Дали големото ресетирање ќе биде завршено до крајот на 2021 година?

Од летото во различни социјални мрежи кружи пишан извештај за детален план за „диктатурата на Корона“, кој, според непотврдени извештаи, стигнал до надворешниот свет од задна врата при завршна дискусија  на конференцијата на ММФ во Канада. Прецизно ги наведува чекорите што треба да се преземат за ограничувањето на слободата и глобалната сообразност. Тоа силно потсетува на изјавите на основачот на „Светскиот економски форум“ Клаус Шваб и на неговото „Големо ресетирање“, кои ја сметаат пандемијата на коронавирусите како „единствената можност“ за „глобален редизајн“ и меѓу останатото рекламира,  дека човекот на иднината „нема да поседува ништо и  покрај тоа ќе биде среќен“.

 

 

„Пандемична игротека“

Сега постојат неколку многу слични верзии на различни јазици на овој транскрипт од првично размислениот меморандум. Во автентичноста секако може да се сомнева, но застрашувачки е што скоро сите (!) Мерки и настани наведени во извештаите се случиле досега.

 

 

Распоред

- Хипотеза / претпоставка за симулирана глобална епидемија на пандемија, неопходните чекори, различните фази, целокупниот распоред и очекуваните резултати (според стратешкиот документ на Рокфелер - Лок-Степ, 2010)

 

- Развој на многу заразен вирус со многу ниска стапка на смртност, во согласност со потребниот план (хибриден вид на САРС / ХИВ развиен од 2008 до 2013 година во лабораторијата Форт Детрик Класа 4 како дел од истражувачки проект за да открие зошто се развива коронавирусот и е многу честа појава кај лилјаците, но исклучително тешко да се пренесе на луѓето (оттука и 4-те инсерти за ХИВ, познати  како клуч што недостасува за инфицирање на човечкиот рецептор АЦЕ-2)

 

- Креирање на вооружена верзија на вирусот со значително повисока стапка на смртност “BACKUP-Plan”, кој може да се користи во фаза 3 НО САМОАКО Е ПОТРЕБНО (вооружен трибриден SARS / HIV / MERS, развиен во 2015 година во лабораторијата Форт Детрик класа 4 ). (Забелешка на Јохан: Можна е употребата на 5G, што веројатно може да предизвика симптоми слични на Covid-19 до белодробна емболија преку апсорпција на кислород.

 

- Транспорт на вирусот во друга лабораторија од класа 4 (Национална лабораторија за микробиологија во Винипег, Канада), намерна кражба и криумчарење низ Кина (Ши Зенгли) до единствената кинеска лабораторија од класа 4 (Институт за вирусологија Вухан во Кина) подобар кредибилитет или веродостојно негирање,  како да се утврди посакуваната јавна наратива за потеклото што може да се користи доколку е потребно (примарен наратив е горенаведениот  наратив за кражба; резервната наратива е дека Кина го развила самиот вирус и случајно излегол надвор)

 

- Финансирање на сите водачи како (Фаучи, Бирк, Тедрос ...) и агенции / невладини организации (СЗО, НИАИД, ЦДЦ, ООН ...) кои би биле вклучени во планираното ослободување на вирусот во синџирот на пандемијата со цел да се произведе посакуваниот наратив / поддржка за  целата фаза на имплементација.

 

- Создавање и финансирање на планот за развој и воведување на вакцинацијата за да може да се спроведува низ целиот свет (Гејтс - деценијата на вакцинирање: Глобален акционен план за вакцинација, 2010-2020)

 

- Создавање и финансирање на / протоколи за сертификација на вакцинацијата (дигитален идентитет) за да се спроведе / потврди програмата за вакцинација. (Гејтс - ID2020 - Светски идентитет на ООН)

 

- Симулација на сценариото  (според стратешкиот документ Рокфелер - Лок-Степ, 2010 година) непосредно пред планираното избувнување на вирусот во форма на вистинска вежба / симулација со употреба на воена игра со цел да се утврдат очекуваните реакции / распореди / резултати (Гејтс - Настан 201, октомври 2019 година)

 

- Ослободување на вирусот на Институтот за вирусологија во Вухан и обвинување според горенаведените примарени наративи (Влажниот пазар во Вухан, ноември 2019 година)

 

- Смалувањето на пренесувањето од човек на човек да се одржи што е можно подолго со цел да се фаворизира глобалното ширење на вирусот пред некоја земја да може да ги затвори своите граници / да реагира за да се избегне почетна инфекција

 

- Штом една земја пријави почетна инфекција, влезот и излезот се забранети, но преносот во земјата мора да се одржи што е можно подолго

 

- Веднаш штом ќе се заразат доволно луѓе во една земја / регион, започнување на принудени карантини / изолација за оваа област, бавно ширење на ограничените региони со текот на времето

 

- Преувеличување на стапката на смртност обвинувајќи го вирусот за смртните случаи кои имаат малку или никаква врска со вистинскиот вирус со цел да се задржи стравот и послушноста на максимално ниво (кога некој ќе умре од која било причина и ќе се утврди дека има КОВИД - односно инфекцијата е присутна - се класифицира како КОВИД жртва и ако некој верува дека некој може да има симптоми на КОВИД, може да се претпостави дека имало и инфекција и случајот мора да се класифицира како КОВИД починат)

 

- Држете ја јавноста во карантин што е можно подолго за да ја уништите економијата во регионот, да предизвикате граѓански немири, да ги уништите синџирите на снабдување и да предизвикате недостиг на храна, како и да го ослабите имунитетниот систем на луѓето поради недостаток на интеракција со други луѓе / бактерии (надворешниот свет ... позната и како околина што го одржува нашиот имунолошки систем буден и активен)

 

- Намалете ги можните „третмани“ и напаѓајте ги, повторувајте одново и одново дека единствениот „лек“  е само со помош на вакцина која доведува до ефикасна борба против вирусот

 

- Одложувајте ги мерките за карантин одново и одново (во интервали од 2 недели), што доведува до повеќе луѓе да застанат и да протестираат / даваат отпор

-

- Завршете го карантинот во фаза 1 штом има доволно јавен отпор (околу јуни 2020 година), јавно кажете дека сè уште верувате дека е „премногу рано“ да се стават крај на мерките.

 

- Откако јавноста ќе се врати во „нормала“, почекајте неколку недели и потоа продолжете да ја преувеличувате стапката на смртност (околу август-септември 2020 година) и комбинирајте го тоа со зголемувањето на смртноста на луѓето кои умираат од вообичаени болести кои покажуваат повисока стапка од вообичаеното, бидејќи имунолошкиот систем на луѓето е сериозно ослабен по повеќемесечната изолација, со цел понатамошно „надувување“ на стапката на смртност и започнување на претстојната  фаза 2. Конечно, иницирајте блокирање во фазата 2 (околу октомври-ноември 2020 година) со уште поекстремни мерки и обвинете ги демонстрантите (особено луѓето кои веќе не и веруваат на владата) како причина за „поголемиот“ 2-ри бран (го имаме сега нели ви рековме дека е прерано, сето тоа е ваша вина затоа што ви требаше фризури,вашите слободи имаат последици ...)

 

- Спроведување на карантин во фаза 2 на многу поекстремно ниво, зголемување на казните за прекршувања (замена на парични казни со затворски казни), класифицирање на СИТЕ патувања како несуштинско, проширување / - зголемување на бројот на контролни пунктови (вклучително и воена помош), зголемување на кривичното гонење / Следење на населението (задолжителни апликации за следење), преземање контрола врз храна / гас, така што луѓето добиваат пристап до важни производи / услуги само ако имаат ПРЕД дозвола

 

- Одржување на заклучувањето во фаза 2 за многу подолг период од заклучувањето во фаза 1, а со тоа дополнително уништување на глобалната економија, дополнително влошување на синџирите на снабдување и зголемување на недостигот на храната и слично

 

- Сузбивање на целиот јавен отпор со екстремни дејства / насилство. Секој што се спротивставува треба да се смета за јавен непријател број 1

 

- После прилично долга блокада во фаза 2 (6+ месеци) - Воведување на програма за вакцинација + сертификација за вакцина задолжителна за секого (приоритетен пристап за оние кои веќе се регистрирани). Нека поборниците за вакцинација ги нападнат оние што се противат на тоа, следејќи го верувањето дека тие претставуваат закана и се причина за сите проблеми (не можеме да се вратиме во нормала сè додека СИТЕ не се вакцинираат ... луѓето кои се спротивставуваат го кршат нашиот начин на живот,  Заедницата, и затоа се непријатели)

 

- Ако мнозинството луѓе ја следат агендата, нека влезат во новиот систем (новото нормално), додека малцинството што се противи на дневниот ред ќе биде ограничено со тоа што ќе бидат ограничени нивните права за работа / патувања / живот.

 

- Ако мнозинството луѓе одат спротивно на агендата, хибридниот вид САРС / ХИВ / МЕРС  треба да се ослободи како Фаза 3, вирус со стапка на смртност над 30% како последен засилувач на стравот за малцинството да стане брзо мнозинство - ставете еден финален запис „ние ви кажавме“ за оние кои не слушаа.

 

- Имплементација на новиот модел на економијата (патент на Мајкрософт 060606 - систем за крипто валута со употреба на податоци за физичка активност), кој се заснова на човечко однесување , спроведување на новиот економски систем според принципот „правете што сакаме и ќе ве наградуваме“ (соберете кредити / поени и добиете повеќе пристап до работите што ви се потребни за да преживеете) „Одете спротивно на она што го сакаме и ќе ве казнуваме“ (изгуби кредити / поени и изгуби го пристапот до работи што ти требаат за да преживееш)

 

PDF дадотека на англиски јазик

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас