500 долари бонус за вакцинација за вработените во болница во САД

Медицинскиот персонал во Америка е првиот што се вакцинира - но вакцината не е широко прифатена тука. Една болница во Хјустон сега користи финансиски стимулации за зголемување на подготвеноста за вакцинација.

 

Неодамнешна студија покажа дека само една третина од медицинските работници во САД би сакале да се вакцинираат. 56% од испитаниците во студијата рекле дека ќе  чекаат дополнителни податоци за истражување пред да размислат за вакцинација против корона.

 

Се разбира, властите стравуваат од лош ефект на сигнал врз општата популација ако оние што треба да знаат најдобро одбиваат да ја примат рекламираната вакцинација. Затоа, една болница во Хјустон (Тексас) сега им нуди на своите вработени огромна финансиска инјекција.

 

26.000 вработени во Хјустон можат да очекуваат бонус од 500 УСД. Во циркуларот до вработените беше речено дека тоа е благодарност за упорноста во изминатата тешка година. Но: Овој бонус се дава само на оние кои примиле вакцинација против КОВИД-19! Спрема мотото: На крајот на краиштата, како медицински работници имате „должност да ја водите пошироката јавност“ и да дејствувате како пример за нив.

 

Лицето на јавноста не се медицинските работници, правилно би било прво да се вакцинираат политичарите и лицата од мејнстрим медиумите - сите оние кои од утро до мрак ги форсираат вакцините „во јавноста“, и не уверуваа дека се сигурни, тогаш докажете самите, дејствувајте како пример за сите, нема потреба од одстапување.

За крај, за најлоша театарска престава ги номинираме следните филмови: „Вакцинација без игла“, „Вакцинација со празна инјекција“, „Вакцинација со поклопец“, „Вакцинација со пропаднување на иглата во шприцот“: And the Oscar Goes To...  

ЗА СИТЕ ПО ЕДЕН! НЕМА ЉУТИШ!

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас