Твитер ја цензурира декларацијата на УНЕСКО

Твитер обележа фотка како „потенцијално чувствителна содржина“ од член 6 од Декларацијата на УНЕСКО за биоетика и човекови права од 2005 година, во која се вели дека „медицинската интервенција треба да се изврши само со претходна, бесплатна и информирана согласност на засегнатото лице. ”

 

Корисник на Твитер го објави членот 6 од документот како одговор на видео клипот на членот на парламентот од Голема Британија Дезмонд Свејн против принудени вакцини.

„И сега откривме дека вакцинацијата може да биде пасош за стекнување на вашите граѓански слободи“, продолжи Свејн.

.....Може ли да кажам дека тоа би било апсолутно непропорционално со вирус со стапка на смртност од 1 процент?

 

Друг член на парламентот се наврза: „Треба да обрнеме внимание на имплицитната принуда, со тоа владата им дозволува на бизнисите како авиокомпаниите и рестораните да одбиваат да ги пуштаат луѓето освен ако не ја направиле вакцинацијата. , владата треба да одлучи дали е подготвена да им дозволи на истите да прават дискриминација по таа основа “.

 

Свејн одговори: „Дискриминација" би била Вакцинационисам! На што, мора да се спротивставиме, се разбира! “

 

 

 

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас