Италијански суд сака да знае: што содржи вакцината против Ковид?

Противник на вакцините против Ковид, на италијански суд нареди лабораториска анализа на вакцината базирана на гласник РНК (mRNA), изјави во саботата адвокатот на тужителот

Судот во Пезаро ангажираше експерт за да ги утврди состојките на вакцините против КОВИД произведени од Модерна и Фајзер/БиоНТех Анализите треба да се направат во септември, изјави адвокатката Николета Моранте.

Тужителот, кој е веќе болен, е 50-годишен маж кој работи во образованието и чија работа во Италија бара вакцинирање.

Нему му се изречени административни санкции поради неговото одбивање да се вакцинира, вели неговиот адвокат.

Покрај прашањето дали вакцинирањето на луѓето кои се излечени од КОВИД одговара на правилната администрација на лекот, тој сака да знае што се протеините во овие вакцини и дали тие содржат „супстанции кои не се наменети за човечка употреба или се штетни за здравјето“. стои во жалбата, видена од АФП.

Третманот со гласник РНК им овозможува на клетките да ги реплицираат протеините присутни во вирусот за да го обучат имунолошкиот систем да ги препознае и неутрализира.

Во прилог на граѓанската тужба поднесена во судот во Пезаро, адвокатот го претстави мислењето на истражувач кој се претставува како независен вирусолог кој тврди дека гРНК вакцините  не ја извршуваат заштитната функција за која се администрираат.

Овие вакцини, напиша тој во жалбата, „го немаат наведениот функционален квалитет“ и имунолошкиот одговор што го предизвикуваат „е неефикасен“.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

ПОСТ НА ГОДИНАТА

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

ОЗНАЧЕНО ОД УРЕДНИКОТ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас