Смртта и научникот - Поучна приказна

Смртта седи пред градскиот ѕид и чека.

Доаѓа некој научник, седнува до смртта и ја прашува: 'Што правиш ти овде?'
Смртта одговара: „Сега ќе одам во градот и ќе земам 100 луѓе“.

Научникот трча во градот и возбудено извикува: 'Смртта ќе дојде и ќе земе 100 луѓе со себе!'

Тогаш сите панично бегаат во своите куќи и се заклучуваа многу недели....... 5000 луѓе починале.

Кога научникот  го напуштал градот, смртта се уште седела таму и научникот луто и рекол: „Ти сакаше да земиш 100 луѓе, но зеде 5000!“ Смртта одговорила: „Имав 100, болни и стари, како и секоја недела. Останатото го презеде стравот за кој си ти одговорен! “

 

Оваа мала приказна доста добро ја отсликува моменталната состојба на нашето општество. Перцепцијата на многу граѓани во оваа земја.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ


Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-768-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-992-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/4e5517878ba989446088dde535cba246_2e6e6764fa3533b1686ebfb8ccd76210_-играчи-притрчаа-откако-дете-кое-ги-собира-топчињата-колабира-на-Австралија-опен-видео-1440-810-c-90-1200-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Тенисерски играчи притрчаа откако дете кое ги собира топчињата колабира на Австралија опен (видео)
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас