Најголемиот успех на ѓаволот беше да го убеди светот дека тој не постои

Гневот избувнува насекаде низ светот, а луѓето имаат многу причини да бидат лути. Глад, недостаток на енергија, инфлација

„Најголемиот трик на ѓаволот беше да го убеди светот дека тој не постои. Овој цитат му се припишува на францускиот писател, филозоф и поет Шарл Бодлер и е од статија објавена во Ла Фигро во 1864 година.

Тоа беше време на пресврти и незадоволство во Франција, на социјални немири, нееднаквост и враќање на аристократскиот статус кво по неуспехот на Француската револуција.

Тоа беше збунувачки и поделен период. Написот на Бодлер се сметаше за метафора за злите, мрачни сили кои доминираа над болниот француски народ во тоа време.

Ѓаволот на Бодлер не се криеше, тој беше отворен и видлив за секој што имаше очи. Тој не се извинува и не го објаснува своето зло. Овој ѓавол, самото олицетворение на злото, беше заштитен од вродената добрина на мнозинството.

Масите не можеа да го сфатат степенот на злото што владее и ги контролира нивните животи, без разлика колку тие сили беа очигледни.

Ѓаволот всушност ги убедил луѓето дека тој не постои. И така ѓаволот остана на место. Француско-пруската војна од 1871 година и двете катастрофални светски војни беа негово дело, но луѓето продолжија да го негираат неговото постоење.

Ѓаволот и денес е жив, можете да го видите во Давос, во групата Билдерберг, во Лондон и на Волстрит. Ѓаволот е меѓународниот банкарски картел кој со векови го иницирал и финансирал секој голем конфликт.

Ниту една земја никогаш не победува во војна, цената на секоја победа е секогаш „пирова“, загубата на крв и богатство никогаш не може да ги оправда придобивките.

А сепак банкарите секогаш победуваат и профитираат од конфликтот, бидејќи војната создава долг, а повеќе долг кон банкарите значи поголема контрола. Ѓаволот секогаш го добива она што го заслужува.

Колку и да биле релевантни записите на Бодлер во средината на деветнаесеттиот век во Европа, тие се уште повеќе денес.

Постои когнитивна дисонанца која сè уште постои во главите на мнозинството. Додека многумина се будат од Ковид и сè поочигледното Големо ресетирање, сè уште има мнозинство кое може да ги види чиновите на злото, но не и ѓаволот зад нив.

Овој морален релативизам е фаустовска зделка што мнозинството е принудено да ја направи кога станува збор за тоа кое ниво на зло е прифатливо.

Овој феномен на когнитивна дисонанца се чини дека е првенствено западна мака. Колективниот повоен Запад до неодамна уживаше висок стандард на живеење и удобност во споредба со светот во развој.

Овие среќни генерации никогаш не ја почувствувале суровата реалност на колонијалната ера на ист начин како што тоа го правеле народите од „Третиот свет“.

На поранешните колонизирани нации од Азија, Африка и Латинска Америка тешко им треба убедување во постоењето на злото. Тоа е во нивната ДНК, пренесена низ генерациите на нивните угнетени предци.

Западњаците немаа многу причини сериозно да го доведуваат во прашање системот што владеел со нив, но колонизираните секогаш го правеле тоа.

Диктатурата на банкарите што следеше ги уништи нивните општества и им го одзеде на луѓето крајното достоинство. Некогаш богатите Западни нации се тие кои се поспособни да му веруваат на системот и на нивната влада.

Истото важи и за Русите кои ја преживеаја изгубената деценија од 1990-тите, кога Русија беше ограбена и понижена од предаторските сили на западниот капитализам.

Путин го врати суверенитетот и достоинството на рускиот народ. Путин го познаваше непријателот и тоа е причината за огромната поддршка и популарност што ја ужива кај рускиот народ.

Тие го разбираат непријателот со кој се соочуваат, го виделе вистинското лице на ѓаволот и знаат дека постои.

Луѓето разбираат дека човечката природа е да собира и да следи заеднички цели. Челичните работници, медицинските сестри, земјоделците итн. се здружуваат за да ги унапредат и заштитат своите колективни интереси.

Исто така, нашироко е признаено дека навистина постои богата и моќна „елита“ која е несразмерно наклонета од нивните влади, и дека секое очекување за правичност е одамна задоцнето.

Но, тврдењето дека истите богати и моќни луѓе исто така се здружуваат за да ги унапредат своите интереси се смета за смешна „теорија на заговор“.

Западњаците се навикнаа на лаги, корупција и неспособност на владата, речиси се десензибилизираа. Сепак, постоењето на план изготвен од „кабалата“ на моќниците да владеат со светот, повеќето западњаци го гледаат како сон извлечен од фикцијата.

Сè укажува дека кабалот сега е во трка со времето. Со колапс на економии ширум светот, прозорецот на можности за спроведување на нивниот план се затвора додека нивното глобално влијание брзо се намалува.

Нивниот систем е мртов и тие го знаат тоа. Тоа ја објаснува необичното брзање со која тие се обидуваат да го наметнат своето демонско големо ресетирање.

Гневот избувнува насекаде низ светот, а луѓето имаат многу причини да бидат лути. Глад, недостаток на енергија, инфлација. Сите се проблеми кои се поразителни сами по себе, но земени заедно создаваат совршена бура каква што светот никогаш не видел.

Единственото нешто што ќе го спречи големото ресетирање е критична маса на разбудени луѓе кои одбиваат да се усогласат. За да се случи ова, луѓето треба да разберат дека сите горенаведени актуелни светски проблеми произлегуваат од еден извор.

Тоа е централниот банкарски картел со седиште во градот Лондон. Тие беше под контрола на американскиот и глобалниот финансиски систем најмалку од 1913 година, кога незаконски го основаа Федералниот резервен систем во Америка.

Оттогаш се користи како оружје за војна против човештвото. Овој картел е многу инвестиран во сите големи мултинационални индустрии, особено во одбранбениот сектор.

Како и пред Првата светска војна, кога „дилерите на смртта“, производителите на оружје, сите беа во сопственост на истите банкари.

Сите војни се војни на банкарите, а сегашниот конфликт во Украина во суштина не се разликува.

Тоа е кабала која напредува на хаос и пустош. Тој создава депресии за да може да купува средства по долар. Соборува влади и масакрира невини цивили.

Нивниот бизнис модел тргува со човечка беда и страдање уште од времето на Источноиндиската компанија пред повеќе од 300 години.

Тоа е истата кабала што го изврши најголемото злосторство против човештвото во историјата со лагата на „Ковид“.

И уште еднаш ѓаволот не го криеше своето зло, ни кажаа дека се работи за депопулација. И истата наведена цел за депопулација е во срцето на нивниот апсурден Зелен нов годовор.

Ако ѓаволот постојано ви кажува дека сака да го сотре поголемиот дел од човештвото, сигурно треба да прифатите дека постои?

Американскиот писател Хенри Дејвид Торо рекол: „На секои илјада луѓе што колваат по гранките на злото, има еден што колва во коренот. „Бајдените, Џонсоновите, Макроните и другите се само гранки, како што се Шваб и Гејтс.

Тие се само предните луѓе, пешаците за навистина моќните сили што ги создадоа и ги поседуваат. Злосторствата против човештвото извршени од овие „мали луѓе“ се без преседан во историјата.

За жал, не постои казна соодветна на нивните злосторства. Сепак, само да се ослободиме од овие одвратни луѓе, дури и ако тие на крајот се повикани на одговорност (што можеме да се надеваме), малку ќе се промени.

Не е доволно да се отсечат гранките ако коренот остане на своето место. Централниот банкарски систем и моќта што ја поседува мора да бидат уништени за да не се вкорени повторно.

Ѓаволот повеќе не може да убеди доволно луѓе во светот дека тој не постои.

Злото како што е тој може да постои само кога добрите луѓе не прават ништо, а гледаме добри луѓе ширум светот како се обединуваат во отпор против заедничкиот непријател.

Дојде време кога сите луѓе мора да разберат што се случува и што е во прашање или можеби ѓаволот одлучува за иднината на човештвото.

И тоа не смееме да го дозволиме.

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ


Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/df18dce6faf0e6ba7104d4202ce387c6_04031fe0ba2dbfdf5e35be35e231a381_-Масала-27-годишна-мома-почина-од-миокардитис-месеци-откако-ја-прими-вакцината-на-Фајзер-1440-810-c-90-768-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/df18dce6faf0e6ba7104d4202ce387c6_04031fe0ba2dbfdf5e35be35e231a381_-Масала-27-годишна-мома-почина-од-миокардитис-месеци-откако-ја-прими-вакцината-на-Фајзер-1440-810-c-90-992-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271

Warning: imagejpeg(/homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/uploads/freshizer/df18dce6faf0e6ba7104d4202ce387c6_04031fe0ba2dbfdf5e35be35e231a381_-Масала-27-годишна-мома-почина-од-миокардитис-месеци-откако-ја-прими-вакцината-на-Фајзер-1440-810-c-90-1200-c-100@2x.jpg): failed to open stream: File name too long in /homepages/6/d517842434/htdocs/clickandbuilds/FuckYouTVMedia/wp-content/plugins/fresh-framework/framework/extern/freshizer/freshizer.php on line 271
Карлота Масала 27-годишна мома почина од миокардитис месеци откако ја прими вакцината на Фајзер
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас