Корона е алиби за „Големото ресетирање“

Стравот од народот ќе биди поттик за активирањето на новиот поредок: „Четвртата индустриска револуција“ сака да го претвори човештвото во анонимна маса на робови на кои им се заканува бесконечна серија „пандемии“ и следење од страна на државата.

 

Во својот циркулар, „Мојниханските писма“, Роберт Мојнихан известува за една медитација што поранешниот американски нунциј во Ватикан, надбискупот Карло Марија Вигањ, ја напишал на „Големото ресетирање“.

Архиепископот Карло Мариа Вигањ открива “Големо ресетирање„ предизвикано од КОВИД-19

»На 19 ноември 2020 година, основачот на Светскиот економски форум, Клаус Шваб, изјави:
Трансхуманизам: Основачот на СЕФ Шваб предвидува „спојување на физичкиот и дигиталниот идентитет“

Шваб  го повтори она што Jacак Атали го рече на 3 мај 2009 година [пред 11 години] во францускиот неделник Л Експресо: „Историјата нè учи дека човештвото значително се развива кога навистина се плаши: Потоа прво развива одбранбени механизми; понекогаш неподносливи (жртви  и тоталитаризми); понекогаш бескорисни (одвлекување на вниманието); понекогаш ефективни (терапии кои, доколку е потребно, можат да отстапат од сите претходни морални принципи).

Потоа, кога ќе заврши кризата, стравот ги претвора овие механизми за да ги направи компатибилни со индивидуалната слобода и да ги запише како политика на здрава демократија "“.

 

Виганò го поврзува ова директно со нашето време и коронската паника што владее во многу земји низ светот: „Се прашувам зошто вирусот на грип чија стапка на смртност изнесува (0,13%) и е малку поголема од онаа на нормалниот синдром на сезонски грип (0,10%), според најновите податоци на СЗО беше искористена за прогласување на пандемијата и низа практично идентични контрамерки во скоро сите европски земји и на американскиот континент.

 

Исто така, може да се запрашаме зошто третманите со Ковид-19 се генерално дискредитирани, минимизирани или забранети, додека вакцината се смета за најефикасно решение.

И, мора да се објасни како е можно да се создаде вакцина, бидејќи - според изјавите на американскиот ЦДЦ (Центри на САД за контрола и превенција на болести) - вирусот сè уште не е изолиран.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас