиката на Гејтс АГ е уништување на климатските системи на нашата планета, одведување на милиони видови до истребување, напуштање на почвата, уништување на системите за вода и збогатување на картовиот отров.

 

Биопиратерија

„Нација што ги уништува своите почви се уништува себеси.“ - Писмо од претседателот Френклин Д. Рузвелт до сите државни гувернери, февруари 1937 година

Долгогодишното искуство и истражување покажаа дека агроекологијата заснована на биодиверзитет, ослободување од семе и слобода на храна е од суштинско значење не само за граѓанските слободи и демократијата, туку и за иднината на храната и земјоделството.

Со илјадници години, иновациите на земјоделците и биодиверзитетот се движеа заедно за да создадат најефикасни практики за одржливо производство на храна и биодиверзитет. Револуционерната студија на Обединетите нации за меѓународна проценка на знаењето, науката и технологијата за развој на земјоделството (IAASTD) во 2009 година ги документира неоспорните докази дека „Зелената револуција“ на Гејтс / Рокфелер не е традиционално земјоделство туку подобрено.

IAASTD распореди тим од 900 водечки научници, агрономи и истражувачи за да го проучат проблемот со глад во светот. Нивниот целосен и конечен извештај покажа дека ГМО земјоделските култури не се одговор на недостигот на храна или руралната сиромаштија. Овој извештај дефинитивно заклучува дека ниту Зелената револуција на Гејтс ниту нејзините ГМО не можат истовремено да го хранат светот и да ја штитат планетата.

Сеопфатната анализа на IAASTD покажува дека Зелената револуција што Фондацијата Рокфелер ја започна во Индија и Мексико во 1960-тите беше катастрофа. Хемискиот пат на монокултурите ја поткопа способноста на земјата да го поддржува животот и производството на храната со уништување на биодиверзитетот, почвата и водата и придонесувајќи кон климатските промени.

Политиките на Зелената револуција ја поткопуваат безбедноста на храната и ги експроприраат малите сопственици преку долгови за надворешни инпути. IAASTD и бројни други студии покажуваат дека суверенитетот на семето, суверенитетот на храната и суверенитетот на знаењето се единствената одржлива иднина за храната и земјоделството. Обединетите нации и водечките светски агрономи признаа дека ГМО не може да се бори против гладот ​​толку ефикасно како традиционалното земјоделство.

Бил Гејтс избра да ја игнорира оваа реалност и да ги отфрли научно заснованите докази во прилог на неговото месијанско верување дека тој е дизајниран од Господ за да го спаси светот со технологија. Според др. Гејтс, М.Д., може да добие добро здравје само преку инјекција (најголемата компанија за вакцини во светот).

Исто така, фармерот Бил проповеда дека добрата храна доаѓа само од монокултури, хемиски пестициди и ѓубрива, ГМО култури и патентирани семиња што случајно ги поседува. Во градењето на својата земјоделска империја, Гејтс постојано покажа дека е подготвен да ги игнорира гласовите на научниците и земјоделците и да ги гази законите, договорите, традициите, граѓанските права, науката и сензибилитетот.

 

Украдени семиња

Од почетокот на неолитската револуција пред околу 10 000 години, земјоделците и заедниците работеа на подобрување на приносот, вкусот, исхраната, робусните квалитети на семето што поттикнуваат посебен раст, лековити и нутриционистички својства и генетска еластичност што им овозможува на одредени семиња да напредуваат особено, подобрување на условите на почвата и водата или да се спротивстави на предаторите.

Овие моќни, генијални генетики се резултат на неверојатна соработка помеѓу човекот, природата и нивниот творец за време на 1000 генерации интензивни земјоделски иновации на човештвото. Бесплатната размена на знаење и семе меѓу земјоделците беше основа за одржување на биолошката разновидност и безбедноста на храната.

Од 1979 година, под покровителство на Светска банка, конзорциум на земјоделски истражувачки центри познат како Советодавна група за меѓународни земјоделски истражувања (CGIAR) го собира ова премиум семе од мали сопственици низ целиот свет и го чува во 15 независни јавни банки за семе во различни земји. Целта на овој проект беше архивирање на целосен попис на залихите на семе за доброто на целото човештво со цел да се зачува разновидноста на растенијата со илјадници години.

Во изминатите 17 години, Гејтс успешно бараше контрола над овие збирки, кои содржат 768.578 семиња, и монопол над водечките залихи на семиња во светот.

Од 2003 година, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, во координација со Фондацијата Рокфелер, исфрли 720 милиони долари во проектот на Банката на семе на CGIAR. Како најголем финансиер на CGIAR, Гејтс ја искористи својата финансиска моќ за присилно спојување на 15-те законски независни центри на CGIAR во едно правно лице, злобна иницијатива што тој ја нарекува „Гејтс Аг Еден“. Потоа го организираше трансферот на истражувања и семиња од научно-истражувачки институции во компании за суровини како што се Баер и Каргил, со кои работи. На овој начин, тој напаѓа, ограбува и приватизира залихи на семе за најперспективни семиња од локалните земјоделци ширум светот.

Eо Корнелиус, директор на Гејтс Аг Оне, е поранешен извршен директор на Бајер Кроп Сајенс. Претходно беше директор на Монсанто за меѓународен развој. Работејќи со Корнелиус, Гејтс ги усоврши техниките што Монсанто ги разви во 80-тите години на минатиот век кога го водеше притисокот за размножување на ГМО и патентни семиња. Гејтс се направи генерал во пиратската војна на големи податоци за да ограби и да ги монополизира споделените геномски податоци за милиони растенија одгледувани од земјоделци во текот на милениумите.

Гејтс го финансира Барањето за разновидност (ДивСик), глобален проект што го започна во 2015 година за мапирање на геномите и геномските секвенци на залихите на земјоделски семиња што се чуваат во банките за семе. ДивСик и Гејтс АГ Еден се на врвот на копјата „минираат“ податоци за семе за да ги „цензурираат“ Комонс. Со други зборови - да се осудат побарувањата од јавен имот.

Користејќи вештачка интелигенција (АИ) и дигитални технологии, послушниците на Гејтс во ДивСик и Гејтс АГ еден ги скенираат овие семиња и ги категоризираат нивните генетски податоци за да ги мапираат, патентираат и крадат глобалното наследство на човештвото. Гејтс го поткрепува неговото образложение за патент со употреба на технологија КРИСП за селективно манипулирање со геномите на семето, така што промените се доволни за да се исполнат предизвиците со патентот.

Главната цел на Гејтс е да се размножат соеви на Зелена револуција кои се создадени за да одговорат на хемиските влијанија произведени од партнерите на „отровниот картел“ на Гејтс: Монсанто, Баер, Дау / Дупонт, КропЛајф, БАСФ, Сингента, Кортева итн. Накратко, Гејтс намерно му го одзема микробот на интегритетот и разновидноста, бришејќи ја еволутивната историја и нејзините врски со земјата и сведувајќи сè на едноставен „код“. На овој начин, Гејтс ја доловува генетската разновидност на нашата планета, ја препишува, го патентира својот код, го краде семето на човештвото и ги ожени со хемиските конгломерати.

Со централизирање на банките за семе и манипулирање со законите за интелектуална сопственост, Гејтс започна кампања за „генетски колонијализам“ за да ги лиши од тешко заработените семиња и знаење на светските земјоделци и локални земјоделци.

„Целта на Гејтс Аг Еден е да ја преземе контролата над генетската разновидност на оваа планета“, рече активистот за слобода на земјоделството, др. Вандана Шива. Според Шива, Гејтс продолжува да ги минира и саботира и суверенитетот на семето на земјоделците и суверенитетот на семето во земјите.

„Гејтс АГ Еден“ е јасна изјава за неговата намера да изгради империја над животот и биодиверзитетот, над храната и земјоделството и над нашите средства за живот. „Шива вели:„ Гејтс финансира пеколни експерименти со Франкенштајн кои го осквернуваат Божјото создание “.

Граѓаните, владите и земјоделските организации подготвија многу закони, а владите донесоа меѓународни договори за заштита на биодиверзитетот, вклучително и Конвенцијата за биолошка разновидност (ЦБД) и Протоколот за биосигурност на Картагена на КБР. Со борба против измама против владини службеници, нарушување на законот за интелектуална сопственост и препишување на регулативите за семе, Гејтс успеа да ги заобиколи или погази овие статути и договори и да ги избегне мултилатералните структури на управување што ги воспоставија владите за да спречат глобални компании кои промовираат биодиверзитет и разновидност на планетата ја злоупотребуваат семената заедница на земјоделци и земјоделци.

 

Генетски модифицирани организми (ГМО)

Мисионерското потпирање на Гејтс кон технологијата како решение за секоја болест кај луѓето, од несигурност во храната и болести до здравјето на климата, го објаснува неговиот опсесивен напредок на ГМО. Ревносната технологија за идолопоклонство на ГМО и уредување на гени го остава вкочанет во планините на рецензирани научни докази и предупредувања од агрономи, нутриционисти, токсиколози и други научници кои се сомневаат во нивната безбедност.

Вакцините и лековите за ГМО се столбот на неговиот бизнис во јавното здравство, Гејтс финансира истражување, развој и дисеминација на ГМО како решение за секој земјоделски проблем. На пример, тој ги финансираше Емануел Шарпентие и Џенифер Дудна, двете хемичари КРИСП кои ја добија Нобеловата награда во 2020 година за уредување на гените.

Гејтс исто така беше еден од најголемите акционери во Монсанто - најагресивниот промотор на ГМО и пестициди во светот. Централната мисија на Гејтс АГ Еден е да се спротивстави  буквално на секоја независна проценка на науката и безбедноста во слеп напад да се принудат непроверени ГМО, патентирани семиња, синтетичка храна и експериментални лекови на Гејтс врз човештвото.

Може да се очекува неговиот удел во Монсанто и партнерствата со компании за преработена храна, хемикалии и нафта да ги дискредитираат тврдењата на Гејтс како јавен здравствен адвокат. Но, огромната инвестиција на Гејтс во медиумското новинарство (изложба на магазинот „Нација“ во март 2020 година, открива дека Гејтс Фондацијата  гарантира ефтина покриеност со грантови од 250 милиони американски долари за медиуми како Ен-Би-Си / Универзал, Би-Би-Си, Ен-Пи-Ер (Гардијан, Ле Монд, Ал жазира) и други „за да влијаат на вестите“) го изолираа од контролата и скептицизмот што медиумите историски ги применуваа на ѓаволските шеми за профит и на лицемерието на милијардерите луди по моќ.

Разговорите за пари и милијардите што Гејтс и неговите фармацевтски сојузници годишно ги истураат во јавно и комерцијално новинарство, го направија Гејтс медиумски миленик. Тој ги користи своите двонеделни „сателитски турнеи“ во водечки емисии за кабелски и мрежни вести за да ја покаже својата фасцинантна моќ, поставувајќи прашања од софтбол и оддавајќи почит на покорните домаќини (со исклучок на Нора О’Донел), вклучувајќи го и Андерсон Купер (Си-Ен-Ен) , Дејвид Муир (Еј-Би-Си), Ари Мелбер (Ем-Си-Ен-Би-Си) и Чак Тод (Ен-Би-Си) кои благодарно ја одржуваат својата висока прогноза на теми од јавното здравство до економската до земјоделската политика.

 

Заклучок

Фондацијата Гејтс не е конвенционална филантропија.

Тоа е филантропија заштитена со пиштол, која Гејтс ја започна во 1994 година за да ја оживее неговата репутација, откако случајот со антимонополски систем „Мајкрософт“ го обелодени како лажлив, измамник, арамиски манипулатор, со намера да забрани контрола на глобалните канали на информации.

Гејтс оттогаш инвестираше 36 милијарди долари во Фондацијата Гејтс, проценета на 46,9 милијарди долари, и над кои тој и неговата сопруга имаат целосна контрола. Фондацијата даде само 23,6 милијарди долари за добротворни цели. Овие „подароци“ вклучуваат милијарди донации што се намалуваат за данок на компании во кои се инвестира Гејтс, како што се Мерк, ГлаксоСмитКлајн, Новартис, Санофи.

Брилијантниот ум на Гејтс го дизајнираше овој систем за да создаде фондација што ќе ги штити неговите приходи и ќе му овозможи да ги искористи парите на даночните обврзници инвестирајќи ги приходите на фондацијата во проекти кои го мултиплицираат неговото богатство, ја зголемуваат неговата моќ и јавна репутација и истовремено избегнуваат даноци.

Со оваа структура, тој може да дава донации што се намалуваат за данок на компании што делумно ги поседува и да заработува лични профити и основи притоа избегнувајќи данок - и дозволувајќи му да ги крие своите пари на повеќе начини. Тоа е ситуација на победа! Гејтс ја искористи својата основа како олицетворение на неговите основни инстинкти за монопол и контрола - возило за несовесен филантропски капитализам што го киднапира јавниот пристап и ги замаглува линиите помеѓу корпоративните и јавните интереси, прикрива шеми за приватна добивка со реторика за висок јавен интерес и монопол контрола врз јавното здравје, системите за поддршка на животот на нашата планета, нашата економија и луѓето.

Гејтс ја претвори својата фондација во алатка за зацврстување на напорите на ограбени регулатори и Биг фарма, валкана енергија, ГМО храна, телекомуникации и деловни партнери за големи податоци, како и купени мозочни умирени новинари кои имаат корист колективно од растечката мизерија на дистопискиот свет што тие ја договорија за нас останатите. Гејтс и неговите пријатели, жаби и потчинети будат страв од пандемии, климатски промени и масовно истребување - и ја нудат својата визија за нови технологии како спас што само тој може да го поседува.

Бидејќи ја консолидира контролата над нашите системи за здравје и храна, Гејтс промовира дигитализирани валути и ги нарекува овие системи „глобален хуманитарен приоритет“ и финансира копнена вселенска и 5G инфраструктура, центри за анализа во градска големина и биометриски чипови за копање и берба на нашите податоци и биодатоци, како и механизми за следење, Добивка и контрола.

Гејтс планира флота од сателити кои ќе го следат секој квадратен инч на планетата 24 часа на ден. Ваквите системи несомнено ќе бидат корисни кога населението ќе се вознемирува со политички и економски структури кои ги лишуваат граѓаните од моќ, го одржуваат просперитетот сè повисоко и го уништуваат поголемиот дел од човештвото до бесмислен, безнадежен опстанок.

Д-р Вандана Шива, застапник на демократијата и слободата на земјоделството, вели дека филантропскиот-капитализам на Гејтс е „деструктивна сила со потенцијал да ја води иднината на нашата планета кон истребување и еколошки колапс“. Шива го обвинува Гејтс за употреба на филантропски капитализам за забрзување на корпоративното преземање на нашите системи за семе, земјоделство, храна, знаење и глобални здравствени системи. „Финансира манипулира со информации и промовира ерозија на демократијата - сè во потрага по лична моќ и профит.

Според Шива, Фондацијата Гејтс формирала „сојуз“ помеѓу главниот капитал, научните и технолошките институции и владите за создавање глобална империја над светот преку монокултури, патенти и монополи дизајнирани да го уништат природниот свет на различности, самоорганизација и слобода за градба на живот.

„Ја видовте злобата што може да се направи со вакцините во име на јавното здравство“,  рече Шива. „Па, сега тој ја контролира земјата. Тој го контролира семето. Тој ја контролира храната. Тој има крајна моќ да не умре од глад сите “.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас