Дигиталното човештво се движи кон реалноста на дигиталниот свет: Роботска и искривена средина без култура, грижа или интелект?

Дигиталното човештво се движи кон реалноста на дигиталниот свет: роботска и искривена средина без култура, грижа или интелект?

11 јуни 2022 година

Од: Гери Д. Барнет

„Милиони луѓе никогаш не се анализираат себеси. Ментално тие се механички производи на фабриката на нивната околина, преокупирани со појадок, ручек и вечера, работа и спиење, и одат ваму-таму да се забавуваат.

Тие не знаат што или зошто бараат, ниту зошто никогаш не сфаќаат целосна среќа и трајно задоволство.

Избегнувајќи од самоанализата, луѓето продолжуваат да бидат роботи, условени од нивната околина. Вистинската самоанализа е најголемата уметност на напредок“.

 

~ Парамаханса Јогананда (1986). „Самореализација“

Се чини дека луѓето се суштества на нивната околина. Иако тие имаат способност, барем теоретски, да расудуваат, размислуваат и да одговорат како поединци на предизвиците во животот, тие ретко го прават тоа, бидејќи тој аспект на човечкото однесување во голема мера е изгубен во оваа нова колективна и дигитална ера.

Според мене, ова не беше случајно, туку по дизајн. Некој може да ја доведе во прашање оваа хипотеза, но докажувањето дека е невистинито би било друго прашање, бидејќи има голем број примери за роботската природа и начин на размислување на стадото.

Човештвото се оддалечи од своите основни корени, своето културно наследство, неговиот индивидуален дух и неговата поврзаност со природниот свет во корист на колективниот дигитален идиотизам.

Еден од знаците што ги разоткрива овие вистини е речиси универзалната зависност од технологијата што ја конзумира јавноста. Малку лична комуникација или заедништво се чини неопходно или важно кога сите форми на интеракција се сведуваат на „паметни“ телефони, компјутери и игри и циркуси што им се нудат на заспаните овци.

Напуштањето на саканите стана новото нормално во ова доба на лажни и измамнички „пандемии на вируси“.

Поради ваквиот начин на размислување и зависноста од технологијата, структурата на семејството беше и се елиминира; повеќе не се држи како основа за општеството, туку последователна мисла која ретко се смета, освен како пречка за моментално задоволување и бескорисна експлоатација на некои на сметка на сите.

Планот, се разбира, како што беше поставен од технократската владејачка „елита“, владата, медиумите и огромните корпоративни моќи, беше да се жртвуваат сета традиција, култура, индивидуалност, вистинска историја, уметност, природна биологија и морал. дека општеството на будали со истомисленици може лесно да се манипулира да дејствува и да реагира исто како што планираат државните господари.

Ова, се разбира, стана очигледно за време на измамата со „Ковид“ и масовната послушност кон грозоморните државни Ковид директиви. Ништо не може да биде поочигледно, бидејќи повеќето во оваа земја и ширум светот го напуштаа секој аспект на лична одговорност, емпатија, сочувство и природна грижа за семејството, пријателите и соседите во име на лажниот поим наречен „општото добро“. Ова буквално доведе до речиси елиминација на семејната единица, оставајќи омраза, незадоволство, депресија и празнина по неа.

Неодамнешната научна фантастична лудост на зомби кои трчаат по улиците можеби и не е толку далеку земено, а преголемиот број на филмови за зомби што се произведуваат во Холивуд може да биде претскажување на нашата иднина наместо само безвредна „забава“.

Но, наместо мртви луѓе кои се креваат од своите гробови за да ги тероризираат живите, се соочуваме со ситуација кога мнозинството живи би можеле да се издигнат од технократијата контролирана од државата да станат беспилотни летала или мозочно мртви, компјутеризирани киборзи во негрижливо, трансчовечко постоење.

Пред да се потсмевате на оваа можност или да извикнете „теоретичар на заговор“, можеби ќе сакате да размислите што се случило во последните две години. Не може да се погледне целиот масакр и промени поради лажни пандемии, воени закани, затворање, масовно вбризгување токсичен отров и тоталитарно зло наметнато врз општеството; сите доброволно прифатени од ордите на колективни будали слични на зомби кои ја сочинуваат оваа земја и повеќето други денес.

Колкумина од вас можеа да го предвидат апокалиптичниот опсег на овој дистопичен заговор за преземање пред само неколку години?

Само малкумина ги разбраа ризиците со кои се соочивме, и тие беа игнорирани од речиси сите и етикетирани како типови под капи од лимена фолија. Знам, бидејќи јас бев и сум еден од овие таканаречени „теоретичари на заговор“.

Општо земено, денес е тешко да се набљудува човековата активност, без оглед на личните или општествените околности, дали семејни излети, спортски настани, само одење по улица, ресторани, концерти или само секојдневна активност, без забележувајќи дека скоро сите се интимно поврзани со својот телефон.

Тие не само што се приврзани, туку и консумирани од него, како да не можат да преживеат без него ниту за миг. Овие телефони можат да бидат корисни, но станаа нездрав дел од телото и умот на повеќето во оваа земја и пошироко.

Овој феномен не е невин, бидејќи го прави зависно мнозинството човечки суштества до тој степен што ѝ олеснува на државата под лажната маска на брзина, забава и удобност целосно да ги контролира масите.

Тоа е уште полошо од ова, бидејќи оваа зависност, исто така, целосно го поробува општеството и овозможува секој разговор, секоја финансиска трансакција, секоја техника на надзор, секој здравствен настан, секое купување и продажба; всушност, сè во животот поради овој технолошки удар ја зајакнува државната контрола над сите на нивоа што се замислуваат само во филмовите во „научната фантастика“.

Овие филмови и игри во многу случаи едноставно ја претскажуваат иднината што ја планираат господарите што доброволно сте ги избрале да владеат со вас.

Колку некој станува поавтоматизиран и технолошки поврзан, толку е поопасен ризикот за сета слобода. За да може државата да добие целосна контрола, треба да бара моќ над сите движења, сите пари, сите здравствени услуги и лекови, сите финансиски и економски процеси; правејќи сè да биде предмет на неговата волја.

Постојаната вонредна состојба е клучниот елемент за да се постигне ова, и гледаме дека ова сценарио станува реалност секој ден во овој момент. Се бара тотално спроведување од страна на владејачката класа, што значи поради социјалното кредитно бодување, новите државно наведени норми за општествено однесување, масовно почитување на државните мандати за да постои; сè како што е дефинирано од државата, мора да се создаде, бара и наметне за да се постигне целосна општествена усогласеност.

Овој дистописки кошмар се развива пред нашите очи, бидејќи мнозинството од населението доброволно дозволува да се случи. Многумина мислат дека народот ја добива оваа битка против уништувањето на слободата, но тие се многу погрешни и навидум слепи за реалноста.

Нема повратна точка, а таа постојано е се поблиску. Масовниот отпор не е евидентен до денес, а масовниот отпор е задолжителен доколку сака да опстане некоја слобода.

Овој отпор мора да започне и да заврши со поединецот, кој дејствува масовно; не како која било асинска колективна група која размислува како едно, туку сите поединци кои размислуваат за себе заедно.

Што е потребно сега? Држете се цврсто за сите ваши пушки и оружје, бидејќи ќе следи поголем притисок да ви ги одземе откако ќе се случат повеќе „пукања“ со лажни знамиња.

Ако тоа се случи, Американците ќе бидат беспомошни против злата и монструозна држава. Разберете дека вистинската контролна класа ги поседува и командува со медиумите, политичарите, вклучувајќи ги и највисоките позиции во владата, судовите, криминалниот банкарски систем и полицијата и војската убијци.

Зборувајте постојано, прифаќајте и ширете ја вистината, не почитувајте ги владините мандати и едуцирајте се за она што всушност се случува пред вас, наместо да читате наслови или да гледате идиотски и налудничави  „вести“. исклучете го вашиот телевизор.

Единствениот начин да ја спасите слободата е веднаш да ги разбудите вашите патетични магариња и да направите нешто за да си помогнете!

„Билдерберг знае дека како и да се одвиваат глобалните престројувања и како и да изгледа ресетираниот глобален финансиски систем, формата на светот ќе биде одредена од големата технологија.

И ако крајот на играта е „Континуитет на владата“, како што сугерира агендата, тој континуитет ќе биде напојуван од вештачката интелигенција.

Без разлика кој милијардер ќе го направи софтверот што го води светот, Билдерберг има за цел да се увери дека ја има раката на глувчето“.

Превод: Футв Медиа

Извор: Гери Д. бенет

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас