Вчера теорија на заговор, денес реалност - Авио превозниците воведуваат здравствени пасоши

Две арапски авиокомпании воведоа нов здравствен пасош. Ова го разви меѓународната асоцијација на авиокомпании ИАТА. Новата апликација може да го олесни патувањето со авион за време на Корона периодот. Во проектот е вклучена и Дојче Луфтханза.

 

Арапските авиокомпании Етихад и Емирати го воведуваат новиот здравствен пасош на светската авио-асоцијација ИАТА за нивните патници. Целта на пилот-проектот е да ги собере потребните информации за патниците, сертификатите за вакцинација, тестовите и условите за влез во авиосообраќајот во апликација за мобилен телефон.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас