Роуан Аткинсон: „Cancel Culture“ е како „средновековна толпа“

ЛОНДОН „Мистер Бин “, актерот Роуан Аткинсон се изјасни против таканаречената „Cancel Culture“ . Практиката на раселување луѓе или содржини од јавниот живот во корист на политичката коректност наликува на „средновековна толпа“, го критикуваше комичарот британското списание „Радио Тајмс“.

Важно е да бидете отворени за широк спектар на мислења. Во моментов, приврзаниците на „Cancel Culture“ бараа непожелни луѓе кои симболично може да ги запалат на клада. Затоа, тој е многу загрижен за иднината.

Аткинсон веќе зборуваше во корист на правото на слобода на изразување во 2018 година. Според него, треба да бидат опфатени и шегите и навредите, афирмираше тој во тоа време.

 

Претседателот на судот во Хамбург исто така ја критикуваше  „Cancel Culture“ 

Тој гледа соучесништво во операторите на социјалните медиуми. Со помош на алгоритми,  и ограничиваа на јавноста што и е дозволено да види, а што не.

Неодамна, претседателот на Вишиот регионален суд во Хамбург, Марк Тули, го критикуваше феноменот на „Cancel Culture“ “. Критиката на содржината не треба да води до точка каде што луѓето се дискредитирани или загрозени, нагласи тој.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас