Зајакнете го вашиот имунолошки систем со куркума

Зачинската куркума е позната по своите моќни здравствени придобивки. Овие вклучуваат зајакнување на имунолошкиот систем, промовирање на здравјето на цревата, спречување и борба против воспаленија во телото и промовирање на процеси на заздравување и регенерација.

 

Куркумата ја добива својата жолта боја од секундарното растително соединение куркумин. Токму оваа супстанца е одговорна за огромниот здравствен ефект. За жал, куркумата од зачин во прав содржи само околу 5 до 7%. Како екстракт, куркуминот е скоро исклучиво достапен во капсули во високо концентрирана форма; само зачинот е достапен во супермаркетот.

 

За да се искористат здравствените придобивки од куркумата, мора да се консумираат минимум 300 мг куркумин дневно. Се препорачува додавање на црн пипер за да се зголеми биорасположивоста на куркумата.

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас