План за глобален систем на ропство - трансхуманизам и технократија

Систем на робови, потопен со идеологиите на трансхуманизам и технократија, се создава непосредно пред нашите очи - и сегашните заклучувања, затворање на малите бизниси и редефинирањето на „нормалното“ се дел од планираниот глобален систем.

Како воведувате финансиски систем што никој не го сака? Ги плашите луѓето со невидлив непријател, како што е вирусот, а потоа го искористувате тој страв велејќи дека овој нов систем е неопходен затоа што пандемијата го уништи стариот систем.
Пандемијата овозможува и воведување нови, поинвазивни системи за надзор.
Немирите во САД не беа случајни. Се чини поверојатно дека тие биле дел од планот за откуп на земјиште.

Пандемичните мерки сериозно ја ограничија можноста на луѓето да се собираат заедно и да споделуваат информации лице-в-лице. Цензурата на Интернет од страна на Биг Тек дополнително ја отежнуваше размената на информации. На крајот на краиштата, тие се обидуваат да ги натераат луѓето да одлучат за решение пред да ги разберат целосните импликации од тоа.

 

Како да пласирате и имплементирате финансиски систем што никој не би сакал да ги разбере неговите целосни импликации - промена толку голема што не само што ќе значи крај на валутата како што ја знаеме, туку и целосен ремонт на суверенитетот и индивидуалните права.

 

Во интервјуто, кое е дел од документарниот филм „Планетна блокада“, финансискиот гуру Кетрин Остин Фитс - уредник на Солари извештајот - го опишува комплицираниот, „хаотичен“ план за користење на сегашната здравствена криза за преземање на целосна реорганизација на светските валути и на целиот наш начин на живот .

 

Сликувајќи го процесот на возење овци во кланица, Фитс објаснува како пандемијата ги тера луѓето да зависат од нивните влади за да ги заштитат од невидливиот непријател (КОВИД-19) и потоа користејќи страв да да ги спречи луѓето да го живеат она што некогаш се сметаше за нормален живот.

 

Менталитетот на стадото вклучува долг, до тој степен што луѓето се очајни за секаков вид на проток на пари за да им помогнат да ги задоволат своите дневни трошоци за живот, сè додека не сакаат доброволно да се откажат од своите права во замена за какво било понудено олеснување.

 

Во крајна линија е дека системот на ропство, исполнет со идеологии на трансхуманизам и технократија, се создава непосредно пред очите на луѓето во светот - и сегашните заклучувања, затворањето на малите бизниси и редефинирањето на „нормалното“ се дел од тој планиран глобален систем на управување што ќе стави крај на суверенитетот и на индивидуалните права, ако не се запре сега.

 

Крај на валутите

Како што е објаснето од Фитс, централните банки во моментов работат на воведување на нов систем за економски трансакции преку Интернет. Овие ќе бидат CBDC, исто така познати како дигитални валути на централната банка.

Сепак, новиот систем сè уште не е целосно подготвен. Додека тие го забрзуваат усвојувањето на овој систем - кој Фитс го нарекува „крај на валутите“ - тие исто така се обидуваат да го продолжат животниот век на сегашниот систем, кој пропаѓа.

 

Проблемот, како што веќе беше споменато, е како да воведете финансиски систем што никој не го сака, и тоа на глобално ниво? Ги плашите луѓето со невидлив непријател, како што е вирусот, а потоа го искористувате тој страв велејќи дека овој нов систем е неопходен затоа што пандемијата го уништи стариот систем.

 

Пандемијата овозможува и воведување на нови, поинвазивни системи за надзор. Се разбира, има следење на инфекции, но тоа не е сè. Како што забележува Фитс, „Ако можете да ги натерате луѓето да ја вршат својата работа и образование преку Интернет, можете да слушнете сè што зборуваат“.

 

Дигитална валута на централната банка

Па, кој е овој нов систем? Она што е важно е дека станува збор за систем на трансакции кој не се базира на валута како што ја знаеме. Како што е објаснето од Фитс, станува збор за систем на социјална контрола. Укинувањето на хартиената валута и нејзиното заменување со целосно дигитална валута на централната банка (CBDC) може да ја вклучи и исклучи можноста за вршење трансакции.

 

Напис на 13 август 2020 година на веб-страницата на Федералните резерви ги разгледува наводните придобивки од ЦБДЦ. Експертите се согласуваат дека повеќето од најголемите земји ќе го усвојат ЦБДЦ во следните две до четири години. Многумина претпоставуваат дека овие нови CBDC ќе бидат многу слични на постојните крипто-валути како Bitcoin, но тоа не е точно.

Клучно е да се разбере дека Биткоин е децентрализиран. Владите би можеле да го ограничат, но никогаш не можеа да го срушат бидејќи е најсилната компјутерска мрежа во светот и не може да се урне. Интересно, во последните шест недели се забележува експлозивно зголемување на вредноста, тројно зголемување на неговата цена. Многу експерти предвидуваат дека тоа ќе се зголеми 10 пати во текот на следната година.

Додека децентрализираните крипти како Bitcoin се разумна стратегија за излез од постојниот систем контролиран од централната банка, CBDC ќе биде централизиран и целосно контролиран од централните банки. Тие со „паметни договори“ ќе им овозможуваат на банките да го следат и контролираат вашиот живот.

 

Сè што купувате и продавате се следи и казните можат да бидат изречени ако некоја трансакција, и вашето однесување се смета за непожелно. Како што е објаснето од Фитс, и трансхуманистичката агенда е дел од неа. Преку инјекции или други начини на вградување биосензори во вас, вашето физичко тело буквално ќе биде поврзано со финансискиот систем.

 

Веќе има четири пилот-програми CBDC во Народната банка на Кина, Централната банка на Источните Кариби, Банката на Кореја и Сверигес Риксбанк (Шведска). Проектот CBDC на песочниот долар на Бахамите веќе е во живот.

„Во 2021 година ... многу централни банки ќе продолжат да ги засилуваат своите напори за развој ... Истражувањата и дизајнерските напори на ЦБДЦ во 2020 година значително се зголемија. Европската централна банка (ЕЦБ) ја интензивира својата работа на дигиталното евро, додека ... САД Системот на федерални резерви е во средина на серија истражувачки проекти, вклучително и во соработка со иницијативата за дигитални валути на МИТ “.

 

Што направија заклучувањата?

Според Фитс, целта зад заклучувањата е драматично централизирање на економската и политичката контрола. На кратко, целта на заклучувањата е да се направат луѓето зависни од државната помош со уништување на нивната способност да остварат независен приход. Тој го дава следниот пример:

„Имаме 100 мали бизниси на Главната улица во една заедница. Вие го прогласувате за непотребен, затворете го [и] одеднаш Амазон, Волмарт и големите стоковни куќи можат да дојдат и да го одземат целиот дел на пазарот.

Луѓето на Главната улица и понатаму треба да ги плаќаат своите кредитни картички или хипотеки, затоа се заробени во долгови и очајни за готовинскиот тек за да ги покријат своите долгови и дневни трошоци.

 

Војна како никоја друга

Без сомнение, ова е економска војна против работничката класа. Од почетокот на пандемијата во март 2020 година, се случи најголемиот трансфер на богатство, од средната класа до најбогатиот меѓу нас. Уште во август 2020 година, Блумберг објави дека повеќе од половина од сите сопственици на мали бизниси се плашат дека нивните бизниси нема да преживеат. Беа во право.

Според извештајот за економското влијание од Јелп во септември 2020 година, 163.735 американски компании ги затворија своите врати до 31 август 2020 година, а од тие 60% - вкупно 97.966 компании - беа трајно затвораени. Во меѓувреме, колективното богатство на 651 милијардери во САД порасна повеќе од 36% (1 трилион американски долари) од почетокот на пандемијата.

Како што забележа Френк Клементе, извршен директор на Американците за даночна праведност, „Америка никогаш не видела такво богатство да се акумулира во толку малку раце. Напис од 14 декември 2020 година во „Дефендер“ прегледува кој има најголема корист од пандемијата, од финансиската и технолошката индустрија до фармацевтскиот и воено-паметниот сектор.

„Јас би го опишал КОВИД-19 како ... воспоставување на контрола неопходна за трансформација на планетата од демократски процеси во технократија“, вели Фитс. „Она што го гледаме е промена во контролата и изградбата на нови контролни системи. Сфатете го ова како државен удар “.

Во суштина, вирусот ќе биде виновен за целото наше економско уништување, од ерозија на фондовите за социјално осигурување до празна каса во државниот буџет, а одговорот ќе биде да се префрлиме во овој технократски систем за контрола маскиран како нов, поудобен систем на финансиски трансакции.

 

Од слобода до дигитално ропство

Како што споменавме порано, трансхуманистичката агенда е составен дел на технократијата. Основната идеја е да се изградат биосензори кај секого, што според Фитс може да се изедначи со оперативен систем, кој потоа е поврзан со облакот и другите дигитализирани системи, како што се здравствениот и финансискиот систем. Фитс објаснува:

„Во основа, станува збор за дигитално идентификување и следење на луѓето во врска со нивните финансиски трансакции. Значи, тоа е свет на нула приватност. Но, уште поважно ... ако тогаш воведете еден или повеќе крипто-централни банки, сега зборувате за систем во кој било која централна банка во светот може индивидуално да ве исклучи од трансакции, ако не им се допаѓа начинот на кој се однесувате.

Многу луѓе се запознати со системот на социјални кредити во Кина. Многу е слично. Кога инсталирате паметна мрежа во вашиот автомобил, вашата заедница, и сега буквално во вашето тело, имате надзор над 24/7 и кога луѓето не го прават она што го зборувате и не се однесуваат како што сакате им ги исклучувате парите.

Вие исто така имате просторна контрола. Ако кажете дека луѓето не можат да патуваат повеќе од 5 милји, тоа е затоа што тие се во комплетен дигитален систем за контрола ... Значи, овој систем доаѓа не само со контролирање на вашата способност за финансиски трансакции ... туку и со многу софистицирана контрола на умот преку  Медиумите и овие облачни врски.

Значи, трансхуманизмот и технократијата одат рака под рака. Јас би го опишал ова како систем на ропство. Зборуваме за преминот од слобода, во кој можеме слободно да се движиме и да кажеме што сакаме, во целосен систем за контрола деноноќно “.

 

Управување со човечките ресурси

Како што објаснува Фитс, технократскиот поглед на човекот е многу различен од она што повеќето од нас го разбираат тоа што значи да се биде човек. Повеќето веројатно ќе се согласат со Фитс, кој верува дека луѓето се суверени суштества кои се ослободени од божествената власт. Ова е ставот запишан во Уставот на САД и Предлог-законот.

Од друга страна, технократијата ги смета луѓето како природен ресурс, не за разлика од нафтата или добитокот, и тие треба да се користат како такви. Луѓето можат да бидат повеќе или помалку ефикасни од робот, на пример, во зависност од задачата што ја извршуваат, а ефикасноста го надминува човештвото.

Зборуваме за свет каде што повеќето луѓе се следат деноноќно, а потоа нивните финансиски стимулации и моќ зависат од тоа колку се добри. ~ Кетрин Остин Фитс

За да се минимизираат проблемите во рамките на овој систем за управување со човечки ресурси, мора да се постигне максимална усогласеност со минимален напор, и тука влегуваат во игра социјалниот инженеринг преку медиумска пропаганда (перење мозок), цензура и вештачка интелигенција. Во најголем дел, откако системот за контрола е целосно имплементиран, тој ќе биде целосно автоматизиран.

На пример, ако го пропуштите состанокот за вакцинација, системот ќе го знае тоа и ќе го блокира пристапот до банкарството се додека не регистрира дека сте ја примиле вакцинацијата. Не мора да вклучува и друго лице, бидејќи вашето тело, здравствени податоци, каде се наоѓаат, активности и финансии се поврзани и може да се следат во реално време со помош на софтвер управуван од вештачка интелигенција, кој анализира сè што правите .

Кинезите имаат систем наречен социјален кредитен систем и тој е многу поврзан со нивните финансиски трансакции и разни вештини - патувања и [можност] да прават други работи - преку нивното однесување ...

Зборуваме за свет каде што повеќето луѓе се следат деноноќно, а нивните финансиски стимулации и моќ зависат од тоа колку се добри.

Јас во суштина би го опишал како систем на ропство затоа што не постои такво нешто како лична слобода. Значи, до одреден степен, технократијата ќе не претвори во систем сличен на кинескиот систем на социјални кредити “.

Според Фитс, технократите повеќе не се ни гледаат себеси како дел од човештвото. Тие се гледаат себеси како одделни и супериорни во однос на нас останатите. И во иднина тие несомнено ќе бидат кога ќе се усовршат медицинскиот напредок и технологијата за продолжување на животот.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас