Скриено, прикриено, заборавено: Што немаше во медиумите во 2020 година

Никогаш не било толку важно, возбудливо и вознемирувачко како денес: скриено - прикриено - заборавено! Со својот остар новинарски скалпел, Герхард Висневски ја расекува историската 2020 година, во која мафијашките елити се обидуваат да ја свртат судбината на човештвото и да го подложат светот на тоталитарен режим на короната: Дали беше планирана пандемијата на короната? Зошто сите мерки на Короната се толку контрадикторни? Се разбира, таканаречената пандемија  неизбежно игра водечка улога во овој годишник, бидејќи во крајна линија е епохален настан: Со пандемијата на короната, курсот беше поставен за темната иднина на човештвото.

 

Сите земји во светот се однесуваа како да се синхронизирани и ја следат глобалната командна структура. Кој ја контролира оваа структура на команди? Кој е одговорен на земјата и каде треба да заврши сето тоа?

 

Но, секако имаше и нешто друго освен Корона:

Дали пожарите ќе ја направат Австралија непогодна за живеење?  Дали црниот Џeорџ Флојд навистина бил убиен? Дали белците навистина измислија ропство? Како и зошто одеднаш починаа двајца членови на семејството Кенеди?

 

 

https://books.apple.com/de/book/verheimlicht-vertuscht-vergessen-2021/id1545639993

Книгата „2021 година: Скриено, прикриено, заборавено: (на германски јазик) Она што го немаше во весникот во 2020 година“ започнува таму каде што завршуваат конвенционалните годишни прегледи: Копа подлабоко, гледа зад сцената и открива какви вести ни се одземени за една година. Успешниот автор и истражувачки новинар Герхард Висневски покажува што се крие зад насловите на печатот, радиото и телевизијата:Кој ги емитува вестите што треба да нè интересираат? Кои се интересите за започнување на одредени теми? Зошто некои настани исчезнаа од покривањето на вестите толку брзо?

Кој е одговорен за светот? Оваа годишна книга се осврнува на овие и на многу други прашања. „Годината 2019 беше ужасна - и нашата иднина ќе биде опасна“, И во последниот збор: „Како што ќе забележите, најразновидните настани се повеќе се кондензираат на истата агенда. Црвената нишка сјае скоро насекаде, плетена од диктатурата, комунизмот и маоизмот. «Сега сме во оваа иднина.

 

Вовед: Апокалипса сега

Понекогаш би го сакале тоа малку помалку возбудливо. Но, токму сега глобалните елити се обложуваат на апокалипсата. Апокалипса? Не може да биде? Строго кажано, грчкиот збор „апокалипса“ не значи - како што често се користи во неговата разговорна форма - крај на светот или катастрофа, туку откривање или разоткривање. Или библиски наречено: Откровение.

Но, што ни се откри оваа година? Еве што: Замислете голема пустина со песок да се движи одвреме-навреме. Гледано од далеку, може да се верува во едното или другото. Никој не можеше да ги препознае формите, ниту пак веруваше дека сите овие феномени се поврзани.

Освен неколку „теоретичари на заговор“ кои сметаа дека сите овие појави се многу поврзани едни со други и дека припаѓаат на едно големо чудовиште. Некои луѓе отсекогаш предупредувале дека шушкањето на пустината доаѓа од единствено огромно животно под песокот. Ах, на тоа се рекло: какви глупости!

Ова траеше до почетокот на 2020 година. Кога чудовиштето навистина се издигна од песокот, и секој што имаше очи да види можеше да види дека сите претходни феномени всушност биле само за пипците на едно исто животно . Животното се откри и се покажа во форма на својата структура што ја опфаќа земјата. Никогаш порано во историјата на човештвото не било покажано такво животно што може да ги стави рацете низ целиот свет и на тој начин да доминира над него.

Па, во јануари и февруари 2020 година, тоа се искачи во својата целосна големина, го истресе песокот и им се покажа на луѓето. Но, многумина од нив можеа да го видат, но не можеа да го видат во неговата вистинска природа. Неговата глобална моќ го маскираше во глобална борба против вирусот. Само сакаше да ни помогне, рече: Вирусот е опасност. Како резултат, многумина не беа во можност да ја сфатат вистинската природа на ова привидение и ги навредуваа оние што предупредуваа на животното.

 

Вандализам на темелите на животот

Пролетта  2020 година, животното го зграпчи целиот свет и го задуши животот со пипалата. За прв пат глобалната моќ се покажа пред своите поданици. „Светската влада“, против која некои предупредуваа со децении, го покажа своето лице. Како по наредба, скоро сите народи во светот одеднаш ги запреа своите животи.

Како далечински контролирани, шефовите на владите во бројни земји одеднаш одржаа говори со ист збор, (Исклучок: Александар Лукашенко) како да се само вентрилоквистички марионети на виша сила. Како да се синхронизирани, земјите од светот го запреа нивниот економски и секојдневен живот, а светот претрпе економски срцев удар. Овој настан, синхроно дејствуваше на сите влади на планетата, беше невидено во историјата на човештвото.

Без глобалната командна структура, ова е незамисливо: истовремено уништувањето на националните економии, социјалното и политичкото ткиво, политичките системи и здравството - широко распространет вандализам на темелите на човечкото постоење во корист на неколку политички и деловни профитери.

Зборуваме за најнасилното злосторство против човештвото што некогаш го видела планетата, бидејќи во следните години милиони и милиони луѓе ќе страдаат и ќе умрат, како резултат на овој економски колапс и заземањето на моќта од медицинско-индустрискиот комплекс, додека преживеаните се дигитално поробени.

Во 2020 година доминираше како никој друг овој епохален настан што не може да се справи во само неколку поглавја. Тоа неизбежно ги надминува опсегот и структурата на оваа година. Да се ​​справам со тоа воопшто новинарски е огромен предизвик што се надевам дека ќе го исполнам.

 

Вирусот во умот

Но, на почетокот немаше многу да се сугерира каква би била навистина 2020 година. На почетокот на годината, вообичаеното лудило беше повторно на програмата - во форма на суша, шумски пожари и таканаречена климатска катастрофа. Медиумите не преплашија со разорните пожари на грмушките во Австралија. Земјата всушност се чинеше дека „изгоре“, како што предвидоа пророците од климата. Па дури и пред „Корона“ да стане преовладувачка тема, едниот настан го следеше другиот.

 

На 25 мај црниот Џорџ Флојд почина од рацете на американски полицајци кои се обидоа да го уапсат. На почетокот на јуни, по смртта на Џорџ Флојд на 25-ти мај, насилни толпи талкаа низ американските градови под мотото „Црните животи се важни“ и уништија сè што ќе им се најде на патот: неправда во име на правдата.

Слоганот „Сите животи се важни“ беше одбиен. Само црните животи треба да сметаат, белите не. Смртта на Џорџ Флојд беше само детонатор; експлозивите беа стара сметка меѓу црнците и белците, особено ропството. За белците се вели дека со векови ограбувале и робувале црнци, па затоа и обвинувањето.

 

Настан 201: Како да скувате „Пландемија“

Ситуацијата е заканувачка. Нов коронавирус се шири низ целиот свет од Јужна Америка. Веста е полна со »Корона«, »нКОВ«, »САРС-Ков-2«, »Ковид-19« - и кои други имиња ги доби вирусот. О да - и »КАПС«: Акутен пулмонален синдром на коронавирус. „КАПС (коронавирусот) резултира со бројка на смртни случаи од 65 милиони во рок од 18 месеци“, според  Џонс Хопкин Универзитетот.

Тоа значи - почекајте една минута: зошто 18 октомври 2019 година? Зарем „паромиката корона“ не погоди само во јануари 2020 година? Точно, но се чинеше дека некои знаеја претходно.

На 18 октомври 2019 година, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, заедно со Светскиот економски форум (СЕФ) и Универзитетот Џон Хопкинс, организираа пандемиска симулација »во која креаторите на политики, деловните лидери и здравствени службеници› соработуваат за симулирана епидемија на коронавирусот, се вели на веб-страницата на Универзитетот Џон Хопкинс.

И: »Под наслов› Настан 201, пандемична вежба на високо ниво ›ги катапултираше учесниците среде неконтролирана епидемија на коронавирусот што се прошири како оган од Јужна Америка и направи хаос ширум светот‹ (Johns Hopkins University, »Pandemic simulation exercise spotlights massive preparedness gap«, 06.11.2019).

 

Мистериозни претчувства

Па, што! Бидејќи во јануари 2020 година навистина имаше ваква епидемија на корона, а на 30 јануари 2020 година СЗО објави „меѓународна итна здравствена состојба“ поради оваа причина! Симулацијата беше погрешна само на една точка: локацијата. Наспроти она што се претпоставуваше таму, „огништето“ на потекло не беше во Јужна Америка, туку во Вухан, Кина. Но, во реалноста симулацијата беше точна.

Бидејќи во симулацијата не учествуваа експерти од Јужна Америка, туку висок здравствен експерт од Кина: Џорџ Ф. Гао, генерален директор на Кинескиот центар за контрола и превенција на болести, што е централната точка во „вистинската“ епидемија на Корона во 2020 година. И откако Гао учествуваше во пророчката „вежба“ од октомври 2019 година, тој се претстави во јануари 2020 година како еден од „откривачите“ на новиот коронавирус:

• На 24 јануари 2020 година, само 3 месеци по „вежбата“, тој објави труд под наслов „Нова појава на коронавирус на глобална здравствена загриженост“, пребарајте преку интернет: (The Lancet, online, 24. 01. 2020).

На 24 јануари, тој исто така објави труд на веб-страницата за медицина во New England Journal of Medicine под наслов „(»A Novel Coronavirus from Patients with Pneumonia in China, 2019«, in: New England Journal of Medicine, online, 24.01.2020).

 

Предвидувањата на Др. Фаучи

Види види! Во октомври 2019 година седевте во симулациска игра за епидемија со измислен нов коронавирус, а 3 месеци подоцна го исполнивте сопственото предвидување и објавивте дело за наводно новиот вирус! Како се случи тоа? Тоа во никој случај не беше единственото пророштво.

Во реалноста, врапчињата долго време ја исвиркаа епидемијата на Корона за 2020 година од покривите. И едно од овие врапчиња се викаше Бил Гејтс: Софтверскиот милијардер, „филантроп“ и самопрогласен здравствен експерт не само што беше коорганизатор на јасната деловна игра. Во документарецот на Нетфликс со наслов „Следната пандемија“ на 7 ноември 2019 година тој предвиде не само во Кина, туку дури и на „кинески пазар“ како потекло на епидемијата. „Во серијата емитувана на крајот од минатата година,  Гејтс предупреди на веројатноста за појава на вирус на еден од кинеските пазари - како и во Вухан, од каде се верува дека потекнува оваа нова епидемија на коронавирус“, можеше да се прочита кај Британците на 31 јануари 2020 година на Дејли Меил (на Интернет).

Но, претчувството се врати уште подалеку: некојси Др. Ентони С. Фаучи, водечки „советник за корона“ на претседателот Трамп, ја предвиде појавата  во 2020 година уште во јануари 2017 година: „Нема прашање дека идната администрација на [Трамп] ќе ги има во областа на заразни болести, постојните хронични заразни болести, ќе се соочат со предизвик, што секако ќе претставува голем товар. Но, ќе има и изненадувачка епидемија (»Pandemic Preparedness in the Next Administration: Keynote Address by Anthony S. Fauci«, YouTube, 14.02.2017).

 

Но, станува уште подобро: За кинеската влада се вели дека веќе извршила вежба на 18 септември 2019 година - точно еден месец пред симулацијата на 18 октомври 2019 година „во која симулираше реакција на ... нов вид коронавирус“! И каде? Во Вухан. Неверојатно, бидејќи: „Со оглед на илјадниците патогени и болести за кои можеа да се обучат, кинеските власти по случаен избор  избраа коронавирус, какви се шансите?“(»Bombshell: Chinese Government ALSO Ran A Coronavirus Drill«, humansarefree.com, 27.02.2020).

 

Фондацијата Рокфелер стигна таму дури и порано. Веќе во 2010 година таа имаше информации за тоа што ќе се случи во 2020 година. „Многумина сметаат дека настанот 201 е морничав - вежба за играње улоги на пандемијата коронавирус што Фондацијата Гејтс, Универзитетот Џон Хопкинс и Светскиот економски форум ја одржаа неколку недели пред да започне  Ковид-19 Пандемијата.

 

Сценариото за Локстеп на Фондацијата Рокфелер од 2010 година е уште похрабро. Се чита како сценарио за политичките процеси за време на пандемијата низ која минуваме во моментов «:

• »Пандемија на вируси со висок ризик од инфекција и [наводно] висока смртност,
• Пренапрегнати здравствени системи на многу нации,
• кој е убиен, млад или стар? (млади во овој случај),
• економијата е во пад,
• сериозно попречена меѓународната мобилност на луѓето и стоките,
• туризам скоро мртов,
• прекинати глобалните синџири на снабдување,
• затворени продавници за малопродажба,
• недостаток на протоколи за ограничување во земјите во развој,

•авотритарниот систем во Америка не успева,
• авторитарниот кинески пристап работи многу подобро,
• другите нации го имитираат авторитарниот, високо надгледуван кинески пристап,
• поавторитарната форма на владеење опстојува и по пандемијата,
• шокираното население: добредојде на повеќе надзор,
• ... и повеќе авторитарно владеење,
• се дава поттик за следење на биометрискиот идентитет,
• поголема државна контрола врз индустриите кои се од витално значење за националниот интерес,
• ИТ монополистите ги чуваат иновациите во рамките на националните граници,
• мултиполарен ИТ свет со доминација на САД,
• филантропските фондации стануваат дел од надворешната и безбедносната политика на САД,
• Извонредно влијание на големите темели “.
(Извор: »Чекор за заклучување - неверојатно далекувидно пандемиско сценарио на Фондацијата Рокфелер, corona-transition.org, 15.05.2020)

Навистина не можеше да биде подетално! И тоа во 2010 година!

 

Прогноза или планирање?

• Дали овие луѓе можат навистина се јасновидни?
• Дали ова беше навистина само за вежби или сценарија?
• Или за Промисла?
• Или станува збор за планирање на пандемија?

Бидејќи во јануари 2020 година би биле на добар пат да ги реализираме сите овие пророштва и симулациони игри! Сè беше точно: името »коронавирус« како и избувнувањето на кинескиот пазар и ширењето низ целиот свет и сериозните последици за глобалната економија и сообраќајот. Можеби затоа треба само да ги свртиме причинителите. Некои точни пророштва стануваат разбирливи само кога некој замислува дека настанот го испланирале „пророците“.

 

Моќ и пари

Па, како и зошто организирате „глобална пандемија“ и ги исплашивте политичарите и граѓаните, така што тие ќе ја толерираат секоја дури и најнепсурдна мерка. Бидејќи за тоа се работи: моќ и пари. Не дека на организаторите не им е доволно - особено милијардерот Бил Гејтс.

Неговата нето вредност се проценува на 110 милијарди долари, а онаа на неговата добротворна фондација на 50 милијарди долари. Можете да го користите богатството за да свртите големо тркало, можеби дури и голема сфера - имено целиот свет.

 

Филантропија што се исплаќа

Се за наше добро и најчиста филантропија. Или треба да кажеме „вложување во филантропијата“? Фондацијата, која е главно активна во областа на „глобалното здравје“, не е ништо друго освен продолжување на нејзиниот деловен модел со други средства.  „вложување во филантропијата“ се подразбира поврзаност помеѓу филантропијата и ризикот или бизнисот.

Накратко: вложување во  филантропија е филантропија која се исплаќа. Барем за филантропот. Колку што знаеме, овој термин прв го користел никој друг, освен Џон Д. Рокфелер Трети (1906–1978), кој ја разви филантропијата во огромна деловна активност. Методот е едноставен и се состои од:


1.
да го зачувате сопственото богатство од данок со придонес во фондација;
2.  да дозволите истата основа да пропагира за вашата стратегија за производ и политичката агенда;
3.  да се остави фондацијата да работи како оддел за маркетинг и пропаганда без данок, на пример за вакцини.

На крајот на краиштата, ако Гејтс „дава“ или „донира“ толку многу пари, како може да продолжи да станува побогат?

 

Бизнисот со стравот

Едноставно: Гејтс, исто така, се вклучи во неколку компании за вакцинирање: Глаксо Смит Клин, Новартис, Рош, Санофи, Гилеад и Пфајзер. Тука спаѓаат и „двете германски компании Кјуревак и Бионтех“, кои влегоа во трка за вакцината на  „Корона“ во 2020 година.

За да бидете сигурни дека ништо не оди наопаку, Гејтс го купи нивниот американски конкурент МодеРНА. Бидејќи во зависност од тоа кој ќе победи, подобро е да ја држите раката отворена насекаде. „Зад трите пионерски компании стојат пет милијардери“, имено милијардерот на САП, Дитмар Хоп, браќата Андреас и Томас Штрунгман од фармацевтската династија Штрунгман (Хексал), американскиот инвеститор Нубар Афејан - и Гејтс. Не е ни чудо што Бил Гејтс е најчистиот манијак за вакцинација: низ целиот свет неговата фондација финансира кампањи за вакцинација и ја пее пофалната песна за вакцинациите.

Тоа значи:

Тоа значи дека се работи за покривање на сопствен маркетинг и деловна активност со филантропски наративи со цел на крајот да ги промовирате вашите сопствени производи. Целта на уделот во капиталот е „не најмалку важно да се зголеми профитот на стекнатите акции, односно да се зголемат личните средства или основниот капитал. Добротворството е од второстепено значење.

Или да го кажам ова на овој начин:

Гејтс -> Добивка -> Средства -> Фондација -> Маркетинг со вакцини -> Компании за вакцини -> Добивка -> Гејтс.

 

„Донираните“ пари се исплаќаат: „Инвестирањето во глобални здравствени организации за подобрување на пристапот до вакцините резултираше со економски поврат од 20 на 1“, изјави за CNBC во средата милијардерот, ко-основач на Мајкрософт и филантроп Бил Гејтс.

«Ова го напиша американскиот ТВ-радиодифузер на својата веб-страница. „Во изминатите две децении, Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс донираше„ нешто повеќе од 10 милијарди долари “и верува дека„ имало враќање од над 20 на 1 “, изјави Гејтс на  CNBC (cnbc.com, 23.01.2019) Фактот дека добриот човек сакаше да изгради седум фабрики за вакцинирање одеднаш покажува колку е сигурен во својата кауза дека ќе дојде светска вакцинација против Корона (futurezone.at, 3 април 2020 година).

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас