Медведев се заканува со апокалиптичен воен одговор

Западните земји ја вооружуваат Украина

Заменик-претседателот на рускиот Совет за безбедност, поранешниот претседател Дмитриј Медведев, ја испрати својата најсериозна закана од избувнувањето на украинскиот конфликт.

 

 

Почеток на Третата светска војна

Медведев на својот канал Телеграм пишува: Со проектот на таканаречените безбедносни гаранции, Киве во суштина го означи почетокот на Третата светска војна. Но, руската позиција е добро позната: имено дека никој нема да им даде „гаранции“ на украинските нацисти. Дали тоа би било речиси исто како и примената на членот 5 од НАТО (Вашингтонскиот договор) за Украина.

 

 

„Хибридното војување ја губи предвидливоста“

Предупредувањето на Медведев до западните лидери би било директно поврзано со хибридната војна на НАТО против Русија. Ако „овие идиоти продолжат неконтролирано да го полнат режимот во Киев со опасно оружје“, тогаш „порано или подоцна воената кампања ќе достигне друго ниво“. И ова „тогаш ги губи своите видливи граници и својата предвидливост. Ќе го следи сопственото воено сценарио и ќе вклучува нови актери. Отсекогаш било така“.

Медведев продолжи: „Западните земји нема да можат да седат назад во своите уредни домови и да се смеат на фактот дека нежно ја ослабуваат Русија со рацете на другите“.

 

 

Апокалиптична закана

„Сè околу нив ќе изгори во пламен. Вашиот народ ќе страда многу. Земјата буквално ќе изгори, а бетонот ќе се стопи. И ние ќе бидеме силно погодени од ова. Ќе биде навистина, навистина лошо за сите“.

Потоа Медведев цитираше од Апокалипсата на Јован: „Овие три неволји - огнот, чадот и сулфурот што излегуваа од нивните усти - убија една третина од луѓето“ (Откровение 9:18).

 

 

„Кратковидни политичари со глупави тинк-тенкови“

Но, цело време, „кратковидните политичари и нивните глупави тинк-тенкови размислуваа, вртеа чаши за вино во рацете и шпекулираа како да постапат со нас без да се впуштат во директна војна. Досадни идиоти со класична култура“, продолжи Медведев.

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас