Пророштвата на германецот Алоис Ирлмаер - трета светска војна

За време на Втората светска војна, еден баварски човек предизвика сензација во неговиот роден град: однапред ги знаеше местата каде што ќе погодат бомбите и знаеше каде има исчезнати војници. До денес, пророштвата на Алоис Ирлмаер се меѓу најспектакуларните во германскиот јазик. Кој беше легендарниот Алоис Ирлмаер? И што можеме да очекуваме во 2020 година?

 

Кој беше видовиот човек од Горна Баварија?

Алоис Ирлмаер (1894 –1959) бил добар ѕидар на бунари од Фрајласинг во Горна Баварија, кој се прославил како видовит. Тој го искористил својот дар за прв пат кога можел да им каже на загрижените жени точно каде се наоѓаат нивните сопрузи и синови во Втората светска војна. Тогаш луѓето стоеле во ред за да ги слушнат пророштвата на Алоис Ирлмаер и да откријат дали нивните најблиски сè уште биле живи за време на војната. Тој исто така можел прецизно да ги предвиди местата каде што ќе погодат бомбите во текот на војната. Тој дури и се консултирал со полицијата во решавањето на безнадежните злосторства. „Гледам многу јасно“, беа зборовите што му претходеа на неговите пророштва.

 

Алоис Ирлмаер има посебен талент

Видовидецот го опиша својот извонреден талент како „ненадејна пукнатина“. Во неговите визии се појавијле мртвите и живите, пејзажи, земји и настани во иднина. Сепак, Алоис Ирлмаер страдаше многу од неговите визионерски способности и дури беше изведен пред лицето на правдата по втората светска војна  - иако тој никогаш не барал ништо за возврат на неговите услуги. Колку е чудно, се вели дека оригиналните судски досиеја исчезнале, но има и копии од истите. За да го убеди судијата Ирлмаер го советувал да се јави дома:  сопругата ваша во моментов носи црвен фустан и појадува со необичен човек. Револтираниот судија сторил како што му било кажано и се вратил бел како креда во судницата. Всушност, жената ја потврдила визијата: Добила посета на познаник кој се вратил од војната. Алоис Ирлмаер бил веднаш ослободен од обвинението.

 

Пророштва за нашето време: што предвиде Алоис Ирлмаер?

Како и Баба Ванѓа, Мулхијасл или Нострадамус, пророштвата на Алоис Ирлмаер за 2020 година исто така ги привлекува луѓето а Внимание. Бидејќи тие сè уште се многу актуелни. Особено популарни се  неговите изјави за иднината на светот, кои звучат помалку оптимистички. Поддржувачите на Ирлмаер во пророштвата за 2020 година препознаваат дека идните прогнози треба сериозно да се сфатат. Бидејќи постојат бројни предвидувања од Алоис Ирлмаер кои сега се остварија.

 

Немири во Париз - што виде Алоис Ирлмаер?

Особено интересен е текстот што се најде околу почетокот на милениумот и во кој Ирлмаер се осврнува на настаните во Париз: „Прво градот со железната кула ќе се запали сам  и ќе се побуни со младите. Смрдеата на чадовите  го обиколува светот. “Иако другите видовити лица исто така предвидоа запален Париз, Ирлмаер беше единствениот што ги поврза овие настани со младински бунт. И тоа е токму она што избувна во 2005 година кога тинејџери во Париз запалија повеќе од 4.000 возила и неколку куќи. Не целиот Париз гореше, но недостатокот на перспектива за париската младина, особено кај имигрантите, сè уште е актуелна.

 

Авиони без екипаж

Другото точно предвидување на Алоис Ирлмаер веројатно датирано од 1945 година. Документот зборува за авиони без пилоти кои патуваат во пустински регион: „Големите птици се издигнуваат од песоците на африканската пустина со јајца на смртта без мажи“. Очигледно станувца збор за дронови.

Дури и пред почетокот на атомската ера, Ирлмаер прорекуваа нуклеарно зрачење. Дури и тогаш тој зборувал за последиците како што се радиоактивна вода, контаминирана храна и отровен воздух и ги повика луѓето да не ги напуштаат своите домови ако  дојде до најлошото.

 

Паметниот телефон

За Алоис Ирлмаер исто така се вели дека го предвидел паметниот телефон. Неговата изјава: „Гледам како држите мала аголна Апаратура во ваши раце, што ви дава информации за сè што сакате да знаете“.

 

Предвидувања на Алоис Ирлмаер за 3-та светска војна

Алоис Ирлмаер - 3 светска војна
Ирлмаер видел драматичен развој на настаните во Европа; тој постојано зборуваше за трета светска војна: ова ќе започне на мировната конференција на Балканот, каде ќе биде убиен висок политичар. Според Ирлмаер, САД би и објавиле војна на Русија, а руските сили ќе ја нападнат Западна Европа без предупредување. Беспилотни летала би исфрлиле хемиски и бактериолошки бомби и светската војна би чинела повеќе човечки животи од двете претходни. Алоис Ирлмаер ги предупреди луѓето и на 72 часа темнина. Тој ги советуваше да не ја напуштаат куќата, да ги покриваат прозорците со црно платно и да ја чуваат храната во затворени контејнери. Сепак, големата војна ќе трае само кратко. И кој ќе преживее, вели Ирлмаер, ќе помине мирно и среќно време.

 

Даали третата светска војна ќе започне во 2020 година? Како се толкуваат визиите на Алоис Ирлмаер?

Баварскиот видовидец не даде прецизни датуми за неговите сценарија за крајно време. Затоа е неизвесно дали неговите пророштва се однесуваат на 2020 година. Снаодливите поддржувачи на Ирлмаер, сепак, сакаат да дадат датум за предвидувањата за Трета светска војна: Ирлмаер рече дека големата војна ќе започне со две осмици и ќе заврши со три деветки и ќе трае три дена, три недели или три месеци. Затоа, првично се претпоставуваше дека војната може да започни од 18.08.2019 до 9.09.2019 година, што за среќа не се оствари. Можеби е покорисно да ги проучуваме предзнаците што Алоис Ирлмаер ги нарекува во неговото пророштво.

 

Знаците на Третата светска војна, според Ирлмаер:

Просперитет како никогаш порано
Отпадништво и распаѓање на моралот
Голем број странци кои се излеваат во земјата
Инфлација на парите
Револуции во земјата - Германија

 

Дали третата точка беше протокот на бегалци во 2015 година?

 

Во 2012 година, друг сведок пријавил дека Ирлмаер предвидувал „убиствена бура“ во Северна Африка. Владите би биле соборени и земјата би била опустошена од немири. Всушност, голем број баратели на азил денес доаѓаат од граѓанските воени региони во Африка и Арабија. Во бројните предвидувања за 2020 година, Алоис Ирлмаер и другите гледачи сугерираат: Западниот свет исто така се соочува со немири, што се влошува со приливот на бегалци од Блискиот исток, јужна Европа и Африка. Профитот на елитата осиромашува голем дел од населението. Ако луѓето се борат за своите права, граѓански немири може да се појават и во Европа.

Токму тоа сега се случува во многу западни земји во Ецропа и пошироко во светот, лујгето демонстрираат против фашистичките Ковид-19 мерки и си ги бараат уставните права назад.

 

Колку се веродостојни предвидувања на Алоис Ирлмаер за 2020 година?

Дали Алоис од Горна Баварија погоди само неколку случајни погодоци? Ова е малку веројатно, бидејќи има бројни извештаи дека пророштвата имаат невообичаено висока стапка за погодување на настаните. Писателот Волфганг Јоханес Бех, кој почина во 2010 година, го помина целиот свој живот проучувајќи ги предвидувањата на баварскиот гледач и не се сомневаше во точноста на неговите изјави. Дали и во колкава мера верувате во пророштвата на Алоис Ирлмаер, секако мора да одлучите сами.

 

 

 

 

 

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас