Д-р Вернон Колман: 12-те најголеми теории на заговор

Ова се 12-те најголеми теории на заговор во светот денес

Забелешка на Рода Вилсон: Мојата омилена е „Теоретичарите на заговор веруваат дека Би-Би-Си е новинска организација“. И јас го поддржувам предлогот да се преименува (Би-Би-Си вести во десет) во Пропаганда во десет.

Кој е вашиата омилена или имате други да додадете?

д-р Вернон Колман

Теорија на заговор #1:
Теоретичарите на заговор веруваат дека земјата се загрева (или се лади) поради човечка активност. Оваа повеќедецениска теорија на заговор е оживеана и сега има многу необразовани приврзаници. Политичарите, новинарите и неколку други обични луѓе навистина веруваат дека сите ние или ќе се спржиме или ќе се удавиме. Науката покажува дека оваа дива и опасна теорија на заговор нема никаква смисла.

 

 

Теорија на заговор бр. 2:
Теоретичарите на заговор веруваат дека кулите близначки во САД биле разнесени од терористи на 11 септември. Секој образован човек знае дека ова беше вежба под лажно знаме, но теоретичарите на заговор, предводени од сенилни политичари, сè уште се обидуваат да се преправаат дека се во право. Во реалноста, се разбира, повеќето луѓе ширум светот знаат дека нападот беше внатрешна работа дизајнирана да обезбеди изговор за репресивно законодавство.

 

 

Теорија на заговор бр. 3:
Теоретичарите на заговор веруваат дека вакцините помогнале во искоренувањето на заразните болести. Не постои научен доказ за поддршка на овој мит што го користи фармацевтската индустрија за да ги продава своите производи. Доказите покажуваат дека многу заразни болести биле поразени долго пред да се воведат вакцините и дека преревносните програми за вакцинација им нанесуваат повеќе штета отколку корист на луѓето наместо да им помагаат. Потребни се многу повеќе истражувања. Во меѓувреме, промоцијата на вакцините треба да се смета за криминална активност.

 

 

Теорија на заговор #4:
Теоретичарите на заговор веруваат дека имало пандемија во 2020 година која убила милиони. Доказите презентирани од самите влади покажуваат дека инфекцијата „Ковид-19“ која е обвинета за пандемијата не била полоша од обичниот грип и дека во 2020 година немало повеќе смртни случаи од претходните години.

 

 

Теорија на заговор #5:
Теоретичарите на заговор веруваат дека таканаречената „вакцина за Ковид-19“, експериментален производ на гРНК, е безбедна и ефикасна. Доказите што ги објавив во 2020 година покажаа дека вакцинацијата е поврзана со различни сериозни здравствени проблеми. Доказите исто така покажаа дека вакцинацијата не го направи она што луѓето мислеа дека ќе го направи. Предупредувањето беше игнорирано и беа дадени милијарди дози. Денес се чини јасно дека овој таканаречен „безбеден“ производ ќе убие или повреди повеќе луѓе од кој било друг лек во историјата. Во изминатите три години, ги предизвикував владините лекари да разговараат со мене за безбедноста и ефикасноста на овие производи во живо на телевизија. Кога властите одбиваат да разговараат за тоа, знаат дека ќе ја изгубат дискусијата.

 

 

Теорија на заговор #6:
Теоретичарите на заговор веруваат дека за да се запре глобалното затоплување (Теорија на заговор бр. 1), сите ние мора да престанеме да користиме фосилни горива - дури и ако тоа ќе резултира со милијарди луѓе да умрат од студ и глад. Култистите погрешно веруваат дека електричната енергија може да се генерира од сончева и ветерна енергија, но бројките покажуваат дека тие се достапни само наизменично и ќе задоволат само 5% од нашите сегашни потреби. Покрај тоа, соларните и ветерните турбини се енергетски негативни генератори и имаат мала или никаква вредност. Германија мудро ги уништи своите копнени ветерни електрани за да дојде до јагленот одоздола.

 

 

Теорија на заговор #7:
Теоретичарите на заговор се убедени дека треба да избегнуваме пластични производи и наместо тоа да користиме производи направени од други материјали - на пример хартија. Сепак, науката покажува дека хартиените кеси, памучните кошули и слично се многу полоши за животната средина од пластиката. Игнорирајќи ги доказите, теоретичарите на заговор инсистираат да забранат се што е направено од пластика, освен маски за лице.

 

 

Теорија на заговор #8:
Теоретичарите на заговор веруваат дека маските за лице помагаат да се спречи ширењето на болеста. Сепак, научните докази покажуваат дека маските за лице прават повеќе штета отколку корист и ги носат само од култови и ограбувачи на банки.

 

 

Теорија на заговор бр. 9:
Теоретичарите на заговор веруваат дека охрабрувањето на имиграцијата и помага на економијата на земјата со намалување на просечната возраст на граѓаните на земјата. За жал, станува очигледно дека неограничената имиграција може да резултира со тешко економско оптоварување кога премногу имигранти избираат да се задоволат за социјална помош и бесплатно сместување.

 

 

Теорија на заговор #10:
Теоретичарите на заговор веруваат дека електричните автомобили на некој начин се добри за животната средина. Научните докази го докажуваат спротивното. Електричните автомобили се многу позагадувачки од возилата со дизел или бензин. Рударството на материјалите потребни за изградба на електрични автомобили предизвикува хаос на нашата планета.

 

 

Теорија на заговор #11:
Теоретичарите на заговор веруваат дека елиминирањето на готовината ќе го намали криминалот. Во реалноста е спротивното. Со зголемувањето на бројот на кредитни картички и дигитални пари, измамата драстично се зголеми. Особено криптовалутите често се поврзуваат со криминални активности.

 

 

Теорија на заговор #12:
Теоретичарите на заговор веруваат дека Би-Би-Си и другите мејнстрим медиуми се новинска организација. Ова е очигледно глупост. БиБиСи е пропагандна организација која сега е широко дискредитирана и се чини дека постои за да шири теории на заговор. Водечките телевизиските програми треба да се ребрендираат. Би предложил соодветни наслови да бидат додадени како на пример : Пропаганда во десет“ или „Пропагандно шоу во девет часот“. Други можеа да гласат: Дезинформации во шест“ или „24-часовна глупост“. Можностите се бескрајни.

Извор: The Twelve Biggest Conspiracy Theories

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас