Данскиот премиер Фредериксен се соочува со остра конфронтација: Убивте 83.000 Данци со вакцината против Ковид!

Неодамна, Кент Нилсен од данската политичка група Фрихедслистен (Листа на слобода) се соочи со премиерот Мете Фредериксен. Флеминг Блихер, основачот на партијата, ја објави снимката на Интернет.

Нилсен се соочи со премиерот дека 83.000 Данци починале од таканаречените вакцини против корона и побара одговор. Тој бил оттурнат од обезбедувањето.

Тој, исто така, изјави за Фредериксен дека повеќе од 150.000 Данци се оштетени од таканаречената вакцина. „Можете ли да одговорите на тоа? Какво е чувството откако лажете за имунитетот повеќе од една година?“, праша тој, по што безбедносните сили му рекоа да се држи на дистанца.

„Како можеш да спиеш ноќе знаејќи дека повредуваш и убиваш Данци?“, праша Нилсен. „Треба да се чувствуваш виновен, Мете.

 

Премиерот недвосмислено молчеше.

„Како можеш да живееш со тоа, знаејќи дека си го повредуваш и убиваш сопствениот народ?“, праша тој. „Жената која тврди дека е „премиер на децата“. Жената која уби дански деца. Убиени данските граѓани. И потоа бега. Тоа е лудо. Таа се вози со својот месарски камион. одвратно“.

Полицијата го спасила премиерот Фредериксен суровата (вистина) конфронтација. Полицаец побарал од Нилсен да се легитимира, по што тој престанал да снима.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас