Европратеник револтиран од СЕФ - Оваа секта е најголемата опасност што му се заканува на светот!

Минатата недела компании, милијардери, лобисти и политичари се собраа на Светскиот економски форум на Клаус Шваб во Давос.„Оваа секта е најголемата закана за владеењето на правото, демократијата и слободниот пазар“, рече хрватскиот европратеник Мислав Колашиќ.

Финансиските интереси на учесниците имаат предност пред интересите на човештвото, рече пратеникот. Овие заговорници ги подготвуваат своите планови во Давос: војни, пандемии и таканаречената зелена транзиција, вели Колашиќ.

Светскиот економски форум, организиран како култ на корпорации, милијардери и откупени политичари, претставува една од најголемите закани за демократијата и владеењето на правото во Европа и светот денес.

Последиците: сиромаштијата и милијарди луѓе треба да страдаат додека тие масовно се збогатуваат. Светскиот економски форум е, исто така, местото каде што никнуваат зли идеи, кои подоцна детално ги развија медиумите и политичарите.

Сами се назначуваат, но не учествуваат на демократски избори, вели Колашиќ, кој додава дека Светскиот економски форум е водечки светски сторител на корупција.

Тоа е место каде што луѓето кои управуваат со илјадници милијарди се среќаваат со луѓе кои имаат политичка моќ. Шефовите на држави и влади таму ги добиваат своите наредби кои потоа треба да ги спроведат, нагласува Колакушиќ.

И тие се само пресреќни што го прават тоа, бидејќи својата политичка кариера и ја должат на оваа секта, вели заменикот.

Футв Медиа: Нема ништо што да се додаде од наша страна, кажано е се!

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас