Предупредување за сите оние кои одбиваат да бидат вакцинирани

Повик за изложување на фондацијата Рокфелер, Фондацијата Гејтс, Светскиот економски форум, СЗО, ЦДЦ, Клиниката Мајо, меѓу другото, заради нивната псевдоука, одрекување од медицинско-етички принципи, незнаење за вакцинација и / или нивна корупција.

 

Постои ново и особено злобно правење пари што е опишано подолу. Таа се заснова на раширената - ГРЕШНА - претпоставка дека новите, брзо развивачки вакцини портив Ковид-19 (или која било друга вакцина) може да бидат ефикасни во спречувањето. 1) инфекција со насочен вирус и 2) инфекција по вакцинацијата. Ниту едно тврдење не е точно. Било какви нови вакцини ќе бидат бескорисни во двата случаи.

 

Всушност, ниту една од најголемите компании за вакцини кои ги прават овие потенцијално опасни, синтетички вакцини што го менуваат геномот, не тврдеше дека нивните вакцини ќе бидат ефикасни во спречување на инфекција или зараза, дури и по двете потребни вакцини - а камоли по првата вакцинација!

 

Единственото тврдење што го тврдат овие милијарди долари тешки фармацевтски компании (од кои повеќето се членови на Светскиот економски форум) е дека одреден процент од вакцинираните се способни да развијат неизвесно ниво на серолошки имунитет (т.е. производство на антитела). Сепак, познато е дека интрамускулната инјекција на вакцини е неспособна за стимулирање на клеточен / мукозен имунитет, што е другиот, но најважен дел од човечкиот имунитет што не го споменува индустријата. Клеточниот имунитет е возможен само со доволна изложеност на природен инфективен агенс со вдишување на голем број на капки инфицирани со вируси или бактерии.

 

Исто така, мора да се нагласи дека вистинскиот „имунитет на стадото“ не може да се постигне со вакцинација. Имунитетот на стадото кон заразни респираторни заболувања може да се постигне само преку природно изложување на заразни бактериски или вирусни патогени. Интрамускулна вакцинација не може да произведе ниту серолошки / антитела имунитет, ниту клеточен / мукозен имунитет. Тврдењата дадени од корпоративни контролирани организации (како СЗО, ЦДЦ, НИАИД, ФДА, АМА, ААП, Светскиот економски форум, Бил Гејтс, Клиниката Мајо [филијала на СЕФ] итн.) Кои тврдат дека имунитетот на стадото може да се постигне преку кампањи за вакцинација се лажговци, измамници или неуки игноранти на вакцини - или сите три).

Интересно, компаниите за вакцини или фармацевтската индустрија ко-определени бирократи вклучени во ширењето на ГОЛЕМА ЛАГА за корисноста на вакцините не даваат никакви изјави за тоа дали овие вакцини се способни дури и за делумен имунитет на која било од вообичаените мутации на коронавирусите кои се пронајдени (и потоа практично се користат како алатка за пропаганда за да се одржи стравот од Ковид-19 на ниво на паника).

 

Срамота за клиниката Мајо за довербата во несигурните, профитни институции на Биг Фарма, Биг Медицин и Биг Медиа, субјекти кои ја поддржуваат големата лага за „95% (т.е.„ релативна “) стапка на ефикасност“ за вакцините на Pfizer и Moderna, наместо научно да ја разгледуваат единствената сигурна мерка за ефикасноста на вакцините: „вистинската“ или „апсолутната“ стапка на ефективност, што е всушност 0,8% и за вакцините Pfizer и Moderna, ниту едното ниту другото засега се покажа дека се безбедни или ефикасни на долг рок.

 

За жал, клиниката Мајо, некогаш се фокусираше на медицинската наука, очигледно се здружи со кофинансираните установи Биг Фарма поврзани со виролошки неписмениот Бил Гејтс од Светскиот економски форум. Вклучувањето на СЕФ на толку многу профитни здруженија на медицински тела во Америка, клиники или болници го откри нивното слепило и / или незнаење за вакцинологијата. Овие откритија, доколку се утврди дека се вистинити, треба да создадат сериозна загриженост за несмасноста или подготвеноста на Мајо да ги отфрли традиционалните медицинско-етички принципи на целосно информирана согласност или посветеност на Хипократовата заклетва.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас