Џон Перкинс открива тајна - Бев економски убиец

Perон Перкинс, поранешен економски убиец и агент на американската агенција за надворешни разузнавачки служби НСА, признава: „Бев испратен како еден од неколкуте економски убијци (…) Влегуваме, се обидуваме да ја корумпираме владата и да ја натераме да ги прифати овие огромни заеми, кои потоа ги користиме како средство за притисок да ги совладаме во принцип.

 

Ако не успееме ... нашата втора линија на одбрана е да испратиме атентатори или да ја соборат владата или да ги убијат. (...) Атентаторите не можеа  да го убијат [Садам Хусеин]. Затоа ја вративме војската и овој пат ја завршивме работата“.

 

Во изминатиот век, глобална финансиска елита формираше и изгради глобална империја која во суштина се состои од три столба: глобалниот систем на централно банкарство, Меѓународниот монетарен фонд, ММФ и Владата на Соединетите држави. Владата на САД може да има најмала тежина од сите, но таа делува како отворач на вратите за сите други и затоа е неопходна за нив.

Преку тајни операции и војни, ги напаѓа странските земји и го отвора патот за централните банки, ММФ, корпорации, итн., Кои потоа се движат нагоре и ја освојуваат соодветната земја на сите нивоа. Централните банки, кои сега се под приватна контрола, ја насочуваат монетарната политика на една земја до вештачки индуцирана економска криза. ММФ, од друга страна, е единствениот можен заемодавател за земјите во финансиски тешкотии. Во оваа позиција на моќ, тие ги принудуваат државите преку договори за замолчување да ги приватизираат своите државни институции и да ги пуштат на претежно странски купувачи. Суровините во земјата се ограбени. Значи кругот повторно се затвора, сè останува во една рака, имено во оној што ги контролира колоните во тајност.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас