Јутјуб брише илјадници недопаѓања на видеата на Бајден - „Да живее фашизмот“

Корисниците забележаа недоследности во „лајковите“ и „не допаѓањата“ на видеата на официјалниот канал на Белата куќа на Јутјуб: илјадници негативни гласови за видеата на Бајден едноставно исчезнаа во нирвана.

Критиките кон новиот претседател се очигледно сè уште непожелни дури и откако тој ја презеде функцијата - и за БигТек компаниите е познато дека се обидуваат да ги замолчат непријатните критичари. На Јутјуб ова се прави со суптилни „прилагодувања“ на односот на позитивни и негативни гласови за видеата. На пример, корисник на Твитер ги сподели следниве слики:

 

Слични слики може да се најдат и на Редит, во кои корисниците забележаа драстично намалување на „не допаѓањата“:

Може да видите дека видеото на Џо Бајден собра околу 12.000 „ не допаѓања“ по 90.938 прегледи - откако уште 7.360 луѓе го видоа видеото, одеднаш беа само 2.500 не допаѓања, скоро 10.000 помалку од порано.

 

Приликува на изминатите избори!

 

Јутјуб смета дека не допаѓањата се спем

На прашањето за овој „феномен“, Јутјуб за Епох Тајмс изјави дека не допаѓањата биле спем. Како точно Јутјубги дефинира несаканите пораки, не е јасно, сепак. Тие не сакаа да дадат детали или објаснувања.

Јутјуб е познат по цензура од изминатата година, критичари, реномирани вирусологи, дури и политичари кои објавуваат критики за мерките на короната беа жртви на цензура од страна на Јутјуб. Така да оваа платформа е крајно сомнителна, против демократијата и човековите права, правата на слободен говор. Местото на Јутјуб платформата и е во Кина или некоја друга комунистичка земја но не и на западот.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас