Детоксикација со зеолит - отстранете ги тешките метали од вашето тело

Детоксикацијата на нашето тело е поважна од кога било во постмодерната ера, бидејќи нашиот организам се соочува со се повеќе и повеќе токсични тешки метали како што се жива, кадмиум, олово или никел.

Контактот со овие супстанции одамна е невозможен да се избегне целосно, бидејќи токсините веќе не се само во нашето опкружување, туку и во секојдневната храна.

 

Остатоци од антибиотици во храната, пестициди и хемиски ѓубрива во полињата, загаден воздух, почва и вода, хемикалии во облека, теписи и текстил - товарот врз човечкиот организам е голем.

Затоа, не е ни чудо што загадувањето со тешки метали е драматично зголемено во последните 25 години и сè повеќе е причина за оштетување на имунитетот, црниот дроб, бубрезите и цревата.

Додека големите корпорации трескавично бараат средство што може да помогне тука на долг рок, одговорот, како што често се случува, лежи во природата. Структурата на античката вулканска карпа зеолит е слична на сунѓер и се смета за господар во врзувањето и испуштањето на тешки метали. Откријте во овој напис како зеолитот може да ви помогне при детоксикацијата.

 

Се разбира, човечкиот организам има свои методи за детоксикација за да се ослободи од тешките метали. Сепак, со налетот на токсини и тешки метали врз нашето тело, овие механизми брзо ги достигнуваат своите граници, така што ќе мора да дејствуваме бидејќи последиците можат да бидат сериозни.

 

Доколку телото е изложено на голем број токсини и тешки метали, организмот станува надкиселен (паѓа pH вредноста) и се создаваат слободни радикали, кои ги напаѓаат клетките на телото и со тоа предизвикуваат долгорочно оштетување на ткивата и органите.

 

Последиците од ова се:

Кардиоваскуларни заболувања
Ослабен имунолошки систем
Забрзување на процесот на стареење
притаено труење на внатрешните органи (гастроинтестинален тракт, бубрези, мочен меур)
Остеопороза
Кожни болести

Со цел да се заштитиме од овие последици, зависиме од детоксикацијата на телото и отстранување на тешките метали или преку диета или конкретно со додатоци во исхраната, како што е зеолитот.

 

Што е зеолит

Зеолитот е чиста, природна вулканска карпа што се формирала во слоеви на вулканска пепел под висок притисок и високи температури во текот на многу години. Природни појави на овој уникатен минерал може да се најдат во Украина, Австралија, Кина, Куба и САД.

За да може да се гарантира висок квалитет, зеолитот треба да се стави во производство по неговата деградација, доколку е можно, без средно складирање. Таму е ситно мелен, бидејќи колку е помал, толку е поефикасен зеолитот, бидејќи малите зрна имаат поголема површина и со тоа можат подобро да ги врзат загадувачите. Постојат и синтетички произведени зеолити, но тоа не се доближува до квалитетот на природниот зеолит.

Клиноптилолит често се користи во врска со детоксикација. Клиноптилолитите спаѓаат во групата зеолити и означуваат специфична класа на минерали.

 

Ефектот на зеолитот

Зеолитот е изграден како сунѓер и има бројни пори, канали и дупки. Ова доведува до тоа да има исклучително голема внатрешна површина. Еден грам зеолит има површина од приближно 43 м². Како резултат на тоа, вулканската карпа е во состојба да поврзе невообичаено голем број на тешки метали и да ги пренесе надвор од телото, што е популарно позната како детоксикација.

Покрај тоа, кристалната површина на зеолитот е покриена со негативни честички, кои го неутрализираат позитивниот полнеж на „слободните радикали“. Праисториската карпа истовремено ги амортизира тешките метали и слободните радикали.

 

Детоксифирајте го телото со зеолит

Зеолитот не може да се апсорбира од цревата, но апсорбира разни токсини кога поминува низ дигестивниот тракт. Потоа, непроменетиот минерал, вклучувајќи ги и токсините, се излачува во столицата.

На овој начин, зеолитот врзува, на пример, вишок хистамин и амониум и ги поддржува црниот дроб, бубрезите, имунолошкиот систем, сврзното ткиво и цревата при детоксикација преку гастрична и интестинална мукоза.

Големата предност на детоксикацијата со зеолит е тоа што работи одлично дури и без целосно функционален црн дроб и бубрег. Класичните методи за детоксикација, од друга страна, се базираат на совршено здрав црн дроб и бубрег, што честопати повеќе не е случај во староста.

 

Отфрлете ги тешките метали

Исто како и токсините, тешките метали во телото, кои се јавуваат особено во цревата, се врзуваат, се прават безопасни и се изведуваат со столицата благодарение на големата внатрешна површина на вулканската карпа.

На пример, зеолитот ги врзува оловото, кадмиумот и живата и го ослободува телото од овие и други штетни тешки метали. Зеолитот ги врзува и радиоактивните материи, како и конзерванси, бои и остатоци од токсични лекови.

 

Чистење на цревата со зеолит

Неоштетен имунолошки систем започнува со функционална гастроинтестинална флора. Сепак, ова е честопати оптоварено со нездрава исхрана или несакани ефекти на лекови, што значи дека одредени витални супстанции повеќе не можат да се апсорбираат, што честопати завршува со недостаток на хранливи материи.

Зеолитот поради своите посебни својства врзува штетни материи во гастроинтестиналниот тракт и ги транспортира надвор од организмот. Според експертите за исхрана, ова може да олабави големи купчиња зацврстени наслаги и да врзува токсини како што се остатоци од метаболизам, остатоци од бактерии и гасови во дигестивниот тракт.

Античката вулканска карпа ја регулира и нормализира цревната флора и така има директно влијание врз имунитетниот систем поврзан со цревата: Засилени се одбранбените механизми и моќта на само-лекување на целиот организам.

 

Правилната доза

Општо земено, се препорачува доза од 3 - 5 g зеолит на ден. Меѓутоа, ако сакате да извршите режим на чистење на цревата, може да земете и до 10 гр.

 

Дали е штетен зеолитот?

На многу места можете да прочитате, видите и слушнете за тоа дека зеолитот има опасни несакани ефекти.

Минералниот комплекс беше критикуван за неговата висока содржина на олово. Сепак, тука е важна разликата помеѓу храната и зеолитот. Додека храната се вари и метаболизира, зеолитот е неорганска, несварлива супстанца која ги врзува само тешките метали и токсините во телото, но не остава на ист начин како што влегува во нас..

Во овој поглед, зеолитот е целосно ослободен од несакани ефекти.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас