Австралиски сенатор ги нападна „насилниците“ на Светскиот економски форум

Говорејќи во австралискиот парламент, сенаторот Малколм Робертс истакна дека на интернет кружи видео на „измазникот“ на Светскиот економски форум, Клаус Шваб, кој се фали како „напаѓа влади“ со неговите млади глобални лидери.

„Некои од учениците на Клаус Шваб седат овде во Сенатот, еден дури и во Кабинетот“, рече Робертс, кој не разбира зошто ова не доведе до истрага за националната безбедност.

Со оглед на начинот на кој учениците на СЕФ како Џасинда Ардерн и Џастин Трудо ги насочуваат своите политики, ние дефинитивно ќе го разгледаме тоа, рече Робертс.

Сенаторот продолжи и рече дека има прераспределба на богатството, при што парите исчезнуваат од обичните Австралијци во џебовите на грабливите милијардери. Тој цврсто го отфрла ова.

Претходно, Робертс го спореди животот што ни го подготвува Шваб со ропство. „Глобалистичките корпорации на милијардери ќе поседуваат сè: домови, фабрики, фарми, автомобили, мебел, а обичните луѓе ќе изнајмуваат се што им треба, под услов нивниот социјален кредитен рејтинг да го дозволи тоа“.

„Планот на Големото ресетирање е дека ќе умрете без ништо да ви остане. За да успее овој ѓаволски план, Светскиот економски форум на Клаус Шваб мора да земе повеќе од обичните луѓе отколку само нивните материјални добра“, продолжи сенаторот.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас