Шок во Италија: застрашувачка серија на смртни случаи по вакцинирањето против корона

Серија смртни случаи ја шокираа Италија: четири лица починаа од срцев удар од почетокот на годината, веднаш по вакцинацијата против„Ковид-19“. Сите работеле во здравствена заштита, наводно, здрави и помлади од 50 години.


Луиџи: Хируршки асистент (42)

Најновиот случај: Луиџи Бутацо. Тој работел во поликлиниката „Тор Вергата“ во Рим и починал во сон - неколку дена по приемот на втората доза на вакцината од Pfizer / BioNTech. Веројатно од срцева слабост, велат тие. Еден пријател жали на социјалните мрежи: „Јас сум сведок на младиот човек Луиџи. Тој работеше во истата болница како и мојот брат. Сите тие беа вакцинирани пред четири до пет дена со вториот „засилувач“. За жал, тој беше еден од нив. Ме прави толку лута што тие одбија да направат обдукција. Одговорниот лекар рече дека тоа не е потребно бидејќи очигледно станува збор за срцев удар. Да, но Луиџи беше млад човек со одлично здравје, јадеше добро и секој ден одеше на прошетка со сопругата, тој беше спортист. Го сакаше животот, неговите 2 деца. Ми е жал е за ова скршено семејство! “


Елизабет: медицинска сестра (39)

Елизабет Дурацо: Веднаш по приемот на вакцинацијата, имаше сериозни алергиски реакции на кожата, нејзините колеги беа загрижени. 10 дена по вакцинацијата, таа почина во средината на јануари - во сон. Природна смрт, се вели повторно. Зад себе остава мал син. „Ели“ работеше во болницата Фабрицио Спазиани, во Фросиноне - првата болница во која целиот персонал ја прими вакцинацијата помеѓу крајот на декември и почетокот на јануари. Додека уводот за ова беше промовиран низ медиумите како „емисија за вакцинација“ во присуство на локални политичари, прашањата од роднините на Ели за точната причина за смртта, повикувајќи се на заштита на податоците, останаа неодговорени. Без обдукција, брз погреб. Извештајот на локалните медиуми мораше да се коригира под притисок - „вакцинираното“ беше избришано.


Миријам: фармацевт (49)

Четири деца тагуваат. Нејзината смрт беше исто така неочекувана. Миријам Габриела Годој, од Порто Корсини, приморско одморалиште на ривиерата Ромања, беше вакцинирана на 14 јануари. Следниот ден отишла на работа во аптека и се разболела. Со итен превоз била донесена во болницата Буфалини во Чезена и починала на 20 јануари. Без обдукција, се вели и без врска со вакцинацијата. Загрижени луѓе се прашуваат: зошто обдукциите се категорично отфрлени, зошто луѓето бегаат од докази?


Мауро: Доктор (45)

Пријателите се зачудени: спортскиот и здрав Мауро Валеријано Д’Ауриа, специјалист за ултразвук во Умберто Спитал во Ноцера Инфериоре и предлагач на вакцинација, почина од срцев удар откако играше тенис. Непосредно пред тоа, тој ја примил вакцинацијата Ковид-19 и објавил: Готово, вакциниран против Ковид-19. И во овој случај: нема обдукција, брз погреб. Пријателите поставуваат многу прашања на социјалните мрежи.


ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас