Кандидат во 2019 година по име Ковид претстави облека за маска за лице

Во епизодата на „Project Runway “, која се емитуваше во март 2019 година, се појави кандидат по име Ковид, кој претставува облека со соодветна маска за лице, слична на она што ја гледаме сега поради пандемијата. Дали е ова уште еден случај на „предвидувачко програмирање“?

 

Project Runway е реално ТВ-шоу за моден дизајн во кое натпреварувачите се натпреваруваат за најдобрите тимови. Финалистите на шоуто подготвуваат целосни модни колекции за модната недела во Њу Јорк и на крајот судиите избираат победник. Ако тој опис ве натера да зевате на оваа долга и здодевна афера, јас целосно ве разбирам.

Во една епизода од сезоната 17 на ова шоу, која се емитуваше на 28 март 2019 година, е целосно запрепастувачка (во денешен контекст).

 

Во еден сегмент, кандидатот по име Ковид Капур гордо претстави облека со соодветна маска за лице.

 

На видеото едно лице од жирито вели „Го сакам изгледот на Ковид“. Тоа е скоро како таа да зборува за изгледот на маската за лице на КОВИД  пандемијата.

 

Потоа, таа ја замолува манекенката повторно да ја стави маската. Кога ќирито  прашува: „Што мислите за оваа маска?“, Друг од жирито одговара: „Болно е“, знам дека е израз, но изборот на зборови останува неверојатен. Истиот од жирито исто така вели: „Можеш ли да дишеш таму?“

 

Една година подоцна, вирусот наречен КОВИД предизвика владите ширум светот да ги принудуваат луѓето да носат маски за лице. Покрај тоа,  неколку неизбрани „службени лица“ посочија дека мерките за маскирање може да бидат и понатаму ефективни по пандемијата. Оттогаш, безброј модни дизајнери создадоа тимови со соодветни маскки.

 

Случајност?

Дали сето тоа  е една луда случајност? Или сепак станува збор за предиктивно програмирање?

Дали оваа епизода на Project Runway е уште еден пример за тоа како елитата умно ја подготвува јавноста за своите планови, можеби на потсвесно ниво?

 

Барем се чини дека тука се игра одредена синхроност.

Измислена од Карл Јунг, синхроноста е дефинирана како „истовремено појавување на настани што се чини дека се значително поврзани, но немаат препознатлива каузална врска“.

Јунг ги опиша овие настани како „значајни совпаѓања“. Тој исто така веруваше дека тие се случиле со причина. Можеби универзумот се обидува некако да ни каже нешто. Можеби темните сили играат со нас во врска со оваа криза со КОВИД.

 

Холивудските филмови обично се претставуваат како форма на забава, но нивните активности честопати имаат агенда. „Филмови на катастрофа“ - филмови за крајот на светот поради разни масовни кризи - се особено интересни затоа што сите ја следат истата основна формула и ги величаат истите суштества.

 

Во продолжение, сакаме подетално да го разгледаме филмот за зараза (Contagion ) и како тој ги „учи“ своите гледачи на кого да веруваат и на кого да не веруваат во кризата.

Повеќето луѓе гледаат филмови за забава, но нема ништо апсолутно забавно со заразата. Всушност, единствената разлика помеѓу овој филм и образовните филмови спонзорирани од владата прикажани во училиштата е во тоа што треба да платите за Contagion и да бидете индоктринирани ... и да го видите Мет Дејмон се разбира.

 

За време на Студената војна, на студентите им беа прикажани видеа во кои се упатувани да заземат заштитен став во случај на нуклеарен напад. (Contagion ) ги условува масите да очекуваат вонредна состојба и, во случај на криза, да брзаат кон првата достапна вакцина ...

 

(Contagion ) се произведуваше под раководство на Стивен Содерберг во активна соработка со ЦДЦ, СЗО и други владини организации. Функцијата е јасна: да се претстави хипер-реално сценарио за катастрофа за да се оправдаат кампањите за вакцинација спонзорирани од овие власти и да се дискредитираат оние што ги критикуваат.

 

Ништо во филмот не сугерира дека станува збор за фикција. Напротив, сè во врска со (Contagion ) е направено што е можно пореално, користејќи вистински локации и владини агенции за да се направи приказната што е можно поверојатна.

 

Според мотото на филмот: „Ништо не се шири побрзо како страв“ и како се обидува да се шири страв! Пораката на овој филм е: „Ништо не е претерано и следниот пат кога ќе се појави вирус, слушнете нè ... или ќе умрете“.

 

Важен дел од заговорот во (Contagion ) се врти околу теоретичарот на заговор (игран од Jude Law) кој се спротивставува на вакцината. Теоретичарот на заговор води блог наречен Вистински серум, кој го следат милиони читатели.

 

Блогерот тврди дека навистина има лек за вирусот МЕВ-1, но тој е потиснат од моќниците преку продажба на вакцини. Тој исто така ги повикува читателите да не ја прифаќаат вакцината издадена од властите.

 

Во „(Contagion ) , теоретичарот на заговор е претставен како потиштена личност со сомнителна работна етика. Научната заедница го презира кога еден научник ќе му рече: „Блогирањето не е пишување, тоа е графит со интерпункција“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас