Ваксината на Pfizer развива сомнителни прашања

Новата вакцина од Pfizer против коронавирусот мора да се чува на -70 ° C, што е многу постудено од Северниот пол. Ако не се чува на оваа температура, неговите состојки ќе почнат да се распаѓаат и нема да дејствуваат.

Во моментов, Pfizer тврди без докази дека нејзината вакцина е „90% ефективна“. Сепак, тоа тврдење е малку повеќе од корпоративната пропаганда дизајнирана да ги крене цените на акциите повисоки преку лажни предвидувања.

Но, зошто овие вакцини воопшто треба да се чуваат на -70 ° C?

Излезе дека одговорот е дека тие содржат потенцијално опасни состојки кои никогаш порано не биле користени во вакцините.Како што наведе детската здравствена одбрана во статијата на 6 август, „mRNA вакцините кои се во клинички испитувања со Covid-19, вклучувајќи ја и вакцината Модерна, се базираат на систем за испорака базирана на наночестички“, што е синтетичка хемикалија наречена полиетилен гликол (PEG) содржи.

CHD продолжува: Употребата на PEG во лекови и вакцини станува сè поконтроверзна поради добро документираната инциденца на непосакувани имунолошки реакции поврзани со PEG, вклучително и опасна по живот анафилакса.
Документите и публикациите на модерната упатуваат на тоа дека компанијата е добро запознат со безбедносните ризици поврзани со PEG и другите аспекти на нејзината mRNA технологија, но повеќе се грижи за крајната линија

Липидните наночестички предизвикуваат хиперинфламаторни реакции во телото, што доведува до сериозни проблеми, хоспитализација и можна смрт
Зошто се користат LNP (липидни наночестички) во овие вакцини? Како што CHD понатаму објаснува:

ЛНП „ги капсулираат конструктите на МРН за да ги заштитат од деградација и да го промовираат навлегувањето на клетките“ и исто така да го зајакнат имунитетот.

Со други зборови, ЛНП се додатоци, што значи дека тие се дизајнирани да предизвикаат хиперинфламаторни реакции кај луѓето по давање на инјекцијата. Тоа го прави во обид да предизвика формирање на антитела кои му дозволуваат на производителот на вакцина да тврди за високи стапки на „ефикасност“ дури и кога истите адјуванти предизвикуваат сериозни несакани ефекти.

Според неодамнешните испитувања за вакцини од страна на Модерна, 100% од испитаните во групата со високи дози на вакцини доживеале несакани ефекти.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас