Ерик Клептон и Ван Морисон објавија песна против корона фашизмот

Еве доаѓа пријатна звучна неделна песна,. На почетокот на декември, велемајсторот на гитара, Ерик Клептон (75) ја објави својата песна „Stand and Deliver“, која ја напиша блуз легендата Ван Морисон (75). Текстот ги критикува мерките за корона во Велика Британија. Морисон веќе беше на есен со своите протестни песни на сцената со „No More Lockdown“ (No more lockdown / no more government overreach), „Born to be free“ (Your normal is not normal / it’s no kind of normal at all) и „As I walked out“ (As I walked out / all the streets were empty / the governement’s said / erveryone should stay home) Секој од овие наслови се појавува како отпеана колона за заклучување.

Се чини дека многу големи медиуми намерно ги игнорираат бунтовните махинации на двете светски ѕвезди. Северноирскиот министер за здравство Робин Сван ги нарече протестните песни на Морисон „опасни“.

Ерик Клептон покрај тоа  продолжи да ја пее неговата песна за слобода. Нема да не чуди ако следната песна би била со наслов: Robin! Whо Thе Fuck is Robin?

Браво за Ерик и Ван Морисон!

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас