Австрија: Херберт Кикл како говорник на големиот протест на 31 јануари во Виена!

Австрија: Во парламентот, Херберт Кикл е најостриот критичар на тиркизно-зелената политика на Короната под Себастијан Курц. Сега екс министерот за внатрешни работи објави: Тој сака да одржи говор на големите демонстрации на 31 јануари. Неговата грижа е: Заедничката борба за слобода, против присила, самоволие и против кршење на законот од страна на владата. Кикл најави и кривична пријава против министерот за здравство.

 

Кикл: Доста е!: „PVP и Зелените очигледно ја водат Австрија - и покрај малиот број случаи - во бесконечна блокада на заклучување и општеството и економијата оди надвор од бездната. Експертите и медиумите веќе се согласуваат за повторно продолжување на заклучувањето. Па што е следно? “, Праша Херберт Кикл на Фејсбук.

 

Тестовите за ПЦР не се доволни за дијагностицирањето на Ковид

Поранешниот министер за внатрешни работи смета дека трудот на СЗО, кој неодамна беше објавен, е „менувач на игри“. На пример, на денот кога новиот претседател на САД Џо Бајден стапи на должност, СЗО за прв пат го утврди она што многу лекари, експерти и критичари го знаеја одамна: Позитивните тестови за PCR не даваат доволно информации за присуството на SARS-CoV- 2 инфекција. Бројот на инфекции не може повеќе официјално да се смета врз основа на тестовите за ПЦР.
СЗО ја исфрли „компонентата на тиркизно-зелената стратегија за страв“

Ова беше важна „компонента на стратегијата за страв“, анализира шефот на слободниот клуб. Ниту еден камен не остана на камен, благодарение на новите откритија на СЗО. Бидејќи ланецот на мерките за грабеж на слободата, како што се прописите за карантин и економски штетните блокади, но и социјалната изолација отсекогаш биле пропишани врз основа на овие бројки на инфекции, рече Кикл.
„Не мислам дека СЗО ќе се приклучи во редовите на негирачите на Короната “,  ..додаде тој со вообичаениот хумор. Во секој случај, критичните научници и лекарите сега се рехабилитирани, „и тоа не од мене, туку од СЗО!“, Заклучи претседателот на либералниот клуб.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас