Зошто протестираат холандските земјоделци:

За иднината и слободата на човештвото!

На почетокот на јуни 2022 година, холандската влада објави дека ќе го намали добитокот во земјата за 30% за да се усогласи со правилата на ЕУ за загадување со азот и амонијак. Овие „зелени“ политики ќе банкротираат многу земјоделци и тие се собраа на протести низ целата земја.

Ова е важно бидејќи многумина можеби не знаат дека Холандија, и покрај тоа што е мала земја, е втор најголем извозник на земјоделски производи во светот по САД.

Како и со сегашниот недостиг на енергија, принудните намалувања во земјоделството и производството на храна, наводно, се „неизбежен“ дел од Зелената агенда за подобрување на квалитетот на воздухот, почвата и водата.

Во јавната изјава за новите цели за емисиите, холандската влада дури призна дека „искрената порака...е дека не сите земјоделци можат да продолжат да се занимаваат со земјоделство“.

Оние кои ќе продолжат да работат ќе мора да смислат креативни решенија за да ги исполнат новите ограничувања за емисиите.

 

Јасен случај на корупција?

Ограничувањата на азот за сточарите збунија многумина. Зошто владата би го ограничила земјоделството во време кога ширум светот се наѕира недостаток на храна и глад? Некои тврдат дека откриле конфликт на интереси во холандската влада што може да го објасни овој ирационален потег.

Новоименуваниот министер за природа и азотна политика (кој ги создаде прописите за азот и е одговорен за надзор на намалувањата во земјоделството), Кристијан ван дер Вал-Зегелинк, е во брак со Пиет ван дер Вол, кој заедно со неговиот брат Буке ван дер Вал поседува голем синџир супермаркети наречен Бони.

Како што забележа (во преовд)„Конзервативната куќа на дрвјата“, „Продавајќи ги производите на бони маркетите, холандските фармери директно го финансираат богатството на владиниот министер кој сака да им ја уништи егзистенцијата“.

Семејството ван дер Вол е исто така многу инвестирано во голема онлајн бакалница наречена Пикник. Пикник купува намирници директно од Бони маркетите по големопродажни цени, што ги минимизира неговите оперативни трошоци. Пикник во суштина делува како услуга за достава до дома за маркетите.

Во септември 2021 година, Бил Гејтс се приклучи на холандската компанија. Тој инвестираше околу половина милијарда долари во Пикник, станувајќи голем инвеститор. Не е изненадувачки што „Пикник“ е фокусиран на продажба на фалсификуваната „храна“ во која Гејтс инвестираше и промовира, особено лажно говедско месо.

Извршниот директор на пикник, Микиел Мулер, холандски активист за климатски промени, исто така јавно вети дека ќе го „трансформира целиот систем на храна“ за да се постигнат одржливи цели, што се вклопува директно во агендата на Гејтс.

Силната препорака да се замени говедското со вештачко месо беше дадена во книгата на Гејтс, Како да се избегне климатска катастрофа: решенијата што ги имаме и откритијата што ни требаат, објавена во февруари 2021 година.

Во интервју за MIT Technology Review, тој исто така навести дека луѓето би можеле да научат да сакаат вештачко месо и дека ако отпорот опстојува, можеби ќе бидат потребни регулативи за да се принудат да се префрлат.

Според The ​​Countersignal, „многумина кои учествуваат во тековните протести на фармерите во Холандија отворено изјавија дека веруваат дека Гејтс можеби е делумно одговорен за спроведување на дополнителното законодавство за климата“.

Интересно, на 10 јули 2022 година, голем објект за испорака на пикник во Алмело, Холандија, изгоре до темел под мистериозни околности.

 

Зошто земјоделците треба да бидат отпуштени со оглед на зголемената несигурност во храната?

Обидот да се ослободи Холандија од сточарите има смисла само ако го погледнете од перспектива на глобалистите, во светлината на Големото ресетирање, Зелениот нов договор, Агендата за 2030 година и Целите за одржлив развој поврзани со него.

Според Тиери Баудет, член на холандскиот парламент, холандската влада го следи сценариото на „Големото ресетирање“, според кое земјата е ослабена, поголема зависност од увозот на храна и разводнување на национализмот со примање повеќе имигранти. За да се направи простор за сместување на имигрантите, тие мора да земат земјиште од земјоделците.

Навистина, според холандскиот пратеник Тиери Боде, ограничувањата за азот се за тоа. Холандската влада го следи сценариото „Големото ресетирање“, вели тој, кое бара слабеење на земјата за да ја направи помалку независна и повеќе зависна од увозот на храна.

Големото ресетирање е исто така напишано да го разблажи национализмот и да ги ослабне границите со примање повеќе имигранти, а за да се направи простор за сместување имигранти бара одземање земјиште од земјоделците. Значи, новите прописи за азот се во основа претходник на одземањето земјиште.

Сакаат да ги банкротираат земјоделците за да можат да им ја земат земјата и на неа да изградат станови со ниски приходи, субвенционирани од државата.

Настрана од тоа, земјоделците, исто така, претставуваат закана за технократската елита, бидејќи тие не зависат од државата за основни работи како храна и засолниште, и затоа што можат да дозволат оние што ја купуваат нивната храна да бидат независни.

Планот на глобалистите е да го прекинат пристапот до што е можно повеќе вистинска храна и да ја заменат природната храна со патентирана храна за населението да стане целосно зависно од нив за опстанок.

Во овој момент тие се лесни за контрола. Оттука, елиминирањето на независните производители на храна - земјоделците - е клуч за успехот на глобалистичката кабала.

 

Гејтс голта обработливо земјиште и промовира лажни намирници

Во исто време кога холандската влада се подготвува радикално да го ограничи сточарството и производството на месо - веројатно со благослов на Гејтс, ако не поради неговото влијание - Гејтс купува обработливо земјиште во неговата родна земја.

И покрај рекордните цени на земјиштето, Гејтс купи фарма за компири од 2.100 хектари во Северна Дакота во јуни 2022 година.

Ова го зголеми вкупниот дел од земјиштето на Red River Trust на Гејтс на над 270.000 хектари - во средината на септември 2021 година беше 242.000 хектари.

Следната карта од AgWeb ја прикажува распределбата на неговите поседи со земјиште пред откупот во Северна Дакота. Како што можете да видите, огромното мнозинство е обработливо земјиште.

Планот на Гејтс: Претворете ги земјоделците во модерни слуги

Сепак, како што објави AgWeb кон крајот на јуни 2022 година, Гејтс не беше пречекан со раширени раце:

Северна Дакота има „закони за корпоративно земјоделство“ кои им забрануваат на корпорациите и друштвата со ограничена одговорност да поседуваат или издаваат фарми и ранчи.

Купувањето обработливо земјиште од 13,5 милиони долари од страна на Гејтс предизвика страв кај граѓаните на Северна Дакота -- вклучително и јавниот обвинител -- дека продажбата го прекршува државниот закон.

Канцеларијата на јавниот обвинител на Северна Дакота во вторникот испрати писмо до Red River Trust во кое го предупредува управникот за законот за земјиште во Северна Дакота.

Нашата канцеларија треба да биде задоволна со тоа како вашата компанија ја користи оваа земја и дали таа употреба задоволува некој од законските исклучоци, како што е исклучокот за деловни цели“, напиша Дру Вригли, јавен обвинител на Северна Дакота.

MoneyWise се надоврза на приказната и објави дека Гејтс добил законско одобрение да ја купи неговата фарма на 5 јули 2022 година - одлука што предизвика гнев кај многу жители на Северна Дакота кои не веруваат дека Гејтс има добри намери.

Според MoneyWise, „Законот за корпоративно земјоделство им дозволува на поединечните да поседуваат обработливо земјиште кога тоа е дадено под закуп на фармери - и тоа е токму она што фирмата на Гејтс има намера да го направи“.

Од гледна точка на Големото ресетирање, се чини дека Гејтс го следи истиот тип на субверзивна шема за менување на богатството како BlackRock и другите инвестициски групи кои купуваат домови за едно семејство.

Ги купуваат, често невидени и по цени над пазарните, со намера да ги пренаменат во имот за изнајмување. Повторно, ова е составен дел од Големото ресетирање и Целите за одржлив развој на Обединетите нации.

Намерата е да се елиминира целата приватна сопственост и населението да се претвори во модерни слуги.

„Слуги“ е термин кој се користи за опишување на луѓе кои се принудени да работат за „господарот“ кој ја поседува земјата на која живеат, или кои на друг начин се недоволно платени, преоптоварени или експлоатирани.

Сите ќе бидеме еден ден ако светот не се разбуди и не одбие да се помири со плановите на глобалистичката кабала за Големото ресетирање.

Маките на холандските фармери е само почеток.

ПОСТ НА ГОДИНАТА

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас