Кенеди реагира по затворањето на неговиот профил на Инстаграм

„Сите изјави што ги објавив доаѓаат од владина база на податоци, рецензирани публикации и внимателно проверени извештаи за вести.

Инстаграм профилот на РФК, Jуниор беше деактивиран во средата. Десетици медиуми пишуваа за цензурата, известувајќи дека сметката е затворена за „дезинформација за вакцините.

Кенеди, основач, претседател на здравствена одбрана на децата, недвосмислено ги отфрла овие карактеризации како лажни и погрешни.

Детската здравствена одбрана (CHD), која исто така го вклучува и Кенеди, е посветена на безбедноста на вакцините и слободата на здравјето. Мисијата на CHD е да се стави крај на епидемиите на здравјето на децата со откривање на основните причини, елиминирање на штетните притисоци, повикување на одговорност од одговорните и барање правда за оние на кои им е нанесена штета.

Како што рече Кенеди многу пати, за да успее демократијата, е дозволена граѓанска дебата за прашања - вклучително и наука за вакцини. Цензурата на оваа дебата е гнасна за демократијата.

Кенеди и Мери Холанд, претседател и генерален советник на CHD, ги дадоа следниве изјави во врска со отстранувањето на сметката на Кенеди од страна на Инстаграм:

 

Роберт Ф. Кенеди Јуниор, претседател на здравствена одбрана на децата, пишува:

„Сите изјави што ги објавив на Инстаграм доаѓаат од владина база на податоци, објавувања од рецензирани оценки и внимателно проверени вести. Ниту еден мој придонес не беше погрешен. Фејсбук, фармацевтската индустрија и нивните заробени регулатори го користат терминот „дезинформации за вакцините“ како еуфемизам за какво било фактичко тврдење кое се разликува од официјалните изјави за здравјето и безбедноста на вакцините, без оглед дали се точни или не. Овој вид цензура е контрапродуктивен кога нашата цел е за безбедно и ефикасно снабдување со вакцини.

„Фармацевтската индустрија брза да создаде вакцини со пари на даночните обврзници и недокажана технологија. Ова вклучува голем број нови производи со висок ризик кои се ослободени од одговорност и долгорочно тестирање на безбедноста и не добиле одобрение од FDA. Овластување за итна употреба е научен експеримент за масата на населението.

„Наместо тоа, меинстримските гиганти и гигантите на социјалните медиуми воведуваат тоталитарна цензура за да спречат застапници на јавното здравство како мене да ги искажат своите грижи и да се вклучат во информирана граѓанска дебата на јавни простори. Тие ги казнуваат, засрамуваат, омаловажуваат,  и ги елиминираат луѓето кои пријавуваат оштетување на сопствената вакцина “.

„Секој може да види дека ова е формула за катастрофа и државен удар против Првиот амандман, камен-темелник на американската демократија.

 

Мери Холанд, претседател на детската здравствена одбрана, пишува:

„Слободата на изразување е камен-темелник на демократијата. Детската здравствена одбрана и Роберт Ф. Кенеди Јуниор обезбедуваат многу потребни информации за загадувачите на животната средина, вклучително и вакцините, кои се поврзани со многу хронични заболувања, кои сега влијаат на 54% од американските деца. Д-р Ентони Фаучи јасно стави до знаење дека малите деца ќе бидат вклучени во плановите за вакцинација против КОВИД-19, иако ризикот од развој на сериозна болест кај децата од КОВИД-19 е близу нула. CHD верува дека децата не треба да имаат 100% ризик од оштетување на вакцините од корист од 0%.

„Тажната реалност е дека оштетувањата од вакцините  се случува. Во базата на податоци на Системот за пријавување на несакани настани за вакцини (ВАЕРС) има повеќе од 11.500 извештаи за несакани настани поврзани со вакцината КОВИД-19, вклучувајќи повеќе од 500 смртни случаи за само шест недели од почетокот на кампањата за вакцинација. Зошто Инстаграм треба да ја цензурира платформата на Роберт Ф. Кенеди Jуниор и да ја означи како „дезинформација“? Зошто сега?

„Инстаграм ја затвори сметката на Роберт Ф. Кенеди Јуниор и водителот Дел Бигтри на Хајверјер, Дел Бигтри само 15 минути пред одржувањето на веб-семинарот, „COVID Vaccine on Trial, If You Only Knew,“ истакнувајќи ги загриженоста, повредите, механизмите и другите факти на ТВИЛИ од четири лекари , неколку лекари и водачи требаше да бидат испратени во заедницата погодена од вакцините.

Вакцините против Ковид-19 користат нова технологија што никогаш порано не била користена кај човечката популација. Во вакцианта се наоѓаат големи, непознати ризици. Луѓето во светот ги заслужуваат овие витални информации за да го заштитат своето здравје и на нивните деца.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас