Скандал - СЗО (конечно) признава дека ПЦР-тестот може да има недостатоци

Светската здравствена организација (СЗО) ги смени критериумите за ПЦР-тестот за да прикрие лажни позитивни резултати и ги предупреди експертите да не се потпираат единствено на резултатите од PCR-тестот при откривање на коронавирус.

 

Во ажурираниот водич објавен на 20 јануари, СЗО рече дека покрај PCR-тестот, лабораториските експерти и лекарите треба да ја земат предвид историјата на пациентот и епидемиолошките фактори на ризик при дијагностицирање на коронавирусот.

 

Новите упатства би можеле да доведат до значително помалку дневни случаи, лажните позитиви кои создадоа средина на паника и страв за која експертите предупредуваа уште од минатата година.

 

„Повеќето ПЦР-тестовите се дадени како помош за дијагностицирање. Затоа, давателите на здравствени услуги мора да го земат во предвид секој исход во комбинација со времето на собирање примерок, видот на примерокот, спецификациите на тестот, клиничките опсервации, историјата на пациентот, потврдениот статус на контакти и епидемиолошките информации., укажуваа упатствата.

 

Нејасно е зошто здравствениот оддел чекаше повеќе од една година за да излезе новото упатство кога медицинската заедница веќе советуваше против тоа.

 

Минатата година, португалскиот апелационен суд пресуди дека ПЦР-тестовите не се сигурни и дека е нелегално луѓето во карантин да се базираат само на ПЦР тестот.

 

Судот утврди дека веродостојноста на тестот зависи од бројот на употребени циклуси и присутниот вирусен товар. Судот заклучи дека:

 

„Ако некој тестира позитивно со ПЦР тестот користејќи основа од 35 циклуси или повисоко (како што е вообичаено во повеќето лаборатории во Европа и САД), веројатноста дека таа личност е заразена е помала од 3% и веројатноста дека резултатот е лажно позитивен е 97%. "

 

Судот исто така забележува дека не е позната основата на циклусот што се користи за ПЦР-тестовите кои во моментов се вршат во Португалија.

Основата на циклусите што се користат во ПЦР-тестовите во Индија се помеѓу 37 и 40, што го прави PCR-тестот помалку од 3% и сигурен  97% лажно позитивен.

На конференцијата за бомби, Ентони Фаучи исто така изјави дека КОВИД-ПЦР-тестовите над 35 циклуси се бескорисни.

Исто така е важно да се запамети дека ПЦР-тестот е измислен за да се направат копии од генетски материјал. Никогаш не бил наменет како алатка за дијагностицирање.

 

 

Како што претходно објави GreatGameIndia, стандардните тестови за коронавирусот Сарс-Ков-2 предизвикаа голем број позитивни случаи секој ден. Овие тестови се засноваат на неправилни протоколи на СЗО, кои исто така треба да содржат случаи на лажно позитивни резултати.

 

Овој факт за лажно позитивните резултати од ПЦР тестовите првпат го објави јавно др. Беда М. Штадлер, швајцарски биолог, емитутус професор и поранешен директор на Институтот за имунологија на Универзитетот во Берн.

 

Значи, кога ќе направиме Пцр тест за корона врз имунитет, тој не открива вирус, туку мал, скршен дел од вирусниот геном. Тестот е позитивен се додека има мали, скршени парчиња на вирусот. Точно: Дури и ако инфективните вируси одамна се мртви, тестот за корона може да биде позитивен, бидејќи ПЦР методот  мултиплицира мал дел од вирусниот генетски материјал  [Се додека не се открие].

 

Претходно, протоколот за тестирање на СЗО беше испрашуван од финскиот здравствен орган. СЗО ги повика земјите да тестираат што повеќе пациенти на коронавирусот.

 

Во Финска, капацитетот за тестирање беше мал и тестирањето на коронавирусот беше ограничено на најранливите групи и здравствените работници. Финскиот здравствен орган изјави дека тестирањето луѓе со благи симптоми би било губење на здравствени ресурси.

 

Во изненадувачко откритие, финскиот директор за здравствена безбедност Мика Салминен ја отфрли препораката на СЗО дека СЗО не разбира пандемии и дека нивниот протокол за тестирање на коронавируси е нелогичен и не работи.

 

Ако протоколите за тестирање на СЗО навистина беа засновани на најсигурна, точна и најдобро изворна технологија и истражување достапно ширум светот, зарем не требаше да знаат за нивната занемарлива ефикасност и ефектите врз паниката и хаосот? Всушност, СЗО знаешњ дека тестот не функионира и, згора на тоа, ова не е првпат да се упатуваат такви критики.

Во минатото во 2010 година, СЗО беше фатен како фалсификува пандемија и мораше да признае дека нивниот метод за мерење на вирусноста или ширењето на болеста беше погрешен.

 

Прашањето сега е: Кој ќе одговара за ова катастрофа?, кршењето на слободата, правото на говорот, жртвите на фашистичките мерки кои воведоа огромна штета врз економијата и здравјето на луѓето -  (Суициди) (Психички заболувања) (Уништување на егзистенции) итн...

СЗО под хитно да се одстрани од функција како светски советник за здравство, владите кои ги следеа препораките, односно владеачките партии да си дадат оставка и кривично да одговараат заедно со виновниците од Светската Здравствена Организација!

Оваа организација е крајно корумпирана и контролирана од страна на Биг Фарма кои воедно се најголемите главни финансиери. СЗО е главно тело за дистрибуција на вакцините за Биг Фарма.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас