Пландемијата откријана во стрип уште во 2012 година?

Безброј епидемии веќе нè мачат: маларија, колера, жолта треска и слично, а потоа најлошото - чумата! Таа уби преку ноќ преку цели племиња или народи. Но, во моментов се привлекува епидемија што е уште полоша од црната смрт - и не, повторно Корона - далеку полошо: Тоа е духовната епидемија на светската доминација -
донесенa од страна на многу опасна секта за доминација на светот. Кога ќе истече периодот на инкубација, тоа е: кога станува збор за отворена епидемија, човештвото ќе копнее по старите добри времиња на црната смрт. Бидејќи чумата направи своја кратка работа и преку ноќ им го украде животот на своите жртви.

Од друга страна, потрагата по светска доминација им дозволува на нејзините жртви да живеат, и наместо тоа ги мачи секој час и секоја минута. Нивните жртви имаат премногу малку за да живеат и премногу за да умрат. Затоа нивното мачење е полошо од смртта. Епидемијата на светската доминација се провлекува низ сите области на животот и избива насекаде: на пример преку присила кон сиромаштија, преку систематска експропријација, преку лишување од се повеќе човекови права, како што се правото на физички интегритет, правото на приватен имот или грабежот на сите видови права на слободата; Значи, секојдневно мачење низ се повеќе ограничувања, прекумерно регулирање, се повеќе и повеќе надзор, до целосно понижување меѓу тоталитарната ропска држава.

 


На епидемијата хранaта за светската доминација (супстанца со која се храни живо суштество) е нашата слобода, нашиот имот, нашиот живот - со други зборови: нејзината моќ се храни со нашите загуби, нашите маки, нашата немоќ. Таа е како мутиран вампир, кој и покрај тоа што е заситен со крв, мора да ги мачи своите жртви на други начини. И никој сега не тврди дека таквите сили не постојат под небото - и дека нивниот период на инкубација не е веќе во тек. Ако човештвото не ги преземе носителите на оваа епидемија во притвор во карантин, епидемијата ќе избие еднаш засекогаш - со други зборови, ќе се пробие сатанската секта за доминација на светот.

 

Како ја препознавате оваа секта? Прво и најважно на озлогласените лаги, измами и манипулации. Својата моќ ја привлекува со аргументи за заштита на народот, превенција, борба против непријателот и слично. Притоа, таа ги измами луѓето како волкот што ја измами Црвенкапа. Ја гради својата моќ без двоумење врз измислени тврдења што достигнуваат до физички невозможности. Ако после тоа го критикуваме глобалното сценарио за корона  присуството, не сакаме да ја доведуваме во прашање потребата од анализи на ризиците од државата и мерките за заштита на пандемијата. Сосема спротивното: Секоја влада што не сака да го заштити својот народ од епидемии и пандемии профилактички, ќе мора да се смета за неодговорна и опасна. Но, владите би биле уште поопасни ако ги злоупотребат своите анализи на ризици за да ја прошират сопствената моќ или моќта на надредените сили кои се прикриваат во сенка. Сепак, дека токму тоа се чини дека е случај во целото сценарио наречено Ковид-19, не води во  големо сомневање:

 

Во мај 2009 година, СЗО ја смени дефиницијата за пандемија во две главни точки:  »Порано имаше огромен број смртни случаи и болести› во ‹Неколку држави›. Во денешно време веќе не е така. За да се прогласи пандемија, сега е доволно патогенот да се шири брзо и масовно во најмалку два од шесте региони на СЗО. [...] Колку луѓе умираат или се разболуваат ширум светот повеќе не е критериум за пандемија “.

 

Само една година откако СЗО ја смени дефиницијата за пандемија, се појавува дело на Фондацијата Рокфелер, кое опишува сценарио за хорор вирус на 54 страници, чиј тек ретроспективно се споредува со нашата сегашна Пандемија на ковид19. Но, наместо заклучување ЛОКДАУН  овде, се зборува за ЛОКСТЕП. Овде додаваме само неколку оригинални цитати од сценариото Рокфелер. Имајте на ум дека овие редови беа запишани десет години пред таканареченото „сценарио за итни случаи“.

Цитат од Фондацијата Рокфелер: „Пандемијата исто така имаше смртоносен ефект врз економијата: меѓународната мобилност врз луѓето и врз прометот на  стоките, туризмот беше ослабен и глобалните синџири на снабдување беа нарушени. Дури и малите локални продавници и деловни згради стоеја празни со месеци без вработени или клиенти.
... Кинеската влада не беше единствената што презема екстремни мерки за да ги заштити своите граѓани од ризик и зараза. За време на пандемијата, националните лидери ширум светот ги проширија своите овластувања и наметнаа регулативи и ограничувања на населението за да го намалат ширењето на воздухот што го дишат: поради тоа е задолжително да се носат маски на лице и проверка на телесната температура на влезовите во заедничките области како што се железничките станици и супермаркетите. Дури и по намалувањето на пандемијата, поавторитарна контрола и надзор над граѓаните и нивните активности останаа, па дури и се интензивираа «. Крај на цитатот.

Целото сценарио може да се види овде

Целиот овој курс за пандемија е напишан од високо квалитетен пророк, бидејќи светот никогаш не го видел, или целиот сегашен курс за пандемија треба да се заснова токму на ова сценарио.

Исто така, 8 години пред нашата сегашна пандемија „Кови-19“, излезе на виделина стрип-брошура создадена во 2012 година, која детално опишува од А до Ш како би требало да дојде вирус од Кина преку пазарот на животни низ целиот свет, парализирајќи ја и распарчувајќи ја целата глобална економија овој пат да се води целото човештво под светска диктатура.

Турската „Бејаз ТВ“ го откри овој стрип и итно побара овој факт да биде известен пред целата светска заедница за да може да се разбере во каков вид на контрола сме. Оваа стрип-брошура, исто така, прикажува многу аспекти на пандемијата Ковид-19, вклучувајќи глобално заклучување, со многу детали. Неговиот автор не беше никој друг, освен одделот за „Меѓународни односи и развој на Комисијата на ЕУ“ стрип-брошурата се нарекува „Инфициран“. Овој стрип не беше наменет за пошироката јавност, туку само за бирократите и елитите кои работат во парламентот на ЕУ.

 

Исто така, предвидува драконски безбедносни мерки, вклучително и социјално растојание, што го прави секојдневието „тотално неподносливо“:

Канцеларијата за публикации на Европската унија, делото завршува со сослушување во Парламентот на ЕУ, на кое Брисел се залага за поинтегрирана европска соработка на глобалните здравствени теми, како одраз на реална иницијатива позната како „Едно здравје“.

Глобалистите се пофалени за помошта во развојот и дистрибуцијата на вакцина низ светот:

Симнете го стрипот комплетно  овде во ПДФ формат

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас