Големото ресетирање: скриениот план зад коронската криза

Многу луѓе се прашуваат зошто светот е ставен под контрола т.н. коронска пандемија и која може да биде вистинската причина за неоправданите блокади во многу земји во светот. Слушате и читате иста работа одново и одново во мејнстрим медиумите, објаснувајќи дека кризата наскоро ќе заврши и дека ќе се вратиме во нормалниот живот.

Според ветувањата на политичарите, ова треба да се случи некаде помеѓу 2021 и 2023 година. Но, дали е тоа навистина точно или постои скриена агенда со таен план што се спроведува тука? Бидејќи веќе неколку недели има први извештаи за таков план.

Познати меѓународни новински медиуми веќе произведуваат написи во кои се наведува дека нашите животи не треба да се враќаат во нормала, туку треба да се променат целосно и суштински. Затоа, не само што сме во здравствена криза и економска криза, туку пред сè во социјална криза затоа што заклучувањата значат дека веќе не смееме да ги гледаме нашите ближни луѓе и роднини, што претставува социјална демаркација.

Решението за ова на крајот треба повторно да не зближи заедно. Во исто време се споменува дека „парадоксно“ најважните деловни лидери се префрлија во режим на криза и најавуваат дека многу од нашите работни места се загрозени.

Поради ова, компаниите ги отпуштаат своите вработени  за да можат да бидат безбедни од вирусот и да го преживеат. Покрај тоа, работодавците сакаат да се заштитат затоа што тие исто така би можеле да бидат заразени со вирусот од страна на нивните подредени. Ситуацијата е критична за нас затоа што не знаеме колку долго ќе бидеме изложени на оваа криза и падот на економијата - недели, месеци или години?

Бидејќи планерите на глобалната економија очигледно размислуваа за ова веќе некое време, тие сега откриваат дека „ дека сме среде големо ресетирање“. Затоа, станува неопходно за нас да размислиме внимателно за нашата работа, нашите животи, економијата и водењето на светот. Според ова, сето е поврзано со финансиската криза во 2008 година.

Оттогаш, наводно, пазарите се опоравуваа повеќе од една деценија, но оваа финансиска криза никогаш не беше навистина завршена; таа само се одложи со необичното печатење пари на централните банки и проширувањето на постојната глобална понуда на пари. Дојде време кога се повеќе и повеќе новосоздадени пари се пумпаат побрзо и побрзо на пазарите, но ова веќе не генерира никаков стимул за реалната економија.

 

Затоа централните банкари посочија дека наскоро се очекува глобална хиперинфлација, т.е. вкупна девалвација на валутите. На пример, американскиот долар изгуби повеќе од 99 проценти од својата вредност од основањето на ФЕД, а еврото изгуби повеќе од 85 проценти од вредноста на златото од основањето на ЕЦБ

Само во тековната 2020 година, глобалната понуда на пари се зголеми  неверојатно, што секако води кон сè побрза монетарна девалвација и глобален долг, кој кон средината на 2020 година веќе достигна 260 трилиони американски долари и кон крајот на годината поради кризата со короната да се искачи на дури 280 трилиони долари!

 

Освен кризата, деловните лидери со години најавуваа дека во блиска иднина ќе има се помалку работни места поради автоматизација на работни места и зголемена компјутеризација и дека наскоро ќе се најдеме во свет без работа или со масовно висока невработеност - дури и без Корона. Универзитетот во Оксфорд утврди дека, верувале или не, скоро 50 проценти од сите работни места во светот денес ќе исчезнат засекогаш во следните 20 години - и ниту една влада во светот не е подготвена за тоа!

 

Но, ова не важи за сите нас, бидејќи банките, водечките меѓународни компании и нивните раководители и извршни директори, како и акционерите ќе станат побогати преку профитот што произлегува од кризата во иста мера што остатокот од населението е осиромашено со рекордна брзина. Ова е совршено јасно за оваа елита, поради што тука се користи терминот „нееднаков приход“ затоа што општествата и луѓето покажуваат знаци на стрес и паѓа глобалната продуктивност - што резултира во немири, депресија и самоубиства.

 

Ова исто така треба да објасни зошто стапката на плодност паѓа на глобално ниво и зошто помалку деца се раѓаат во развиените земји за да не заменат. Но: Ние, како работни луѓе, не сме одговорни за неуспехот на финансискиот и економскиот систем и многу парови во западните нации не можат да си дозволат повеќе деца едноставно поради нискиот приход и зголемената инфлација.

Со оглед на глобалното пренаселение и исчезнувањето на сè повеќе работни места, на развиените земји не им треба повисок наталитет или имиграција за да го надоместат ова - затоа што брзо се движиме во свет без работа и социјалните системи на западните нации на крајот ќе пропаднат.

Во иднина, особено специјализираните позиции во технолошкиот сектор ќе бидат особено важни, остатокот наскоро ќе биде преземен од вештачки интелигентни алгоритми и роботи. Бидејќи глобалните елити го планираа сето ова долго време, тие зборуваат за неопходна промена и за „големо ресетирање“, но ТИЕ, но не НИЕ навистина ги донесоа овие услови. Значи, тоа не е само неизбежно ресетирање на финансискиот систем, туку и ресетирање на светот на работата. А, планерите во меѓувреме отворено изјавуваат дека овој нов почеток ќе има влијание во наредните децении.

 

Затоа, луѓето треба да се навикнат на виртуелен свет на работа во кој многу работи треба да се прават од дома - тоа се нарекува „дигитална трансформација“ и треба многу брзо да се навикнеме на тоа. Главно затоа што глобалната економија прави ресетирање и намалува илјадници, а потоа и милиони работни места прво со цел да остане продуктивна и да ги зголеми профитите до крајот.

Овие отпуштања се оправдани со фактот дека некој би се грижел за благосостојбата и здравјето на луѓето. Сепак, мора да живееме со тоа и да ги проголтаме овие изјави, иако сè помалку луѓе веруваат во политичарите и масовните медиуми. Тие сакаат да веруваме дека оваа криза не изненади како целосно изненадување и дека големото ресетирање што тие го претставија ќе биде добра работа за сите нас.

Од друга страна, алтернативните и слободните медиуми известуваат за сосема различни работи, со што станува јасно дека агендата за големото ресетирање доаѓа од Обединетите нации за спроведување на нивниот план за нов светски поредок. Ресетирањето значи за сите луѓе - освен за елитата - губење на слободата и просперитетот, како и тоталитарна глобална светска влада - барем ако елитата биде успешна во своите планови. Пред заклучувањата на короната, веќе имаше немири и грабежи, наводно, во знак на протест против системскиот расизам и нееднаквост.

Самата длабока држава тогаш го претстави својот план за Големо ресетирање за трансформација на целиот свет еднаш засекогаш според нејзините планови. Ова не е направено во корист на масите, туку исклучиво во корист на владејачката класа. Објавувањето за големото ресетирање беше презентирано на веб-страница на Светскиот економски форум до пред неколку недели, пред да биде избришано од непознати причини.

Планерите за ресетирање се најважните газди на економијата, глобализмот и единствената светска влада, тука спаѓаат и кралските семејства и комунистичките режими. За жал, овие кругови не очекуваа побрзо откривање на нивните вистински планови за човештвото, за кои се преговараше во швајцарскиот град Давос со цел да се преструктуираат областите на индустријата, општеството, образованието, земјоделството итн. Водечкиот застапник на големото ресетирање е германскиот основач и претседател на Светскиот економски форум, Клаус Шваб, кој исто така е поранешен член на блискиот круг на Билдербергер.

Во својата книга со наслов „КОВИД-19: Големиот пресврт“, објавена на крајот на септември 2020 година, Клаус Шваб објаснува дека светот каков што знаеме никогаш нема да се врати во нормала. Таму тој исто така пишува дека коронавирусот не е нова егзистенцијална закана, што покажува дека глобалистите ја користат коронската криза за да ги спроведат своите планови

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас