Корона-вирусот е „Најголемата измама некогаш извршена над јавноста“

Врвниот патолог д-р. Роџер Ходкинсон пред владините службеници во Алберта, САД, за време на конференцискиот повик за Зум изјави дека сегашната криза со коронавируси е „најголемата измама некогаш извршена врз  јавноста“.

Ходкинсон истакна дека тој исто така бил експерт за вирусологија и истакна дека неговата улога како извршен директор на биотехнолошка компанија што прави тестови за КОВИД: „Можеби знам малку околу сето ова“.

„Постои потполно неоснована јавна хистерија поттикната од медиумите и политичарите. Срамота е, ова е најголемата шега некогаш направена против  јавноста “, рече Ходкинсон.

Лекарот рече дека ништо не може да се стори за да се запре ширењето на вирусот, освен да се заштитат постарите лица, поранливи, и дека целата ситуација е „политика, Медицината си игра и ова е многу опасна игра“.

Ходкинсон напомена дека „социјалното растојание е бескорисно бидејќи КОВИД се шири со аеросоли кои се движат околу 30 метри пред слетувањето“, повикувајќи го општеството веднаш да се отвори за да се спречи исцрпувачката штета предизвикана од заклучувањата станува.

„Маските се целосно бескорисни. Нема докази за нивната ефикасност “,

„Маските од хартија и маските од ткаенина се едноставно сигнали за доблест. Тие дури и не се носат ефикасно поголемиот дел од времето. Апсолутно е смешно како ги видам овие несреќни, необразовани луѓе - не го велам ова потценувачки - ги гледам овие луѓе како шетаат како леминзи кои се покоруваат без база на знаење... па им ја стават маската на лицето.

Лекарот, исто така, ја критикуваше несигурноста на тестовите  ПЦР, наведувајќи дека „позитивните резултати од тестовите, подвлечени со неон фломастер, не значат клиничка инфекција“ и дека сите тестови треба да се прекинат, бидејќи погрешните бројки ја „разгоруваат јавната хистерија“.

Коментарите на Ходкинсон беа дадени за време на дискусијата вклучена во Комитетот на заедницата и јавните служби, а клипот потоа беше поставен на YouTube.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас