Уништување на докази? Маските за Ковид сега се палат насекаде во Германија

Многумина знаеја дека сите поранешни високо пофалени маски за лице немаат значајно дејство против вирусни заболувања. До големиот циркус „Ковид“, секогаш беше јасно дека е маска за прашина - и дека пластичната ткаенина со крупни пори не може да филтрира или запре мали честички - тоа е она што го кажува секој сертификат. Сепак, мнозинството си дозволи да бидат измамени. Сега се уништуваат прескапите пластични маски купени од Кина.

Иако маските можеби беа целосно бескорисни за заштита од заразни болести, тие сепак имаа вистински ефекти. Прво, оние на сметките на корисниците. Безброј политичари бесрамно се збогатуваа себеси или блиските во неверојатни размери. Во Германија ова е познато како „ афера со маски “. Германските судови пресудиле во голем број случаи дека сите инволвирани страни постапувале „легално“. Во најдобрата Германија што некогаш постоела, збогатувањето со пари од даночните обврзници во наводна итна пандемија се смета за добри манири.

 

 

Претпоставуваат неповратно оштетување на белите дробови

Сега германските сојузни држави палат милиони наводни корисни маски. Причината: рокот на траење би им бил истечен. Оваа лага не може да биде позабавна. Маските се направени од пластични влакна - особено левичарската политика секогаш нагласува дека на пластиката ќе и треба многу долго време за да се распадне. Сосема е незамисливо пластичните влакна да ја изгубат својата наводна „функција“ за толку неколку месеци. Покрај тоа, многу од овие маски беа слабо произведени. При дишењето, бројни скршени микровлакна влегоа во белите дробови на корисниците принудени од владата. Во белодробното ткиво за време на аутопсиите постојано се пронајдени купчиња од такви влакна. Откако ќе се најдат во подлабоките региони на белите дробови, тие никогаш не можат да го напуштат човечкото тело. Острите рабови може да доведат до микро-повреди, воспаленија и, долгорочно, до рак. Во споредба со хистеричната заблуда дека треба да се исплаши до смрт од честички, едниот или другиот граѓанин треба да сфати што се случило овде.

 

 

Постојан недостаток на кислород

Во однос на физичкото оштетување на корисниците на маски, треба да се забележи и долготрајното, постојано повторувано недоволно снабдување со кислород поради ЦеО2 што не е испуштено . Најголем дел од луѓето се пожалиле на несаканите ефекти. Замор, пад на перформансите, главоболки, вртоглавици и слично. И овде треба да се очекуваат долгорочни штети, особено кај децата. Овие се и главните страдалници од психолошките ефекти, бидејќи честопати биле принудени да ги носат овие евтини кинески партали три години. Маската го трауматизира носителот, а исто така е невозможно да се препознаат изразите на лицето на другите луѓе. Човек станува емоционално тап или е сериозно вознемирен во развојот. Неколку политичари – вклучително и Себастијан Курц (бивши австриски претседател) – јавно признаа дека маските се само психолошки трик наменет да ги потсетува луѓето на „опасната пандемија“ на секој чекор.

 

 

Маските беа само психолошка „игра“

Во овој контекст, многу е важно да се разбере дека политиката за корона е директно споредлива со сериозна злоупотреба на психолошко ниво. Повеќето од оние што одлучуваа секако беа свесни за ова и мора да се претпостави намера.

 

 

Уништување на докази

Така, сега бројни германски сојузни држави одлучија да ги запалат складираните „заштитни маски“ на корона. Самиот процес е возбудлив, кога наводно треба да бидеме толку внимателни со климата и треба да избегнеме бесмислено ослободување на наводно стакленички гасови. Согорувањето тони пластика веројатно не смета на таа агенда - всушност.

Досега, четири сојузни држави изгореа над 17 милиони хируршки и Н95  маски: Баден-Виртемберг 6,1 милиони, Саксонија 5,5 милиони, 5 милиони во Северна Рајна-Вестфалија и 656.000 во Мекленбург-Западна Померанија.

Најновата изјава на германскиот папа Кристијан Дростен дека „ маската повеќе нема да биде толку ефикасна “ ја зголемува апсурдноста и можната незаконитост на процесите (во смисла на проневера и измама). Објективно гледано, никогаш не било и, со оглед на неговите физички својства, не може да биде.

Ако сега се запалат преостанатите маски, подоцна ќе биде тешко целосно да се докаже сето ова лудило пред соодветен суд. Затоа што маските биле несоодветни за намената, дека се лошо изработени и ги оштетуваат белите дробови и слично, може да се докаже само доколку се презентираат и овие маски.

 

 

Британска студија: маските не се корисни ниту во операционата сала

Во 1980-тите, една британска студија на Др . Нил Ор . Тој беше хирург во хируршката единица Мултиплес, Колчестер. Шест месеци, од март до август 1980 година, хирурзите и персоналот во оваа установа одлучуваа да размислат што ќе се случи доколку не носат маски за време на операциите.

Тие ја споредија стапката на инфекција на хируршкото место од март до август 1980 година со стапката на инфекција на местото од март до август во претходните четири години и на нивно чудење открија дека кога никој не носел маски за време на операциите, стапката на инфекција на местото била помала од половина високо како кога сите носеа маски.

Нивниот заклучок: „Се чини дека минималната контаминација најдобро се постигнува ако воопшто не се носи маска“ и дека носењето маска за време на операцијата е „стандардна процедура што може да се отфрли“.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас