СЕФ признава: коронската диктатура беше само тест - сега ќе дојде целосна контрола на ЦеО2

Можете да ја обвините СЕФ за многу работи, но недостатокот на транспарентност во однос на сопствената агенда не е една од нив

На 14 септември, на веб-страницата на Светскиот економски форум беше објавена статија, која ги потврдува сите теории на заговор во врска со неговите понатамошни планови: Не се крие дека на Ковид-19 му беше дозволено да послужи како тест за многу поголем проект. Луѓето ја докажаа својата потчинетост за време на „пандемијата“ - и ова сега треба да се гради безмилосно.

Досега, на еко-социјалистите и на псевдо-светските лидери им беше тешко да им кажат на луѓето за нивното планирано преструктуирање - или ресетирање - на економијата.

Кризата со Короната, сепак, многу смени: покажа колку масите можат да бидат манипулирани ако само ширите доволно паника - и јасно стави до знаење дека тажниот дел од населението всушност секогаш покорно го прави она што им е кажано.

Под наслов „Мојот јаглерод“, поддржувачите на СЕФ во моментов го промовираат спроведувањето на Големото ресетирање преку фиксни ограничувања за ЦеО2 за граѓаните. Зад лагата за „климатската вонредна состојба“ предизвикана од емисиите на ЦеО2 во суштина стојат истите корисници како и зад кризата со Короната.

Принципот е исто така ист: масивно на пари се пумпаат во одредени гранки на индустријата - и како резултат на тоа се инсталирани (присилни) мерки за да се гарантира максимален поврат на инвестицијата.

Она што порано беше пропусници за вакцинација, треба да бидат пропусници за ЦеО2 во иднина. Големата предност: Ваквите мерки овозможуваат сеопфатна контрола и управување со масите - и во крајна линија и со оние кои сè уште не се покориле и се подготвени да се спротивстават.

 

Ковид-19 беше тест

Во написот од 14 септември искрено се наведува дека ограничувањата на ЦеО2 досега беа невозможни да се спроведат - поради недостаток на општествено прифаќање, политички отпор и недостаток на „свест“ за климатските прашања.

Но, во последните неколку години имаше значајни случувања кои конечно би можеле да го отворат патот за иницијативите „Мојот ЦеО2“. Прво споменато: „Мојот Ковид-19 беше тест за општествена одговорност“.

Голем број на незамисливи ограничувања за јавното здравје се усвоени од милијарди граѓани ширум светот. Имаше бројни примери ширум светот на одржување на социјалното растојание, носење маски, масовни вакцинации и прифаќање барања за следење контакти во јавното здравје кои ја покажаа суштината на индивидуалната општествена одговорност. Извор

Радоста изгледа голема: вознемирените параноични корона сведоци и нивните следбеници покажаа дека голем дел од луѓето исто така прифаќаат „незамисливи“ ограничувања без критика. За СЕФ, ова е очигледно почетен сигнал за нови ограничувања.

 

Пофалби за климатските терористи?

Како резултат на тоа, луѓето исто така се радуваат на нови технолошки средства благодарение на дигитализацијата, вештачката интелигенција и апликациите за следење кои овозможуваат следење на личните емисии на ЦеО2.

Покрај тоа, свеста на луѓето за наводната климатска вонредна состојба значително порасна. Младите демонстранти за климата заслужуваат посебно споменување во овој момент. За да се осигури дека криминалните еко-фашисти, исто така, имаат постојан пораст, СЕФ неодамна препорача тактиките за заплашување на климата да бидат предмет во училиштата.

 

Новото ЦеО2 нормално?

Под точката „Што понатаму“, написот навлегува во тоа како треба да се применат ограничувањата на ЦеО2 - со помош на соодветното „социјално движење“. Смешно: Првата точка – зголемување на цената на активностите и производите што емитуваат јаглерод, и економската интервенција за намалување на побарувачката и подобрување на „ефикасноста“.

Покрај понатамошното подигање на свеста за посакуваната забрана за квази-јаглерод, целта овде - како и со Ковид-19 - е да се создаде нова „нормалност“. Значи, сакате да ја обновите дефиницијата за „фер удел“ на личните емисии и да поставите „прифатливи“ нивоа на емисии за секого, што потоа граѓаните треба совесно да ги прифатат. Тоа треба да биде точката каде што ќе подлегнете на сопствената мегаломанија на СЕФ.

Зашто: Дури и ако слепата послушност во однос на мерките и вакцините за корона во меѓувреме покрена сомнеж за зрелоста и способноста да се размислува за многу сограѓани - повеќето од нив сега се разбудиле.

Паниката помина, наративите се скршија во реалноста. Дури и на граѓаните на пандемијата, главно им е преку глава од какви било ограничувања поради некаква мачкина кашлица.

Војната во Украина покажа и веќе покажува дека многу луѓе станаа посомнителни како резултат на кризата со Короната и се повеќе ги доведуваат во прашање официјалните наративи - и сега кога владите ширум светот, меѓу другото, ги водат населенијата во сиромаштија и немаштија, општата подготвеност, исто така, послушно држејќи се до личните граници на ЦеО2, се стреми кон нула.

На крајот на денот, граѓаните се тие кои одлучуваат што да прават, а што не.

На 15.04.2021 година ние опоменувачите на заговор објавивме статија со наслов:

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас