Четвртата светска војна и незиниот перверзен крај

Ако ја вклучите Студената војна, Четвртата светска војна се одвива со »Корона«. Тоа е војна на финансискиот капитализам против слободата. Колапсот на елитата е исто така друга можност.

 

Телевизиското лице е само еден од многуте примери за тоа како императивниот импулс за координација зафаќа во првиот момент кога навистина е потребна критика. Особено, режимот на короната ги покори оние кои некогаш сакаа да ја направат својата одбрана против фашизмот.

Бидејќи заканата од смрт на короната стана средство за Четвртата светска војна. Од крајот на Третата светска војна, т.н. Студена војна, која заврши со пораз на Советскиот Сојуз, фасадата на слободата и буржоазијата падна..

Под Корона спаѓа, уништувањето на слободниот печат, бесплатен интернет, човековите права, слободата на движење, средната класа, трговијата, остатоците од организираната работна сила, и уништувањето на синдикатите . Претходно, стапката на профит падна, се појави нов финансиски колапс во текот на 2019 година, ќе беше потребно нов социјален договор и проширување на демократскиот принцип.

Меѓутоа, за да се овозможи војување во име на Корона  против населението, прво треба да се отстрани основата на западната цивилизација: а тоа е Рационалноста. А со тоа и основа на научно и засновано на разум размислување и дејствување.

 

Коронскиот мит би требало да расчисти 2400 години демократската историја од Сократ за неколку месеци. Ние ја доживуваме политичката медиумска каста на Западот. Наводно најголемите бранители на владеењето на правото, поделбата на власта, слободата и социјалната рамнотежа се претвори одеднаш во копач на гробови.

Последната таканаречена финансиска криза околу 2008 ги натера сите да сфатат дека електроенергетскиот систем е во сериозна криза. Пазарот се покажа дека е се помалку корисен регулатор на ниво на финансискиот систем. Корпоративната и политичката елита која стана нефункционална одби да даде оставка или да донесе заклучоци од сопствениот неуспех.

Овие се последиците од несупехот кои требаше да сде случат: Економијата достигна ниво на продуктивност што овозможува сериозна демократизација на средствата за производство. Ова значи: од една страна, намалување на работното време со целосен надоместок на плата, од друга страна, распределба на многу големиот капитал преку комунализација или радикално оданочување и трето, инвестиции во сериозна помош за развој, во заштита на животната средина и во општо достапни дополнителни образовни институции. Во суштина не е тешко да се направи, но не и во интерес на финансискиот капитализам.

 

Системот започна да подготвува револуција одозгора на тоа и државни удари, тоталитарно преземање што ќе се прошири во драстични размери во 2020 година. Перверзен во своето тврдење дека секој што се противи на тоталитаризмот на Короната е „некако непослушен или несовесен“.

Оние што користат такви фашистички методи, го лажат светот, водат војна против сопственото население и слободниот печат, го уништуваат владеењето на правото, понижуваат, изолираат и затвораат луѓе со перверзни мерки, прогласуваат уставни текстови и човекови права испишани на тоалетна хартија, и ја инструментализираат рационалната наука.

 

Иднината затоа не лежи во рацете на централниот комитет на капиталисти и нивните омилени, туку во значајното прилагодување на капиталот и трудот -. намалување на работното време, зајакнување на работната сила и средната класа и со тоа проширување на малите демократски принципи и социјалната еднаквост. Не само како во филмовите, ајде да ја земеме за пример „Војната на вездите“, повеќеслојната република е на крајот подобра од монолитната империја. Според самиот концепт, републиката ја има „јавната кауза“ на своја страна. Империјата, од друга страна, е само тапа команда од горе: Нејзината мошне чудна Четврта светска војна,  не е наша и никогаш нема да биде.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас