Збогум демократијо: Европската Унија работи на фашистичка иницијатива за цензура

Европската комисија работи на таканаречената Глобална иницијатива. Оваа иницијатива се однесува на повеќе работи. Прво, станува збор за изградба на 5Г мрежа низ ЕУ. Прашањето е за што ќе се користи оваа 5Г мрежа од владата.

Иницијативата за Глобалната иницијатива се однесува и на следење на европските дигитални медиуми. Тоа значи дека владата сака да почне да ги следи сите на социјалните мрежи, со 100 проценти покриеност на европското население.

Причината зошто владата сака да го направи ова е: борбата против „дезинформациите“ ЦЕНЗУРА ФАШИСТИЧКА! Тоа значи дека владата сака да има контрола над она што граѓаните го споделуваат на Фејсбук, Твитер, Инстаграм и сите други апликации за социјални медиуми, предупредува европратеникот Марсел де Граф (ФВД) .

„Со други зборови, ја задржуваме слободата на говорот, но само ако тоа е мислење на владата“, рече Де Граф. „Власта ќе се бори со секој граѓанин кој има поинакво мислење или ќе се осмели да ја критикува власта“.

Реномирани медицински професионалци, лекари, па дури и добитници на Нобеловата награда за медицина се цензурирани од Твитер поради објавување научни написи кои јасно покажуваат дека вакцините против коронавирусот имаат сериозни несакани ефекти, тврди пратеникот.

„Владата ја цензурираше науката затоа што покажа дека нејзината политика за корона води до сериозни здравствени штети. И тоа нè учи за владата што значи со борбата против дезинформациите: контрола на информациите за граѓаните“.

ЕУ обезбедува до 18 милијарди евра за борба против „дезинформациите“ за контрола на сопствените граѓани и ограничување на слободата на изразување.

„И затоа сум против оваа иницијатива на Европскиот парламент“, нагласува Де Граф. „Не затоа што не сакам брз интернет, затоа што тоа е во ред, туку затоа што не сакам влада која го замолчува секој што е критичен и има поинакво мислење.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас