Норвешка - 23 постари пациенти починале откако примиле вакцина

Во алармантен развој, Норвешка предупреди на фаталните несакани ефекти на вакцината Pfizer  бидејќи 23 лица починаа во земјата откако им беше дадена првата вакцина. Повеќето од починатите, наводно, биле стари и крајно болни пациенти.
После смрта на починатите, дури 13 извештаи укажуваат на вообичаени несакани ефекти на вакцината кај болните пациенти, соопшти норвешката влада.

 

Повеќе од 30.000 луѓе ја примиле првата вакцина на Pfizer или Модерна во скандинавската земја од крајот на декември, според официјалните податоци. Реагирајќи на смртните случаи, производителот на вакцини, Pfizer, рече дека „бројот на инциденти досега не е алармантен и во согласност со очекувањата“.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас