Полска покажува како работи слободата: Претприемачите велат „ние отвораме“!

По Италија, Полска ни покажува како работи слободата. Кампањата „Ајде да отвориме“ привлекува се повеќе сопственици на деловни активности на барикадите. Тие се бунтуваат со отворање на своите продавници и покрај забраната. Всушност, политичката наметната блокада до 31 јануари важи и за Полска и се очекува продолжување. Бидејќи Полјаците, како и многу Австријци, Германци, Холанѓани, Италијаnci, Французи итн. Треба да плаќаат кирија, да јадат и им требаат пари за струја, вода, рати и сл., Бројни сопственици на деловни активности одлучија дека им е доста од бесмислените забрани. Во Полска сега е достапна интерактивна мапа која покажува кои ресторани и продавници се веќе на барикадите. Тие се сметаат за модели за многу други кои во моментов се загрижени за своите средства за живот и се уште се двоумат.

 

Клучно е да се знае дека бунтот во Полска е покриен од судството. Се повеќе сопственици на деловни активности тужат против паричните казни. Полската верзија на „#Ние отвораме“ (# OtwieraMY) е успешна. Секој што повторно ќе отвори таму, повторно има приход, бидејќи гостите ја искористуваат понудата и со задоволство ја поддржуваат кампањата. Иницијаторот на полското движење за слобода Михал Војчеховски му рече на светот: „Луѓето мора да функционираат некако, да плаќаат рати и кирии. И ограничувањата се нелегални. Драго ми е што луѓето конечно се освестија. „Ова е машина што ништо не може да ја запре “.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас