Добри вести од Танзанија: Пандемијата заврши со 27 милиони евра!

Претседателот на Танзанија Џон Магуфули најде начин да се стави крај на пандемијата. Оттогаш, животот се врати во нормала. Единствениот предуслов за ставање крај на сите мерки на Ковид-19 беше независното размислување.

Танзанија стави крај на пандемијата. Откако Европската унија префрли 27 милиони евра на африканската земја за да помогне во борбата против пандемијата на ковид-19, земјата со благодарност ги прифати еврата и веднаш потоа ја прогласи памдемијата Ковид-19 во земјата за завршена.

27-те милиони евра беа наменети за Танзанија од фондот за солидарност на ЕУ за борба против пандемијата „Ковид-19“. Танзанија требаше да ја искористи солидарноста за да купи заштитна опрема и да инвестира пари во развој на вакцини или лекови, а исто така за ПЦР-тестови и други мерки за да се спречи ширењето на вирусот.

Претседателот на Танзанија Џон Магуфули веќе беше збунет во мај минатата година кога забележа зголемување на лажни случаи на Ковид-19. Оттогаш, тој беше сомнителен кон Светската здравствена организација (СЗО) и одлучи самиот да ги испита тврдењата. Неговото сопствено истражување го натерало да заклучи дека пандемијата е исцениран план.

Магуфули на СЗО му ги испрати доказите  дека ПЦР-тестовите на кози, папаја и плаша даваат позитивни резултати. СЗО само ги смени критериумите за ПЦР-тестовите пред неколку дена, така што лажно-позитивните резултати повеќе не доаѓаат во центарот на вниманието.

Проверувачите на факти зборуваат за „недокажани информации“

Таканаречените проверувачи на факти секако сакаат многу да ги прогласат вестите од Танзанија за лажни или „недокажани“. Но, не им е лесно ниту во африканската земја - таму тие се забранети со закон.

Одморите раскажуваат за релаксација и спокој во Танзанија и дека таму се чувствуваат многу пријатно. Очигледно нема никаде мртви луѓе натрупани на улица.

Откако Танзанија ја прогласи пандемијата за завршена, нема забележителни извештаи во печатот за драматични сценарија на смрт во африканската земја. Напротив, Танзанија се врати во нормала. Единствено што останува да се каже е: „Добро одиграно, господине  претседателе.“

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас