Човечкиот експеримент - Документарец на Шон Пен (цел филм)

Раскажано од Шон Пен, документарниот филм „Човечкиот експеримент“ тврди за поврзаност помеѓу четири децении зголемена употреба на хемикалии во Соединетите Држави и здравствени проблеми како рак, спонтан абортус, аутизам и вродени дефекти.

Филмот исто така тврди дека Американскиот совет за хемија лобира од индустријата  720 милијарди долари годишно, кој ги има вџеб  политичарите и ги саботира обидите за донесување регулаторно законодавство.

Погледнете го целиот филм подолу

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас