Со Витамин Д во офанзива против Корона! - Проф д-р. Јорг Шпиц

Тековните резултати од истражувањето не оставаат сомнеж: никој друг фактор не одлучува дали сте подложни на КОВИД-19, како нивото на витамин Д. Соодветно се применува следново: Со сериозен недостаток на витамин Д, постои 18 пати поголем ризик од болеста КОВИД-19 што ќе доведе до смрт. Научниците од универзитетот Хајделберг (Германија) неодамна ги објавија овие резултати во списанието Нутриенти.

 

Во меѓувреме, исто така има многу докази во печатот за поврзаноста помеѓу администрацијата на витамин Д и подобрената заштита од КОВИД-19. Во домовите за стари лица во кои жителите беа надополнети со сончевиот хормон, сите многу стари преживеаја силни бранови на инфекција. Овие резултати појаснуваат: Време е да се дејствува - затоа што за жал снабдувањето со витамин Д на национално ниво сè уште не е на политичката агенда!

 

Витаминот Д има значителни предности дури и во споредба со новоразвиените вакцини и јасно ја освојува директната споредба.

 

Проф. д-р по медицина Јорг Шпиц е еден од водечките експерти за витамин Д во Германија за многу години и ги зема новите откритија како можност да се приклучи на апелот на двајца научници од Германскиот центар за истражување на рак (ДКФЗ). Овие исто така формулираат:

 

„Со оглед на динамичноста на пандемијата КОВИД-19 и докажаната безбедност на додатоците на витамин Д, се чини многу контроверзно, а можеби дури и неетички да се чекаат резултатите од понатамошните студии засновани на докази пред да се преземат мерки за јавното здравје. Покрај другите мерки за превенција во цела популација, треба да се охрабрува широко распространето дополнување на витамин Д3, барем за групи со висок ризик, како што се постарите возрасни лица или лица со релевантни коморбидитети. Покрај тоа, насоченото дополнување на витамин Д3 може да биде оправдано од луѓе кои биле позитивни на тест за САРС-CoV-2 “.

 

Но, како може да се постигне оваа цел? Само заедно! Проф. д-р Шпиц ве повикува да го споделите ова знаење. Направете ги вашите пријатели, познаници и секако членовите на вашето семејство свесни за овие витални врски!

 

Изминатите десет години покажаа дека со здружување на силите, нешто навистина може да се постигне. Иако ниту медиумите, ниту упатствата за здравствената политика не беа особено отворени за темата витамин Д, веќе е можно да се зголеми нивото на витамин Д кај населението за 40 проценти. Тешко е да се замисли опсегот во кој би се движеле денешните стапки на инфекција на пандемијата на короната без оваа важна работа.

 

На почетокот на офанзивата на витамин Д во 2021 година, проф.д-р по медицина Јорг Шпиц ја сумираше моменталната состојба на истражување на општо разбирлив начин. Користете го ова основно знаење и зајакнете го вашиот имунолошки систем! Сите извори и понатамошни студии може да се најдат во следните PDF документи од Германската фондација за здравствени информации и превенција (DSGiP).

 

Во врвната серија на настани Витамин Д со поднаслов „Здрави заедно низ времето без сонце“ ви даваат сеопфатен преглед на сè што вреди да се знае за витаминот Д.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас